Busuk hati ke iri hati ?

by - Jun 29, 2011

Ada seorg kawan aku la.. cerita satu kes kat aku ... Dia tertanya tanya ... Minah sorang ni , tak leh tengok dia lebih skit .. apa saja yg dia buat , semua dia nk ikut ..

Ada satu kes ni .. dia tukar hp .. esok jgak dia ikut tukar .. sebijik lak tu .. katanya lama dah minat .. huk aloh .. pelik aih ..

Pastu , ada sekali tu dia ada la keluarkan duit dr bank .. tujuan peribadi la .. nampak kat minah ni .. tau tau mlm tu minah tu tukar gambar kt profile dok tayang duit gak ..hahaha.

Gamaknya mmg ada perangai begini ke org perempuan ? Setau aku la kan ..susah nak jumpa lelaki mcm tu ..

Tu penyakit apa tu ? Iri hati ? Atau mmg sakit jiwa ?

Published with Blogger-droid v1.7.2

You May Also Like

23 comments

  1. iri hati la tu..
    orang mcm nie xpernah nak duduk senang bila tgok org lain lebih sikit dr dia...payah tul la klo ada sifat mcm nie.takut jer mkn diri sendiri nnt..

    BalasPadam
  2. xleh tgk org lbih sket.. bese, prangai pmpuan.. laki bese cool la.. (kunon ekk) kehkeh..

    BalasPadam
  3. Itu namanya penyakit iri hati kronik! Tiada doktor pakar yg boleh merawatnya. hehehe...

    BalasPadam
  4. hmmm..sifat tak pernah puas
    Seandainya manusia diberi dua lembah berisi harta, tentu ia masih menginginkan lembah yang ketiga. Yang bisa memenuhi dalam perut manusia hanyalah tanah. Allah tentu akan menerima taubat bagi siapa saja yang ingin bertaubat.” (HR. Bukhari

    BalasPadam
  5. SAKIT JIWA!!! mental!! saye pernah ada jiran macam ni...hari ni saye beli skirt esok dia beli jugak...
    hari ni saye kuar ngan asben makai baju same2 esok dia pon macam tu jugak!! sampai saye angkat kain kat ampai pun dia nak lumba sape angkat dulu..

    hahahaha memang ada yg macam neh,...SEYES!!! saye terpaksa pindah sebab perempuan ni memang mental sampai kad peperiksaan anak pon dia sign padahal saye dah amanahkan adik untuk pi amik kat sekolah!!!

    wohooooooooo tetiba aku terngumpat dia...kisah lama..perangai manusia

    BalasPadam
  6. penyakit x bleh tengok org lebih dari die ler 2!!!!!

    BalasPadam
  7. jiwa dia tak tenang..hehehe

    BalasPadam
  8. saket kaki name nye kutt. hahaha

    BalasPadam
  9. DENGKI!!!!... ada mental problem... hehehe

    BalasPadam
  10. ada jugak kenal org mcm ni..x blh tgk org up sikit dr dia.mmg sakit jiwa..huhu

    BalasPadam
  11. itu namanya org sakit jiwa...

    BalasPadam
  12. macam2 ragam orang kat dunia ni..

    emm, tumpang promote, siapa yg berminat dengan teater dream girls? ada 2 tiket untuk dijual :D

    http://blackfipper.blogspot.com/2011/06/dua-tiket-teater-dream-girls-untuk.html

    BalasPadam
  13. Penyakit tak boleh tengok orang laen lebih dari dia..Haha Boleh bawak maut taw penyakit cmtuh...

    Ada jer sorang minah kat office yang perangai macam tuh.. =.='

    BalasPadam
  14. keh3..tu sakit jiwa tu ben..tp siyes ckp mmg ada ramai pompuan mcm tu.saya klu dah tau perangai dia camtu...mls nak dekat dah .

    BalasPadam
  15. hurm.. sindrom xnk lbh renda dr orng len ni..haha

    dah tengok transformers 3? movie review!!! http://eleventx.blogspot.com/2011/06/movie-review-transformers-dark-of-moon.html

    BalasPadam
  16. as salam..
    wallahu'alam..

    krisis kedahsyatan hati??

    eh. tunjuk menunjuk?
    perihal apa yang mereka lakukan, hanya empunya badan yang tahu niatnya.

    jangan kita berfikir sebegitu apatah lagi niat mengata. kita bukan tahu niat dia walaupun kita lihat secara zahirnya perbuatan tu..

    selagi kita beringat, berhati-hati..rasa kurang senang, poei je tegur yang dok tayang2 tu. hehe.

    nanti bila di Sana, dipersoalkan kenapa tak tegur??pergh!!

    wallahu'alam..

    >_<

    BalasPadam
  17. Hahah , mcam ape yg jadi kat finaz skrang jee -,-

    BalasPadam
  18. iri hati la 2.. tak bole tengok orang lebih sikit, orang bermasalah cam 2.. manusia kan

    BalasPadam
  19. dia rasa tergugat kalau kita ada lebih dr apa yg dia ada.. kita ada brg baru, dia pun nk brg baru.. jiran dkt rumah saya ni pun mcm ni abg ben.. kita renovate rumah, dia pun renovate jugak.. kita beli perabot baru, esok sampai la lori perabot dpn rumah dia..

    kdg2 kesian dgn org mcm ni sebab hidup dia sentiasa x aman sebab kena fikir apa je yg kita ada yg mungkin lebih dari dia..

    walhal, kita sepatutnya bersyukur dgn apa yg kita ada..

    lama2 boleh stress lepas tu sakit jiwa.. salah siapa? sendiri cari pasal..

    BalasPadam
  20. wahahaha..mcm mental plakkkkk, apa org buat dan dan nak jugak..ondespot plak tu.. T________T

    BalasPadam
  21. hahaha! bukan kata dilua je.. dlm blogging pon ade la abg ben.

    reena tuka templete blog cmni, dia pon tuka cmtu, reena buat entry ala2 puisi, dia pon stat ala2 puisi.. pastu ade skali tu, reena saje tuka templete sebijik cm dia, skali dia hangin2 maki.. hahaha! salah siapa? saje je nak kasi panas beliau.. :p

    BalasPadam
  22. orang ada pakwe,dia pon nak ada pakwe....yang ni lagi kes berat.... iri hati la gitu namanya abg ben... perempuan ni banyak jenih, ada yang okay,okay la...tapi kalau perempuan jenih gini...payah jugak la nak buat kawan,hehe

    BalasPadam