Alamak ... kantoi !!

by - Jun 23, 2011

 

Pergh... bila aku tengok awek awek kat FACEBOOK , mmg leh bergetar iman wooo .. Cun cun woooo .. Gulp .. Camana la abe S.Y. tak tergoda ngan anak dara zaman skang ni kan ..

Dalam FB aku pon ramai  anak dara yang mabeles , cun , jelita dan anggun gitu .. terutamanya yang bertudung litup .. Alhamdulillah .. sejuk je tengok ..

Tapi .. ni part mmg kantoi abis .. Tengah dok tengok satu satu gambar dia ..mmg memuji dalam hati laa.. tetiba ... jeng jeng jeng .. adoi... kekantoian gitu !

Dalam penuh gambar bertudung , ada pulak gmbar tak bertudung gitu .. Terserlah keayuan gambar dia tak menutup aurat .. Haaa.. ni mesti kes terlupa nak buang pic dia ni .. Haa... camana tu ?

Wahai anak dara yang cun cun belaka... semua ciptaan Allah cun belaka okeh ! Sila check balik gambar dalam fb korang tu.. mesti ada gambar yang tak patut ditunjukkan pada mereka yang tak sepatutnya melihat aurat korang tu haa..

Biar cun jelita dan beriman sepenuh hati kepada Allah s.w.t dan ikutilah sunah Muhammad s.a.w ... baru CUUNNNN...

You May Also Like

41 comments

  1. private sume gambar.. hehe

    BalasPadam
  2. saya sokong ape yang abg ben cakap kan tu..pernah saya terjumpa seorang perempuan bertudung di profile pic..tgok profile pic yang len tetibe ada pakaian yang tak cukup benang..:(..

    sadis2..

    BalasPadam
  3. seelok2nya, jgn la letakkan gambar hingga melampau2.. simpan saje aksi2 manja tu utk suami -.-

    BalasPadam
  4. dah check... hee.. terime kasih atas peringatan tuh.. tp mmg tak penah lagi la uplod pic2 tak bertudung tu ha..

    :)

    BTOL KE IDOKK??:: CIRI2 CALON MENANTU PILIHAN

    BalasPadam
  5. hahah ! igtkan abg ben kantoi ngan wife sb dok asyik dok tgk awek2 kat FB nih ha . hihih .

    Betol3 , lagi anak2 dara . perlu ingat yang aurat kita hanya untuk SUAMI kita kelak . kalo dah terpampang secara public , dekat SUAMI kita nanti tinggal ape je kan. cian SUAMI kita nt hanya dpt tgk yang saki baki je la :)

    Renung renung kan :)

    BalasPadam
  6. wah aku rasa sendiri malu tengok woo, kantoi...

    BalasPadam
  7. Tobat2 la...x lama lagi nak puasa...
    kahkahakah

    BalasPadam
  8. mng style zaman skang bukak tutup cam tudung saji!!!!!

    BalasPadam
  9. ala abg ben, kadang tu bukan terlupa nak buang.. tapi saja2 je nak letak, dengan anggapan "gambar je, takpe kot.." oopss! bukan nak kutuk, tapi tu la kebenarannya.. kawan2 saya pun ada macam tu..

    BalasPadam
  10. hurm,, privatekan is better.. tapi macamana pula if kena hacked? tau takut... so,, the very better one is x payah upload la kan... ngee~

    BalasPadam
  11. huhu..jangankan kata anak dara,mak2 orang pun ada jugak letak gambar x pakai tudung dalam fb tu..kesengalan tahap seratos di situ..heeee :)

    BalasPadam
  12. dah jadi trend skrg abg ben..
    kalau kat opis saya tu, datang opis elok je bertudung litup tapi bila lepas waktu opis tudung entah ke mana...
    pastu tayang gambar tak bertudung dalam FB!

    BalasPadam
  13. betul3...tula mslh lmn sosial skg ni..huhu..tayang sna sini...

    BalasPadam
  14. Sebab tu lah sampai sekarang saya tak berani tunjuk muka.Takut tersalah letak gambar yang tak sepatutnya pulak.

    BalasPadam
  15. thanks atas ingatan abg ben.. :)

    BalasPadam
  16. okeyh en. ben, sy xde satu gambar pun free hair di FB. hohoh, dh lamme x drop by sini. welcome back zoe!

    BalasPadam
  17. teguran yang bagus abang ben.. :)

    BalasPadam
  18. peergghhhh..saya memang suka entry nie!!..

    bagus abg ben..
    ada cara tersendiri nak nasihat..
    abng ben terhebat!!..

    bagus..
    abng ben famous blogger..
    visitor beribu-ribu dalam sehari..
    bila orang baca..abng ben dapat pahala..* pahala dosahak Allah*.
    bagus..
    dapat sampaikan mesej macam nie..

    have a good day abg ben!

    BalasPadam
  19. yang kasi tunjuk aurat tu ok lagi...ada juga yg nak share benda2 dalam kelambu. itu tak blh bla arrrr

    BalasPadam
  20. haha.. degar tu..aurat jaga..

    BalasPadam
  21. part ni gua setuju muaheeee..bagi yg blom bertudung tu try slow2.. :)

    BalasPadam
  22. kantoi sudah..huhu..cepat..cepat..sesape yang terlibat tu, sila check semula..

    jemput join segmen simple saya..

    SEGMEN SIMPLE : MY WISH ...

    BalasPadam
  23. nak tanya mcm mana nak bg feed tu mcm buat kat mat gebu tu ddk tgh2..?

    BalasPadam
  24. macih abg ben..bila abg ben ckp macam ni..baru reen perasan reen x delete lg gambar yg x pakai tudung..even gamba tuh da lama..pape pun time kasih byk2 abg ben..

    BalasPadam
  25. ramai sgt dah macam ni sekarang Mr. Ben...pelik betul. Mungkin tak tahan nk tunjuk bertapa cantiknya dia tanpa tudung. saya pernah tegur sorang. Alasan 'kerja'. siap pakai skirt pendek.

    BalasPadam
  26. syukur..encik ben gunakan blog untuk memperingatkan mereka.makin ramai baca blog,macam2 boleh dibuat.alhamdulillah en ben gunakan peluang itu sebaik2nya.kalau saya yg tegur mungkin x sampai sebab x ramai yg baca.hehe...
    oh ya.kdg2 ade juga blogger yg "tak tersengaja" letak gambar tak pakai tudung dalam entri mereka(sebab dalam entri laen pakai tudung)..mgkin sbb bergambar dalam rumah tak perlu bertudung so mereka pikir x pe la kot nk letak gmbr mcm tu dlm entri.adik2 yg buat mcm ni..mgkin mrk xtau.hope en ben dapat peringatkan mereka nanti..hehe..thanx once again en ben

    BalasPadam
  27. kantoi la pulak....penah gak jadik cenggini..tengah kusyuk belek gamba awek fb nih,tetibe nampak rambut ler pulok....haaaiihhh... :p

    BalasPadam
  28. klu nak juga letak gmbr free hair..letak gmbr zmn kanak2...zmn blum baligh... klu zmn dh baligh jgn letak..

    BalasPadam
  29. Kepada gadis-gadis tak payah upload lah gambar korang yang tak sepatutnya tu...

    Dapatkan Backlink Anda Dengan Cara Mudah

    BalasPadam
  30. ustaz aku kata ..pompuan yg tunjuk sehelai je rambut kat org yg xsepatutnya akn duduk 80 tahun dlm neraka ..huhu ..takutnya

    BalasPadam
  31. klo gmbr mcm tu xpyh la nak show dgn org len..lebih baik kasi private kn..xmenyusahkan diri sendiri kelak..^^

    BalasPadam
  32. maybe awek tu terlepas upload la abg ben..heheheee :D

    BalasPadam
  33. oops..i do.i pn on off j..
    nway..thanks 4 remind me.

    BalasPadam
  34. Terima kasih di atas nasihat yang berguna ni Cik Ben ;)

    BalasPadam
  35. betol... sokongggg..
    ade sesetgh yg mseh sygkn imej lame...

    BalasPadam
  36. betul tu..kdg2 tgok org pkai tdung tp tiba2 kt fb ade lak gmba x pkai tudung.mcm mane tu?..tu la kn.maybe tersilap upload kot.better check lah.sy pun tkot gk mne tau upload2 skali x prasan ade gmba x sepatutnye ke

    BalasPadam
  37. igt ckt, kome tu da kawin. . huhu

    BalasPadam
  38. gambar masa anak dara mama mmg tak bertudung but now alhamdullilah
    mcm mana tuh?

    BalasPadam
  39. oh pedas gila. saya yang tak bertudung ni lagi lah terasa. hahah. em tp skang yg bertudung pun mcm xnak bertudung...ada cuti2 untuk bertudung. ada juga yg bertudung tp bila video call dengan bf x pakai tudung.

    BalasPadam
  40. moga mereke tau apa yg patut dan xpatut di buat... :)

    BalasPadam