" Erk ... banyaknya .. Eh ramainya .. "

by - Jun 25, 2011

 

Tengahari tadi .. ada seorang rakan blogger call aku .. dia tanya aku mengenai $$ di blog aku .. Dia tanya berapa aku dapat sehari .. Lepas aku beritahu dia , dia cakap ngan aku mengenai satu blogger ni.. Dia dapat berkali ganda dari aku ..

Wah.. Bestnya ...  Rezeki masing masing ... Aku dapat sekian dengan cara aku .. dia dapat sekian dengan cara dia ..  takde apa yang patut dicemburukan .. kan kan ?

Namun aku cukup bersyukur ... blog aku dikenali disebabkan dengan cara aku sendiri malah aku dah bina satu legasi aku sendiri .. Dan paling penting , cara aku ini menjadi ikutan segelintir blogger iaitu SEGMEN ...

Bila difikir fikir, duit bukanla segalanya dalam dunia ini tapi kebaikkan yang kita bawa dan beri itulah penentu arah kehidupan kita .. Seperti Tun Dr. Mahathir .. Setiap kali beliau lalu di depan KLCC , bangunan yang tinggi itulah menunjukkan kejayaan beliau sewaktu mentadbir negara ..

Aku ? Aku ? aku pulak camana ? Aku berbangga dengan wujudnya rakan rakan di alam maya ini ... Tak caya ? Cuba lihat di SINI ... Betapa ramainya rakan rakan baru kita ... kan kan ? Dan aku bangga mengenali mereka dan bangga mereka mengenali aku ...

Apa guna kita kaya tapi kita sendirian ? dan tidak memberi sebarang jasa pada dunia ni ?

Tq IRA ..

You May Also Like

19 comments

  1. betul bro jikalau harimau mati tinggalkan belang, biar kita manusia mati meninggalkan nama (jasa/ilmu yang bermanfaat)...

    BalasPadam
  2. rasa bgga bila jasa dikenang...

    BalasPadam
  3. BA mmg terbaik! :D

    salwa pun join jugak segmen ni. hehe
    :D

    http://salwaismail.blogspot.com

    BalasPadam
  4. suka ayat ini * apa guna kita kaya tapi kita sendirian ^^

    BalasPadam
  5. jasamu,ku kenang sampai bla2.. :)

    BalasPadam
  6. betul.
    bila kita wujudkan sesuatu sementara kita masih ada, is akan tinggalkan kesan unyuk semua.
    semoga lebih maju bro~

    BalasPadam
  7. segment dapat mengeratkan silaturahhim..hee

    BalasPadam
  8. btul tu bro...biar kite dgn care kite,jadikan mereka yg istimewa itu sbg mentor...

    BalasPadam
  9. erk.. ada segmen tdi ea? bru smpai kl umah kakak.. erm, terlepas segmen.. xpe.. leh lwn kwn2 yg len :)

    xpe.. wang ringgit bukan ukuran.. kepuasan tu pnting,

    BalasPadam
  10. betul tu..Just be ur self..
    kesederhanaan tu yang paling penting.. xperlu untuk kite terkejar-kejar kan..

    BalasPadam
  11. sedang berfikir, apa yg sy tinggalkan utk org bumi jika sy meninggal...=' (

    BalasPadam
  12. nuffnang tak bayo ape pon kt saya


    sob sob ='(

    BalasPadam
  13. betul tu abg ben.. rezeki ditangan Tuhan.

    BalasPadam
  14. abg ben terbaik..
    menyatukan blogger2 dan membuat blog makin meriah..dan membangkitkan semangat blogger!

    BalasPadam
  15. huhu. xdapat duit ape2 lg dr berblog ni. xpelah. just for fun! ^^

    BalasPadam
  16. pendek kata,rezeki masing-masing kan.
    dan masing-masing ada cara sendiri dengan belog sendiri.
    :)

    BalasPadam
  17. BEN mmg terbaeekk..!! :))

    BalasPadam
  18. pendapatan ben pasti setimpal dan berbaloi..tu saya pasti.tp saya pun seronok kerana bila blog saya berada dlm bloglist anda ia mmg sangat membantu blog saya yg tak best ni juga.tq ben

    BalasPadam
  19. Sama sama Mista Sifu :)

    Setiap orang ada cara yang berbeza untuk memuaskan hati sendiri dan hati orang sekeliling.. =.=

    BalasPadam