Best ke buat blog ni , wahai cik SUNAH ?

by - Jun 23, 2011

 

Sapa sunah ???  Si sunah ni pon boleh dikira anak buah aku gak laa... Kira kalau kerek kerek , leh je smackdown ... Sapa ? Bf dia ? Apa aku kesah ! Selagi lom nikah , sapa sapa leh kaco !! Bukan aku nak kacau la.. Tuuu.. si Ji... eh , tersasul lak ! 

Hahaha.. sori ek inck bazooka n sunah ... Guwau sat .. SUNAH dan ALIFF ada bagi pendapat tersendiri mengenai best ke tak best buat blog ni ..

Bagi aku la kan ... buat blog ni mmg best... tapi nak berblog ni haaa , satu masaelah ! Buat blog , semua orang boleh buat .. bukan susah pon kan ? Jiran sebelah aku yang dah beruban bulu hidung pon sibuk suruh aku buatkan blog untuk dia .. Katanya nak cerita pasal burung merbuk .. haaa... Eh ,sat... kalau cerita pasal burung merbuk  tu bapak aku ? Aiseyman.. Bapak aku ??? Grrr..

Ok...jawapan aku.. haaa... best ke ? Bagi aku , berblog ni mmg best .. Kalau nak dikira sakit hati dek mereka yang mengomen yang tah hapa tu , APEE PON TAK BOLEH !! Maka kita tak leh nak bergerak ke mana mana pon la.. Nak buat itu tak leh .. nak buat ni pon tak leh .. Dah tu ??  Duduk menyorok dalam rumah ? Keras la gitu weh !!

Mmg tensen kadang kadang .. Tapi kita kena amik positif dunia blog ni .. Cam makan la gak. Kita tau makan sambal belacan ni sedap .. Siap kalau ada ulam , perghhhhhhhhhhhhhhhh.. menangissss !! Tapi kita tau bala bencananya bila lepas makan sambal belacan tu kan ? Siap laaaa perut tuuu ... Tapi kalau makan berpada pada , ingat dunia .. InsyaAllah , ok je perut tu kan ?  Tapi kalau dah sedap , sah sah lupa dunia kan ? maka sendiri tanggung je la kan ? Tak susah pon ..

Cam aku ..ada segelintir blogger tak puashati dengan aku .. ada yang menyampah.. meluat .. bengang .. sakit hati. apa apa je laa.. Tak kisah lah.. tu perasaan diorng .. takkan aku nak kawal kan ? Yang rosaknya diorg gak kan ? Apa yang aku tau , aku jaga mereka yang jaga aku .. Kenapa nak amik kesah mereka yang cuba halau aku tu ? Bukannya mereka suap aku makan dari kecik kan ?

Haaaaa... Kesimpuan ... berblog ni menambahkan kenalan dan juga duit kocek ( jika kena gaya ) ... Nak jadi cam artis ? Boleh jer.. kasi popular .. pastu berdakwah la.. bukan tak boleh kan ? Sapa kata jadi artis ni teruk ? Kita tengok ramai je yang ok.. Tu Heliza Helmi ..ok je ? Wardina.. dari 0 dan skang dah ok ? Dan ramai lagi sebenarnya .. Yang kita nampak , yang popular giler tu jer.. Yang biasa biasa ni kan ramai ..

Kesimpulan .. Dalam apa jua bidang kita buat .. segalanya ada baik dan buruk .. Terpulang pada niat dan minat ... Yang penting , tidak langgar batasan agama dan juga undang undang .. kan kan ? Sakit hati fengan mereka yang kritik kita ? Baca entri INI

You May Also Like

25 comments

  1. betul tu..

    bervlog memang best jika kena gayanya..


    anda semua dijemput untuk membaca dan memahami artikel 15 tips blogging terbaik yang dihasilkan daripada himpunan 15 artikel-artikel tip blog yang ringkas di blog saya ini. klik sini, 15 tips blogging terbaik untuk dimanfaatkan

    berblog memnag best jika kena gayanya..


    dah ramai blogger otsi cakap camni..

    BalasPadam
  2. hanya org yg ada blog jer phm ape bestnyer berblog nie.. heeeee~

    BalasPadam
  3. betul2. dapat merpek meraban dalam blog. HAHAHAHAH

    BalasPadam
  4. ape-ape pun,Abg Ben terbaek~ ;)

    BalasPadam
  5. adehhhhh~ saspen baca tajuk...hahaha~ ingatkan kene wat entri balas tadi.. wakkaka~ jawapan saya ade kat link tu... :p

    BalasPadam
  6. sabor jer lar.. keep blogging.. tunjuk ajarku sifu..:D

    BalasPadam
  7. hehe.. sunah, dia la yg sy nk hack tu..

    BalasPadam
  8. blogging memang bess.. tang kene serang tu besela hehe.. sy pon penah kene.. biarkan aje.. janji kite rbahagia

    BalasPadam
  9. memandangkan saya seorang suri rumah,dengan adanya blog boleh la dapat sedikit income walaupun tidak seberapa..tapi minat menulis melebihi segalanya..heeee :)

    BalasPadam
  10. berblog memg best..tp yg xbest nye...abg ben xmo follow sy :( hehe..gurau je!..sy slalu baca blog abg..ingt nk jd cm abg..tp blog sy xde la best cm blog abg..haha...so..sape2 leh la follow :
    http://idamira.blogspot.com/
    promote2.. :)

    BalasPadam
  11. blog den ???? huhuhuhu x best kot

    BalasPadam
  12. Nadh stuju tang bab dakwah tu. dipersilakan. tak banyak, setengah baca, suku ka 2 3 orang baca pn , kalau depa terkesan pn dah besar rahmat. all the besh enchik Ben. kami sokong dari bakang.. ;) wweeee~~

    BalasPadam
  13. kawe mulo2 buka blog ni...sajo jah nak suko2 pah tuh ternapok blog redmummy dale surat koba, katonyo blog bulih wak duit. pah kawe try la. tapi yg utama minat la kalu bulih duit tu bendo no 2, kiro bonus je lah. hehehehe

    BalasPadam
  14. ni2 anak buah yang ni laks..ehehe

    BalasPadam
  15. hidup berblog memang best sebab kat dunia blog kita boleh jumpa bermacam pengalaman melalui entry2 yang ditulis... cuba perlu ada batasnya saja...

    BalasPadam
  16. perut dah kebal ngan belacan ..hahah.. semoga bro semakin kebal ngan ketensionan yang semakin menebal dari komen2 tersebut...

    *cm bole buat lagu rap ayat atas nih

    BalasPadam
  17. apa pun tak boleh...hehehe..suke-suke.. :D

    BalasPadam
  18. orang yg berblog dengan sabar je yang paham, betapa bestnya blogging ni...kan abg ben ? :)

    BalasPadam
  19. cik bazokaaaa?..muaheee..jawapan gua pon ade kat link tu :)

    BalasPadam
  20. FUYOOOH.UNTUNGLAH JADI ANAK BUAH ABANG BENG KEBABOM T_T

    BalasPadam
  21. best kalau ada orang baca dan follow blog kita...kalau takde tak best!
    jadi penting utk kita mantapkan entri dan sentiasa update...

    BalasPadam
  22. salam..berblog memang best.tak sangka blh dpt ramai sahabat dr alam maya ni

    BalasPadam
  23. best buat blog ni bila penulisan kita ni dibaca..di crtic sometime seronok juga. seronok dunia blog ni bila ada blog lain yg best. contoh mcm blog ben ni...dah jadi mcm buku rujukan saya untuk berbelog.

    saya tengok gaya tulis ben. the u drop ur word. i wonder how u type and on the spot publish. gila hebat satu hari banyak entry. :)

    BalasPadam