Aku tak blogwalking eh ?

by - Jun 25, 2011

 

Aku blogwalking bila dalam ERL dan LRT sewaktu nak g kerja .. Tu pon hanya bila sempat jer... kalau tak ? haaa... tengok blog pon hanya untuk 'lepaskan' komen .. hehehe. .

Hurm... kat opis , internet ... mmg khas untuk buat kerja jer .. nak tak nak kena guna alternatif lain untuk berblog .. Haa.. aku berblog bila ada masa jer.. aku lebih suka berblog dari menghabiskan masa dok wat keje tak berfaedah ..

Banyaknya masa aku kat opis kan ?  :) .. Part tu , aku tak perlu jelaskan la.. sbb tu adalah peribadi dan boleh jadi isu bila ada yang teringin nak kenakan aku nanti .. hehehe ..

Aku guna broadband yang mana kalau kat rumah aku ni , coverage dia serupa macam modem 33.6 kbps .. haaaa... Nun zaman masa aku baru abis belajar dulu yakni tahun 98 gitu haaa... Pergh.. masak masak ..

Aku dah buat tempahan utk pasang UNIFI .. hurm... menyampah !!! Kata nak datang .. aku siap amik cuti.. tunggu punya tunggu.. tak datang !! Padahal dah sebulan tunggu. .. Tu hari kerja .. Diaorg kata boleh pasang hari kerja .. Dah korbankan cuti aku.. Tarak !!

Pastu UNIFI call .. tanya bila bleh datang pasang.. Jadi mau tak mau , kena time sabtu ahad je la kan ? Harammmm.... sampai skang takde !!

Jadi camana nak blogwalking dengan selesa ??? Ni pon dok nak bukak blog sendiri cam.. hareemmmm... Camana aku tak dapat darah tinggi ???  Tingin gak masuk dengan mudah ke blog blog rakan yang join segmen ... tapi tak leh.. hanya boleh post entri jer... hurmmm... geram geram..

You May Also Like

29 comments

  1. kat rumah sewa sy dulu masa nk psg unifi pun cengini jugak..bg harapan palsu la

    BalasPadam
  2. psg modem streamyx kt ruma...lancar je perjalanan blogwalking...hehehe...

    BalasPadam
  3. sabar bro .. tak lama lagi sampai laa tuh .. unifi tengah hot tu ..

    BalasPadam
  4. ohhoo gitu kisahnya...psg streamyx rasa xde mslh kot...kalau ade mslh pun kejap je dah setel

    BalasPadam
  5. Janji dapat baca entry sifu pun dah cukup :)

    BalasPadam
  6. haha..sabo jela bng Ben...abg ben guna phone ape siap bole Blog guna phone lg ek?..

    BalasPadam
  7. sabar, itu lah cabaran dunia berblogging . erkkk ? broadband saya pong selowww kemain jugakk ==' but, still blogwalking , kalau tak leh refresh balik . haha

    BalasPadam
  8. ciannyeww..rilex ye ben...hikhikhik :D

    Jom Terjah Sini :)

    BalasPadam
  9. Skng kan ada kemudahan mobile internet Abg Ben. Banyak alternatif untuk stay connected to the internet.

    BalasPadam
  10. wahhh abg ben dah pasang unifi ma...laju tu...terbaik...

    BalasPadam
  11. Ini macam update guna hp je baiii.... errr,,,,, kan? =P


    Menarik,

    CEMBURU-TAK PERLU KATA APA

    BalasPadam
  12. Salam .. wah UNIFI .. mesti best. Heh .. tu lambat tu sebb bagi alamat salah kot .. hehehe.. biasalah, kdg yang pasang tu kontraktor baru nak naik ... takda GPS lagi. Sabor sabor ... hehehe...

    Ishh bila ahh nak ada UNIFI kat Penang ni yer.

    BalasPadam
  13. Sabar jelah uncle . Tapi UniFi orang kata laju en ? ^^ Hihi

    BalasPadam
  14. Ye ke Ben tak BW? Abis tu .. yg kdg2 komen kt blog kakchik tu????

    BalasPadam
  15. huhuhu streanyx kat umah pun dah cam bengong...report banyak kali pon same huhuhu

    BalasPadam
  16. Ben guna Screamyx ker? Potong jer...

    Hehe...

    Entri 18PG:  Girl Housemates from Hell!

    Entri 18SX:  Logorithm's Wordless Wednesday #3

    BalasPadam
  17. dulu saya pernak juga join tm masa nak pasang tu mmg lambat....

    BalasPadam
  18. xpela..xblogwalking..follow my blog pn da cukup bangge~..haha :D

    BalasPadam
  19. sabo la ye enBen..keje dorang dh cam tuh..alasan biasa bukan kite sorang je yang mohon huhu..macam No tunggu nak masuk beyond gak dlu..hampir sebulan duk melangut...saboooooo...kang makin naik darah tu..

    BalasPadam
  20. Sian Ben...hope better luck, next time.Lepas dpt Unifi...boleh la blogwalking eh?

    BalasPadam
  21. rajin. dah gempak mcm ni pun masih rajin bw. see the humbleness of urs. :)

    BalasPadam
  22. pakai je streamixxxxxx..sama je...unifi laju, tp pekerja lembab nk wat hape? huhuhu

    BalasPadam
  23. same lah bang ben.. berukband sye ni pun nak makan penampo

    BalasPadam
  24. saya guna DiGi broadband... paling ok antara maxis dan celcom, tp sekali sekala dpt unifi xpon streamix mmg laju,tu pon kalau blogging kt luar, tp paling best online kt singapore sbb sy org jb bese msok sana, mmg laju berkali ganda dari internet kt malaysia.. :) jemput ke blog sy yer kalau free..

    BalasPadam
  25. kalau mcm tu, lambat lg lar bro nk sampai blog sy.
    huu~

    BalasPadam
  26. tahun ni pon belum tentu abg ben akan sampai blog saya... tapi yang pastinya saya tetap akan sampai ke blog ni setiap hari walaupon line kadang2 mengalami "pembetatan"...

    BalasPadam