" Sakit telinga ni dengar mak membebel ! "

by - Jun 25, 2011

 

" ARghh.. tensen !! Tak abis abis bebel ! Tak abis abis bebel ! Asal duduk rumah je mak bebel ! Bosan la cam ni !!!  "

Geram .. bengang.. buat apa saja semua tak kena kat mata mak bapak kita ..  Arghh.. leh gila cam ni kan ? Duduk rumah kena.. keluar rumah kena.. duduk jauh pon kena... senantiasa kena jer..

Tak pe la ...tak lama lagi dah kan ? Nanti diorng dah tak de ... lega telinga tu kan ? takde sapa bebel dah .. kan kan ? Haaa... best masa tu .. buat jer la apa pon .. tak de sapa nak kisah dah .. kan kan ?

Tak pe tak pe.. apa kata kita renungkan jap gambar kat bawah ni ...

 

Bila jejak je zaman remaja , perkara pertama yang timbul dalam kepala otak ialah ...

Maka terasa la diri tu dah bijak macam ..


Padahal tak sedar sebenarnya awak tu masih lagi ....


Bila ditegur perangai tu , mulalah ..


image


Sikit sikit kata mak bapak nak ..



Padahal mak bapak korang tu ..


Kalaulah mak bapak korang tu jahat sangat , dari kecik lagi diorng dah ..

Hurm...Ni umur baru


Dah berlagak macam ..



tapi bila ngan boyfriend atau girlfriend lak , korang ..


 


masa manis boleh la ...



bila time ni ??

Atau


baru laaaa korang nak cari balik


atau


Haaaa..tu kira nasib baiklah korang sempat


kalau tak sempat ?


Camana ?


Bak kata


FIN


Wahai anak, kamu mungkin lebih bijak daripada kami, tetapi kamu tidak mungkin dapat mengatasi kasih seorang ibu dan bapa. Kamu hanya mampu mengasihi kami selepas kamu bijak, tetapi kami mengasihi kamu sebelum kamu lahir!
sailfulislam.com

You May Also Like

31 comments

  1. terkesan kat ati ni...bace trase sebak lak...

    BalasPadam
  2. sob sob. sayangi lah parents kitaaa selamanyee (:

    BalasPadam
  3. huk3......sayu lak.teringat kt nasihat mak n abah......

    BalasPadam
  4. adus... terasa plak... cyg mak n abah... :)

    BalasPadam
  5. pandainya ekspreskan guna gambar. :)

    sayangi ibubapa sementara mereka masih ade. :)

    BalasPadam
  6. menginsafkan.terima kasih abg ben.moga anak muda yang masih lalai tu sedar kenapa mak ayah membebel :)

    BalasPadam
  7. terasa saya

    T____T




    tapi gambau tucin tuu


    tomeyyyy =')


    hihihihi

    BalasPadam
  8. err..tak kenal sape tu...gambo last sekali..huhu

    BalasPadam
  9. ekeke..terasa cam dia plak yg bebel.. ;P

    BalasPadam
  10. tq bro ben sesungguhnya entry ini memberi kesan kesedaran...

    BalasPadam
  11. best! jarang bang ben buat bergambar cmni.....

    eka pun selalu perasaan cmtu,tapi bila fikir balik nnti dah takde mak,sapa nak bebel kan....huhu

    BalasPadam
  12. masa kecik dulu selalu fikir yg hidup kammi agak dikongkong.. masa tu x fikir langsung perasaan parents but semakin lama semakin faham perasaan ma and pa..

    itu salah satu cara mereka untuk mengajar kami supaya x tersalah pilih jalan hidup.. alhamdulillah kami berada di landasan ini pun atas usaha mereka but still for me apa yg kami berikan x setanding dengan apa yang mereka berikan pada kami...

    what ever it is,, kami beradik sangat sayangkan ma and pa... they were our life...

    BalasPadam
  13. Dah lama Ben tak wat entry berdasarkan gambo.. like!

    BalasPadam
  14. best bile baca. teruskan abg Ben buat mcm ni.

    pasal mesej yg nak disampaikan, sgt2 bersetuju. :D

    BalasPadam
  15. sayang ibu . krn syurga itu di bwh telapak kaki nya .

    BalasPadam
  16. first time tgk entri macam ni.. cool sangat2 dan mesej yang nak disampaikan berjaya disampaikan

    BalasPadam
  17. anak2 memang macam tu, selagi dia tak alami sendiri dia takkan sedar, nantilah suatu masa, dia pula jadi seorang ibu dan bapa, waktu tu dia akan tahu....

    BalasPadam
  18. terbaik bro

    cntik jalan ctenye
    mksud mendalam

    BalasPadam
  19. lpas bce entry niyh tbe2 tringat rndu gle kt parets..
    sob..sob...

    cool entry la bro..:)

    BalasPadam
  20. teringat kat arwah abah..sesiapa yang masih ibu bapa, hargailah mereka sementara mereka masih ada.

    BalasPadam
  21. td sy ada comment kt entry ni... appear x?

    BalasPadam
  22. eh x appear laaa..waaa penat je comment panjang2..

    xpelah, taip lg sekali.

    saya suka entry ni! txs for tagging! :)

    em, saya terasa juga bila baca entry ni sbb bila tiap kali mama tegur saya buat salah...sy selalu ckp..ish bising lah mama ni! time umur 18 tahun, rse x sbr gila nk masuk uni sbb hidup asyik kena konkong je...nk pergi kedai pun susah gila.

    tp bila fikir2 balik...kalau ma x buat mcm tu..mesti sy ni pergi clubbing, isap rokok, pergi concert..shisha ke. tp sy tak pernah join benda2 mcm tu setakat ni. Alhamdulillah :)

    nice entry. good job. :)

    BalasPadam
  23. wah terbaik lah Mr Ben entry ni.... simple tapi mendalam maksudnya...

    BalasPadam