Laman sosial Google bakal saingi FACEBOOK ?

by - Jun 29, 2011

 

Pergh.. yela... Dah tak terhitung pendapatan tokey FACEBOOK kan ? Mau kasi pecah la sedikit.. kalau tak , ada yang suka suka tekak je naikkan harga cam.. cam .. cam sapa eh ? Hehehe...

Ok ok.. jom baca artikal yang aku petik dari BHARIAN ni ..

WASHINGTON: Enjin pencarian internet terkenal dunia, Google melancarkan laman sosial terbaru bagi menyaingi Facebook yang dipanggil Google+.
"Perkongsian secara dalam talian sedang berada dalam keadaan serba salah. Malah sudah pecah dan kami ingin memperbaikinya," kata Naib Presiden Kanan Kejuruteraan Google, Vic Gundotra dalam blog mengenai inisiatif laman sosial yang dinanti-nantikan syarikat berkenaan.

Ketika memperkenalkan Google+, Gundotra berkata, keupayaannya ialah membolehkan pengguna membezakan kawan secara dalam talian dan keluarga dalam "bulatan" berbeza atau rangkaian dan berkongsi maklumat hanya dengan ahli dalam bulatan berkenaan.

Salah satu kritikan terhadap Facebook ialah sebarang kemas kini dikongsi semua kawan kecuali pengguna membuat Kumpulan Fecebook berbeza. - AFP

 

Apa pendapat korang ? Mampu tak kita beralih arah camana dulu guna MYSPACE pastu ke FACEBOOK ...

You May Also Like

29 comments

  1. mcm Astro....muahahhaha...

    BalasPadam
  2. mcm best je...kena cuba ni...

    BalasPadam
  3. benda baru.. anti mesti ramai kutuk kn google+ kn.. same macam fb mase awal2 dulu :)

    BalasPadam
  4. akan ambil masa untuk adjustkan diri dgn benda baru.. tapi rasanya boleh hehe

    BalasPadam
  5. mcm agak ssh la...sebab facebook simple... kalau google buat lagi simple memang best r..hahaha

    ”Malaysia Vs Taiwan.. Misi ke Piala Dunia Brazil Bukan Misi Mustahil”

    BalasPadam
  6. klau ia lebih menarik ..mungkin :)
    setiap manusia inginkan yg lebih baik kn.. hehe

    BalasPadam
  7. pakat2 nak bersaing laa pulak ...

    BalasPadam
  8. bosan lah asik tukau2 neh

    BalasPadam
  9. memandangkan kat ofis ni block Fb...so semestinya akan support! huhu

    BalasPadam
  10. wahhhh... makin banyak laman sosial dibuat

    BalasPadam
  11. haha..hbis lupa password mne 1 website..sbb bnyk sgt skrang..

    BalasPadam
  12. salam ben...

    soalnya kekadang bukan mampu...tapi perlu, mesti atau TERPAKSA beralih arah untuk hidup...

    life is not easy...

    BalasPadam
  13. kena berubah slow2 la. lepas tu fb terus jadi anak tiri macam friendster dengan myspace sekarang. huhu

    BalasPadam
  14. Tak mustahil FB pun akan suram macam 'kawan' yang lain....... orang mudah bosan dan suka benda baru..

    BalasPadam
  15. ternyata google tidak mahu mengalah..hahaha..baru semalam join google pluss..korang bila lagi???
    cara download file dengan mudah pada 4shared.com

    BalasPadam
  16. harap lpas ni... blog santai ben ashaari dpt mengunakan intense debate sbgai ruangan komen pengunjung.. rasanya ia lebih mesra pengunjung... :)
    http://intensedebate.com

    BalasPadam
  17. mampu atau tidak...kita tgk je nanti.....

    selamat berjaya memecah monopoli FB

    BalasPadam
  18. heheh..lepas nie sifu ben buat laman sosial sendiri lar pulak..gempak :D

    BalasPadam
  19. kena ikut perkembangan semasa..hehehe..up to date katanya ..

    Blog saya ademncats

    BalasPadam
  20. Ben, itule hukum alam.... kitepun nampaknye kena berubah kpd lebih baik, lebih selesa, lebih mudah, lebih MURAH...... sesuai dgn perubahan teknologi. Apa yang MURAHnye????

    BalasPadam
  21. tak mustahil lepas ni keita beralih dari fb ke google pulak kan.
    :)

    BalasPadam
  22. as salam..
    kalau saya, saya beralih arah.
    sebab tak perlu buka laman pautan yang lain waluapun menggunkan akaun yang sama. secara tak langsung, boleh mengurangkan tab pada browser.

    bayangkan, dari satu akaun berdaftar google, hanya dari laman google, semua yang kita cari,kongsi, dsb, hanya google. tak eprlu buka tab tambahan jika hanya sekadar nak berkongsi cerita, dsb.

    huhu..tengok la kalau menarik. yang penting, berbaloi ke tak jika hilang satu tab dari fautan facebook. hehe.

    harap2 ada fungsi ping entri yang lebih ringkas. hehe~

    BalasPadam
  23. kalau lebih baek dri facebook..apa salahnya kita beralih arah..mencuba sesuatu yg baru :)

    BalasPadam
  24. LAYAN AJE..``


    view my bloG

    http://issmyle.blogspot.com

    BalasPadam
  25. everything is possible

    BalasPadam
  26. Google... Gergasi Internet mula menguasai dunia...


    Rujuk entri ini:
    http://che-armad.blogspot.com/2011/07/top-10-sebab-sebab-anda-perlu-berubah.html

    BalasPadam