" Sori bang.. aku tau ko popular ! .. "

by - Jun 27, 2011

 

Popular di kalangan blogger ... Ok ? Bukan retis atau sebagainya..

Seronok jadi blogger ? Seronok .. Best.. Ramai kawan .. Ramai gak lawan .. Ramai peminat .. ramai penyanjung.. Apa yang diorg minat .. apa yang diorng sanjung pon aku tak tau ..

Aku ? Popular ke ? Maaf la yer .. kalau orang tegur aku kat mana mana , aku tersipu sipu malu .. Cam baru baru ni , aku di tegur oleh seorang rakan blogger .. Tak de la pulak nak bergambar mesra .. Atau mintak autograph.. Apa yang berlaku adalah , dapat kawan baru.. Sedangkan blogger tu baru sehari dua berblog ..

Kalau orang kata aku popular , aku nafikan terus .. Aku tak langsung popular .. Hanya berapa kerat orang je kenal blog aku .. Kalau popular , sah sah aku jadi jemputan sana sini cam UJANG tu.. Tu baru dikira popular.. kan Jang kan .. Haaa.. Ceh.. nak backlink gak tuuu.. Ni... UJANG akak www.azfar9897.blogspot.com .. sila hafal.. bakal pelakon nanti nehh..

Sambung .. Aku masih jauh lagi untuk mengejar status tersendiri dalam dunia blog ini .. Masih terlalu jauh .. masih dengan strategi strategi tersendiri .. Namun aku masih pandang ke belakang .. Masih mengenali rakan rakan yang banyak membantu aku .. Mat Gebu yang paling lama .. dan paling baru ialah Ira yang senantiasa membantu senaraikan link walaupun dalam keadaan tidak sihat ..

Dalam dunia persahabatan , kita kena terima dan juga memberi .. Jangan rasa diri tu dah cukup besar bila dah berjaya berlari .. Kalau setakat berlari setaman , simpan je la .. Terlalu jauh lagi untuk melangkah ..

Buat rakan rakan blogger ... Hari ini bukan penentu hari esok .. Hari esok bukan penentu kejayaan kita .. Segalanya bermula dari akhlak kita sendiri ..Dengan miliki akhlak yang mulia , tak kira hari apa sekali pon , adalah hari terbaik kita !

You May Also Like

39 comments

  1. Dunia ni kecik jer..kemana berlari,pusing pusing tang tu jugak..Tak kira dalam dunia realiti mahupon alam maya,persahabatan kekal dengan adanya kunci keikhlasan..Kadang orang sangka apa yang kita buat,hanya untuk tarik perhatian dan inginkan nama tapi nawaitu kita biar antara kita dengan yang ada di atas sana jer yang taw.. =.=

    BalasPadam
  2. teringin nak jumpa pok beng di alam nyata ;)

    bukan popular itu yg di kejar..tapi persahabatan itu yg di cari..mana tau bila kita meninggalkan dunia..ada al-fatihah buat kita di sana dari mereka ;)

    bila nak gather di terengganu?

    BalasPadam
  3. Like seribu Kali ini entry heee

    BalasPadam
  4. Tanpa MTT aq takleh la nak tekan link utk segmen BA tq ira muaheeee...

    BalasPadam
  5. wahahahahahahaha


    bakal pelakon tak tahan tu.....=)


    tak dinafikan Ben Ashaari mmg blogger yg popular...=)


    jgn rendah diri sgt ler...hahaha


    korang semua dah jumpa ben ashaari baru tau dia ni mcm mana...,


    cuba bercita2 lawan dia ni..tak mustahil beb...=) target kena ada..

    BalasPadam
  6. masih jauh?
    perghhh..kalau sy ni lagi laaa

    entri saya...


    kalau kau nak syok sendiri,
    aku tak kisah..yang penting
    aku tak kan ikut cara kau !!!

    http://azrijohan.blogspot.com/2011/06/aku-tak-nak-syok-sendiri-macam-kau.html

    BalasPadam
  7. betul tu..betulkan niat, tetapkan matlamat, bergerak menuju ke matlamat dengan cara yang betul..baru best..huhu.

    MOHD NASER.com

    BalasPadam
  8. selagi ada PHD di dalam diri mereka...susah nak maju...cakap lebih siap kutuk2 orang tapi ndak buat apa2 pun....

    BalasPadam
  9. bersahabat la selagi bernafas..x kira walau di mana..dalam blog sekalipun masih ramai sahabat yg baik2 termasuk saya..heee... :)

    BalasPadam
  10. ujang pelakon .. musnah lah musnah lah segala impian lalala..

    elelele abg popular what mmg lah tak masuk tb , tapi popular jugak dr org yg tak popular hihi .. apa2pun betul kena pdg belakang jugak .. kat mana pun kita berada..popular ke tak ke .. kena ingat jgn pernah ada riak , sombong , takbur sbb semua tu menjauhkan kita dr syurga even sedetik cuma perasaan tu .. tetap syg abg <--- hahaha

    BalasPadam
  11. Aku tak HOT tapi aku COOL,

    Klau Ben Ashaari tak femes aku ni plak jenis lemes

    pusing2 dalam dunia ni ada 7 hari seminggu 7 days a week

    http://ks-colorlife.blogspot.com/2011/06/7-hari-seminggu-7-days-week.html

    BalasPadam
  12. Bila lah berpeluang jumpa dengan bro Ben ni.

    BalasPadam
  13. SUSAH SENANG JADI BLOGGER FOFULAR.. SUME BENDE AKAN DIPERHATI KAN..

    BalasPadam
  14. jasa2 abg ben tetap kami tak lupa. ;)

    BalasPadam
  15. ske entri ni..

    ujang dh nak jadi pelakon dh..
    dia ckp david teo ambil dia belakon..

    bro ben still humble plak..hehe

    BalasPadam
  16. as salam..
    yeah! jaga iman, jaga amal.
    sedangkan nabi dan para sahabat pun tak bermegah-megah..apatah lagi kita yang status biasa ni. yang penting, jaga 'status' kita disisi-Nya..

    =)

    BalasPadam
  17. kadang2 suka lari kat taman..
    nak hilang kan lemak..
    eh!!!ada kena mengena tak??
    hehehe

    BalasPadam
  18. Alahai bro.... Tak POPULAR?? Tercekik tulang ayam.....

    Si UJANG sememangnya dah popular... Ermm... aku pulak rasa macam nak slow down dah... Setakat suka-suka je la pasni....:)

    BalasPadam
  19. jgn terlalu merendah diri....
    semua oang faham....perlu usaha keras utk berjaya....bukan dlm blogging je...tapi semua benda yang dibuat

    BalasPadam
  20. @Ujang9897

    betul kata ko Ujang..Ben tu jgn rendah diri sangat...nanti aku nanges kang...sedey haaa...terharu gitu...sobb..sobb

    BalasPadam
  21. Kalau Abg Ben masih jauh makanya saya lagi la jauh rayup tahap sistem suria lain... hehehe
    Klik Sini untuk melawat blog saya!

    BalasPadam
  22. Salam Ben,

    Selalu nampak Ben..tapi perhati dari jauh jelah..Maklumlah satu bangunan..kengkadang satu tren & ntah2 dari satu kawasan yg sama kot?

    Setahunyalah, U mmg dah glamer di kalangan kami ( blogger2 kt opis ni) tapi kami ni semua silent reader..sesekali ade gak discuss pasal U..itu pun cite2 yg baik2 aje tau..

    Apepun tahniah Ben..keep on blogging!!

    BalasPadam
  23. alamakkk kalau abg ben tak popular .. apatah lagi ps la .. huhuhu misti bru 2 je yg kenal kan kan .. huhu

    BalasPadam
  24. yang ada nama dekat entri ni sume fofular2 dah..huhu

    BalasPadam
  25. En.Ben mmg popular walau masih jauh katanya...
    jauh makna tersiratnya dah ternampakan kewujudannya
    mama lak? huhuhu

    join GA yuk!
    http://sumimie-miau-miau.blogspot.com/2011/06/cash-giveaway-from-mama-shifa.html

    BalasPadam
  26. salam...

    klu akhlak kita baik...ramai yang suka...walaupun mungkin ada yang dengki...

    tapi anyhow takpalah...asalkan kita tak nyusahkan orang n tak penaya orang dah ler...

    BalasPadam
  27. haishh..teringin nak jumpa abg ben !
    mehla taiping abg ben...T___T

    DURIAN ITU BUSUK.FULLSTOP. NAK LAWAN ??

    BalasPadam
  28. terbaik bro....setuju...kita perlu lebih berusaha utk maju.:)

    BalasPadam
  29. betul tu...kejayaan datang dari usaha yang gigih..: )

    BalasPadam
  30. bagi aku tak salah kita menegur sesama blogger kat luar.....tak rugi dan tak luak pun.....apa yang akan kita dapat adalah "KAWAN"....selain mengenali penulisan blogger tu kita dapat mengenali secara personal kat luar....popular ke tak tolak tepi.....yang penting adalah ikatan persaudaraan sesama insan.....

    "HAB LUL MINALLAH WA HAB LUL MINAL NAS"

    cuba pahamkan apa itu HAB LUL MINAL NAS....paham yang itu korang akan paham identiti korang sebagai seorang insan....

    peace no war.....

    BalasPadam
  31. seantero malaysia dah kenal..tp ben tetap merendahhati :)

    BalasPadam
  32. ahha.
    dua tiga hari bro becite sal fofular ye. :D
    bro fofular~

    BalasPadam
  33. walau pun ben kata ben tak popular tp saya tetap teringin nak jumpa ben.seorang yg saya anggap guru dlm dunia blogging ni.

    BalasPadam
  34. jangan kita rasa kita yang paling di depan.. sebab ada yang lagi ramai kt depan kita tu..

    BalasPadam
  35. wah...teringin nak berjaya macam Mr. Ben!!!!

    BalasPadam