Pengomen sakit otak ..

by - Jun 24, 2011

 

NI bukan ANONYMOUS .. tapi seseorang yang menggunakan ID seorang blogger popular dan menurunkan komennya di entri aku .. Dan MAAF .. aku delete .. kenapa ? Aku tak nak rakan pembaca lain salah faham dan menyerang blogger yang tak bersalah tu ..

Peliknya .. dengki benar dia dengan aku .. Bukan sebab dia komen untuk kritik tapi mmg komen untuk kondemkan aku .. Takde kaitan lak tu ! Tapi tak tau la kan .. dengki atau nyampah .. Kalau nyampah kat aku , atas sebab apa ? Ada ke aku bercakap besar dalam blog ? Ada ke aku tunjuk pandai ? Setahu aku , aku cuma berkongsi apa yang aku tau .. Kalau dia nak kata aku cakap besar , sah sah mmg dia tak reti baca dan sakit otak..

Si pengomen ni , bila dia tinggalkan jejak .. mesti caci maki punya .. Tapi , dia guna ID orang lain ! Tak tau la apa niat dia .. nak jatuhkan aku atau nak jatuhkan blogger lain ..

Gamaknya spesis begini gembira kalau bloggr patah hati atau bergaduh sesama sendiri .. Ini bukan sifat seorang muslim .. Malas nak tuduh apa apa... lebih baik serahkan pada Allah s.w.t.

You May Also Like

47 comments

  1. AS SALAM..SAPA LA AGAKNYA ORG TU YA...HARAP SAYA X FOLLOW DIA, TAK BEST KALAU FOLLOW ORG DENGKI DAN BUSUK HATI NI...

    BalasPadam
  2. kenapa perlu guna id blogger lain? tak baik betullah. saya sokong abg ben delete komen macam tu.

    BalasPadam
  3. hmmm....
    macam2 jenis manusia ni, 1001 kemungkinan yang bakal kita tempuhi setiap hari, take it easy. biar dia sorang je yang sakit otak jangan kita pula yang berjangkit, sebab sakit ni kan wabak ;)

    BalasPadam
  4. hurm.....


    org penang tu ek...??

    BalasPadam
  5. hish, ada jugak yang macam tu. ada jee yang tak puas hati.

    BalasPadam
  6. sepatutnya kita sokong sesama kita..
    nape la perlu buat smua perkara yg x datangkan faedah? pelik!

    BalasPadam
  7. ceh..nak kondem tp pki id org lain. pengecut betul..

    BalasPadam
  8. susah kan kalau ada manusia yang tak boley nak tengok orang lain lebih daripada diorang...apatah lagi orang melayu sendiri nak tengok kejatuhan orang melayu yang lain..haishhhhhhhh camne lah nak maju camni

    BalasPadam
  9. aih...ade jgk blogger yg dengki mcm ni... ni la sifat manusia...x boleh tgk org lain sng... sabar je la abg ben...moga2 die sdr...

    BalasPadam
  10. harap dia dapat balasan setinpal dgn apa yg dia buat..Allah maha adil..

    BalasPadam
  11. Hmmm.... Masalh jugak nih...

    BalasPadam
  12. gila traffic tu... dia ingat bila dia komen teruk2 kat mr.Ben.. mr.Ben akan canang nama dia or komen2 dia kat blog mr.Ben yang femes-d-amost ni.. then follower mr.Ben akan serang blog dia.. otomotik blog dia akan hot la kononnya... lalalala... kasian delo..

    p/s : tindakannya tu ibarat ada udang sebalik mi goreng mamak tu..

    BalasPadam
  13. erm.. manusia yg mcm tu bnyak kn..

    BalasPadam
  14. org yg ada sifat dengki mcm ni memang gi mana pun bro tak leh nk buang...ape le yang nk didengkikan sesama bloger ni..

    BalasPadam
  15. jahat tak bertempat.....
    Ingat² ada yang melihat....ada yang mengetahui

    Tak baik berbuat jahat ni....

    BalasPadam
  16. aku pun x faham kenapa dia dengki sangat..lagi teruk gunakan nama org lain..
    kalau dia nak tgk ranking ben ashaari boleh klik sini

    "RANKING BLOGGER YANG POPULAR"

    BalasPadam
  17. sapa pulak yg buat hal ni.. adui.. kita hidup di dunia blogger ni..kena la satu hati..baru sama2 berjaya.. kalau asyik nk menjatuhkan satu sama lain..Baik tak payah duk sini...pi main jauh2..

    BalasPadam
  18. niat mcm nk laga-lagakan blogger jer...

    BalasPadam
  19. Mcm2 feel perangai orang sekarang nih..pening kepala saya membayangkan.

    BalasPadam
  20. sabar abg ben. biasalah lumrah manusia ada sifat dengki, hasad. yg membentenginya hanyalah iman. kita doa moga org itu diberi petunjuk. amin.. =)

    BalasPadam
  21. dalam blog pun boleh ciplak id..ish..bahaya tahap seratos ni..

    BalasPadam
  22. belasah je dia abg ben.. abg ben kan kuat.. hehe :D

    BalasPadam
  23. nmpak sgt dia tu pengecut dan gna id org lain....mcmne org melayu nak maju klu asyik kena tndas je....klu dah mju de plak yg dengki...ish ish xpatut xpatut...

    BalasPadam
  24. salam,
    Dah tak de kerja la tu en. ben... dia tak dapat nak buat blog best, tu yang lagakan orang... tah pape je... sorang tak suka, lagi ramai yang suka en. ben.. makin bertambah rezeki en. ben sebab lagi ramai yang doakan en. ben...

    new entri,
    BERITA BAIK DAN AKU TERUJA

    BalasPadam
  25. boleh eh guna id org lain??
    tak kena saman ke? takleh trace dia punya add id ke?
    hadoyaiii teknik baru ni..
    tetiba rasa nak buat plak
    ekekekeke...sori saje nak buat sifu gelak..cik anon takde dia pakai id org pulakkkkkkkkkkkkk mangkus tandas cap angsa betul lah

    BalasPadam
  26. sifat hasad dengki tu patutnya kena buang jauh2..tak baik utk diri sendiri! kecian kat abg ben.sabar jer la abg ben..da org xsuka,nak wat mcm mana. xboleh juga nak puaskan hati semua org..^^

    BalasPadam
  27. hidup nak pecah belahkan orang mmg tak ke mana.blogger semua elok sahaja alih-alih ada tangan ghaib yg membuat kacau.

    BalasPadam
  28. adehhhhhhhhh bongok nye dorang

    BalasPadam
  29. a'a la..bahaya kalau pkai id org lain ni..pengecut betul org tu.dah baling batu sembunyi kat blkg org lain plak. eleh, mr bento tak kannye nak stop blogging sbb anon tu kan kan kan...^^

    BalasPadam
  30. hmm.. kalau nak komen bagilah constructive comment bukan destructive comment.. paling penting bila pandai komen kena la tunjuk diri ni nak sembunyik2 blakang pokok pulak..tak patut2..

    BalasPadam
  31. abang ben jgn layan lah..buang masa dan tenaga jer..hihi

    bui tgh cari bloglist ni..jomlah join

    http://idzrarynprelovedproperty.blogspot.com/2011/06/nak-delete-blog-dan-pencarian-bloglist.html

    BalasPadam
  32. kadang2 itu taktik dorang nak dapat follower ramai..saya dah kena pun..

    jemput join segmen simple saya..

    SEGMEN SIMPLE : SAMBUNG CERITA INI ...

    BalasPadam
  33. biasa la manusia. setandan pisang, tak semua nya elok

    http://salwaismail.blogspot.com

    BalasPadam
  34. Ceh komen tapi pakai ID org takut la tu..ntah²..macam saya tau je kan hehe...sapa la hamba Allah itu

    BalasPadam
  35. itulah dinamakan penyakit jiwa....manusia klu jiwanya lapar begitulah...apa makanan utk jiwa ? amalan soleh....jgn fikir makanan lahiriah jer..betul tak mr ben..pincang jiwa rapuhlah segalanya...:) selamat hari jumaat utk mr ben

    BalasPadam
  36. jangan jadikan org seperti ini menjadi penyakit HIV yang merebak dan menjahanamkan semua orang...sakit jiwa tuuuu

    BalasPadam
  37. betul..serahkan segalanya pada ALLAH SWT..niat kita dah ikhlas, insyALLAH ALLAH akan melindungi kita..klo tak, anggap la itu cuma dugaan duniawi..

    BalasPadam
  38. PHD tue... berblog laa secara berhemah

    BalasPadam
  39. wahhh..takutnya.di alam maya mcm ni pun ada org gitu.penyamaran yg tak menjadi.Minta2 di jauhkan...

    BalasPadam
  40. untuk blogger y mcam tu..bawak2 la berubat...=D

    BalasPadam
  41. Tak paham lar, dalam dunia maya, kita sekadar berkongsi cerita dan pendapat, adakalanya tak kenal sesama sendiri dan tak pernah bersua muka..Tapi boleh timbul perasaan dengki dan gaduh mencaci dan menjatuh kan orang.

    Sedangkan kita tak pernah kenal pun bagaimana hati dia sebenarnya. Pelik dengan orang macam nie.

    BalasPadam
  42. macam tu pon ade??
    jom sunat dy ramai2....
    http://innit.nuffnang.com/view/1755621/hasil-webcam-ku-bersama-bintang-luar-dan-dalam-negara

    BalasPadam
  43. biasalah abang ben, mcm org tua2 selalu ckp warna rmbt sama hitam tapi hati lain2..

    BalasPadam
  44. Kena hantar pergi sekolah belajar ABC balik tuh.. =='

    BalasPadam
  45. bodoh gila. takde kerja lain la tu. dengki bukan menyampah tu ben. dia dengki sbb ben superb..u start fom zero and in a while..i mean a year and a half, nama dah meletup. ramai gila kenal Ben ashaari.

    BalasPadam