Kita bakor je FACEBOOK ni !!

by - Jun 25, 2011

Ada sorang sahabat mintak aku beri pendapat mengenai contest yang suruh LIKE LIKE LIKE ni haaa dalam FACEBOOK ... Aiseyman ...

Hurm... hurm... nak bagi pendapat ke ?? Mmg betul pon makin banyak skang ni.. Sikit skit LIKE.. sikit sikit LIKE ... Heheh.. tensen ? Mmg la ..tapi aku tak salahkan diorg .. mmg satu kemudahan yang diberikan di FACEBOOK ni.. nak kata apa dah kan ?

Salah guna ? Aku tak rasa salah guna .. malah diorng mengambil kesempatan diatas kelebihan yang ada dalam FACEBOOK tu ..Bijak la kan ? Hehehe..

Kalau tak suka , sama gak cam blog .. pangkah je la kan .. sakit hati tu , tolak tepi je la.. kawan kawan kita gak kan ? Mana la tau , satu hari nanti kita lak perlukan LIKE ni kan ? Sapa tau kan kan kan ?

Terpulang .. bab ni hak masing masing tapi yang nak mintak pon , tolong hormati gak kawan kawan lain .. ok ? Kena bijak mengoda untuk mintak mereka klik LIKE tu haaa.. boleh ? Terima kasih ... ;)

You May Also Like

41 comments

  1. ada jgak reader yg dtg mtak tlg like.. kalo sesapa rasa takmo biarkan jela.. apa susah kn..

    BalasPadam
  2. like, like, like......xpe jgn kena godam sudah

    BalasPadam
  3. hurm..x salah pun like..kite tolong kwn2..lau yg wat kontest tu org melayu..kite tolong upkan dorg an..xde yg salahnye....lau skit hati sgt..korg buat la mende yg same..^_^

    BalasPadam
  4. betol tu...siap buat event yang xleh blah tu....suruh attend la....ape la...memang x laa...
    http://89shah.blogspot.com/2011/06/submit-sitemap-for-blogger.html

    BalasPadam
  5. tau x pe..
    agak annoying kot

    BalasPadam
  6. kalo dah ramai sgt cmne tu abg ben? lepas tu event plak dok invite beratus kali, org yg sama plak tu..haihh.. T_T

    BalasPadam
  7. tapi kadang2 annoying gak la contest like2 tp mn yg knal tu ade gak tlg like2 tuk diorg

    BalasPadam
  8. saya pernah masuk contest macam ni...sampai hati die tuduh spam padahal nak mintak tolong je. Macam ni r kawan...time add kemain lagi...mintak tolong like terus anta spam huhu... sekrang malas nak approve sape2 nak kawan. ada 100++ friendlist waiting approval. Bukan leh caya sgt depa ni. kawan atas dasar ape tak tau...

    BalasPadam
  9. takblh nk ckpapelah kan.sbb rmai kwn masuk contest like2 ni.huhuuuu.
    tp makin byk contest la.agak2nye leh caye ke contest tuh.leh menang ke ea.dapat hadiah ke ek.byktol soalan.

    BalasPadam
  10. suka entri ni :) serius :)

    BalasPadam
  11. mule2 aku suke gak kalau ade kawan maasuk dan suruh LIKE2 ni, lelamer aku RIMAS. paling best aku masuk contest satu online advertising ni, aku submit la gambor, ingatkan dorang pilih, rupenye pakai LIKE2 jugak. hahaha memang tak lah aku nak promote sakan, aku promot sekali je kot then enuff~ huhuhu

    BalasPadam
  12. tula bang..
    ramai yang buat macam tu.

    ada yang page kat wall..
    ada yang invite..
    macam dipaksa pon ada.

    yang paling latest saya terima is.
    contest mata paling menawan..

    kalo betol-betol menawan tak ape..
    kalo tak?..
    hmmmm..ramai la yang dok kutuk nanti.yelaa..dah panasa hati paksa orang...yang like ?..ada la 2-3 org..

    bang, jemput singah entry terbaru bang!

    BalasPadam
  13. betul, terpulang la..ibarat datang seseorang memohon simpati..klo ikhlas tolong lah setakat yang mampu..klo tak tolak secara hormat..mana tau esok2 org tu juga yang akan tolong kita nnt..kawan bia seribu, lawan jangan dicari..

    BalasPadam
  14. ur fb ur privacy kalo xnk deactivate account pew ssh..kalo da xnk like sgt :)

    BalasPadam
  15. wah memang terbaik la entry yg ditunggu-tunggu muaheee..bukan pe pasal benda ni skang makin menjadi-jadi..kadang2 tengok member2 takkan taknak like kan2..tapi tu la ade segelintir antar msj then tinngal link pastu cabut lari, pergh yg ni gua sedih..kot ye pon kenal2 la dulu muaheee...gua komfem like la kalau bijak menggoda pengliker mcm gua neh :-)

    BalasPadam
  16. Biasa la..kalau suka like, tak suka pangkah.

    BalasPadam
  17. masing2 ada cara tersendiri kan... kita tgk jelah... hoho..

    BalasPadam
  18. its simple thing..
    kalau nak, tekan je la..kalau tak nak, tak perlu tekan LIKE..

    BalasPadam
  19. tengok bende la jugak nak like2 nih..kalo yang jenis nak menunjuk2,akak memang malas nak layan...buat dheeekkk jew..

    BalasPadam
  20. tak ada masalah pun dengan LIKE, tekan je tak susah, tapi kalau nak goda biar betul2 ah haha

    BalasPadam
  21. kalo kawan2 kita apa salahnyer tolong LIKE... x susah pun bukan kena bayar...

    kalo x nak buat idok jer ler... nanti esok lusa x mo kawan... huhuhuhuhuu

    BalasPadam
  22. Tu nak menambahkan jumlah pengelike je. hahaha. Kadang kadang malas nak layan org suruh like like nie.

    BalasPadam
  23. Hiks... senyum je baca komen semua orang... apapun memang betuk cakap En. Ben, tak suka, pangkah X.. banyak cakap pun tak guna.. lagi banyak tambah saham dosa sendiri.. huhu...

    New Entri,
    GAMBAR MISTERI OWNER YERDEH JIWANG : AMNI

    BalasPadam
  24. klu sekali sekala tu ble lah..
    klu berkali-kali rasa menyampah pun ada gak..huhu

    BalasPadam
  25. ekekeke...amik mana yg baik2 je ye..yg buruk kasi pangkah..huhu
    ai pon tengah paksa org like gambo my baby..lalalalala
    tp ai invite rakan2 yg ai kenal je...kan kan kan

    BalasPadam
  26. alaaa klik skali jeee...xde hal la..i ok jeeee...hihi

    BalasPadam
  27. abg ben, mana entry baru ni.....


    i'm waitng

    T__T

    BalasPadam
  28. banyak sangat kempen like2 sebab banyak penganjurnya...

    BalasPadam
  29. ambik kesempatan jer penganjur tu

    BalasPadam
  30. mmg ramai yg buat, IM pastu bagi link suruh like. kdg2 panas jugak. tapi kalau dah tak suka, tak payah like lah ^^ senang cite

    BalasPadam
  31. annoying lah


    bila datang kat wall saya mintak
    tolong like dia punye pic

    grrrrr.....


    kat shoutbox pon ade gak


    T_________T

    BalasPadam
  32. I dengan tanpa rasa segan-silu maka dengan ini menjemput korang singgah baca dan LIKE dua entri I yang terbaru.

    Satu entri baru jer kuar dari ketuhar gelombang mikro tadik, dan satu lagi dah basi tapi kira masih 'panas' la jugak. Hehe...

    Entri 18PG:  Girl Housemates from Hell!

    Entri 18SX:  Logorithm's Wordless Wednesday #3

    BalasPadam
  33. like tu kan positif. blasah je la.

    BalasPadam
  34. Step untuk mengelakkan sakit hati.

    1) Buka link dengan serious.
    2) Pandang dan belek dengan serious.
    3) Click button (X) on the right top corner.
    4) Smile & proceed with your internet surfing.

    Pastu mesti akan rasa lebih happy =)

    BalasPadam
  35. contest yang suruh like ni satunye pemenang yang menang tu kengkadang xlayak, just sebab banyak dpt like dari kengkawan. kengkawan tolong sebab dimintak like like. tapi camna pun dah rezeki atas usaha diakan..nak promote suruh like pn makan masa jugak.

    BalasPadam
  36. as salam..
    setiap perbuatan tu ada pro dan kon.
    tak perlu marah2. buat apa nak marah2 pada benda virtual kan.

    nak marah pada empunya yang pegi invite pun, tada juga gunanya.

    tanya diri sendiri. kenapa perlu marah bila orang lain berusaha. biar je la dia berusaha. tak nak support usaha dia. usah dok bunyi. haih..

    kalau rasa terganggu, unfriend je. lansgung takde gangguan. sapa lagi nak support kawan2 kalau bukan kawan sendiri.

    =_=

    BalasPadam
  37. kalau contest ke apa saya okay je. ni kalau buat group merapu2....gazillions of it. banyak sangat. ni bila fanatic trademark JOZAN..awan nano nano nano..buat group..n like2..pastu tersadai je page tu..itu admin kena buat something lah. sbb banyak sangat! serious.

    BalasPadam
  38. mcm Dii wowww award aritu pon leceh gak... nk like2 via facebook.

    BalasPadam