Pengunjung luar negara ...strategi menjadi !

 

Sewaktu korang baca entri ni , aku dah pon tidur .. hehehe... Sebenarnya aku nak tau sapakah pembaca blog aku yang berada di luar negara yang rajin benar masuk blog aku ni sewaktu aku dan rakyat malaysia sedang lena diulit mimpi ..

Statistik menunjukkan pada waktu awal pagi ada pembaca jugak .. Dan ianya bukan dari dalam negara .. bilangannya , mmg tinggi ... Bukan SEO ... tapi mereka mmg masuk untuk baca entri di blog aku .. Dan aku terharu...

image

image

image

Kalau korang sudi la kan ... tinggalkan link blog serta dari negara mana dan kalau boleh , sekali ngan asal usul korang di Malaysia.. Mana la tau kot kot ada kenalan yang kenal korang yang senantiasa baca blog aku ni kan ? Tinggalkan di ruang komen yer ..

Terima kasih ..

40 ulasan:

  1. Maybe i am one of them ha..ha...as you know my name and i originally come from sabah but stayed 5 years in KL for my study then moved up to Penang for a year worked with Motorola as a software engineer..then end of 2009 came to the UK till now...and now waiting for my PhD latter of offer. Cheers

    http://andrik-mcvean.blogspot.com/

    BalasPadam
  2. ni sah2 autopublish.. Haha.. nice la abg ben.. dari obersea pun ramai.. bravo2..

    http://www.umarfaruq.com/
    dari bandar baru bangi... :D

    BalasPadam
  3. wah ..dah teroka pasaran global plk...huhu tahniah abg ben ...

    BalasPadam
  4. diorng paham ke bhsa mlayu? ops, google translate ad.. huhu

    BalasPadam
  5. dari egypt ada 15 view. hihi :P

    BalasPadam
  6. wahh best nye .. hehhe
    baikla,sya dr malaysia je abg ben ..heheh
    http://lilostitchlife.blogspot.com/

    BalasPadam
  7. nak tinggalkan link lah.. view dari egypt nih.

    http://www.budakmalaysia.com/

    BalasPadam
  8. salam tuan ben.

    saya daripada Mesir..

    jarak waktu Malaysia dengan Mesir beza 6 jam. kalau di Malaysia pukul 6 pagi, di sini baru pukul 12 tengah malam.

    sebenarnya sekarang ni musim periksa kat Mesir ni. jadi saya tak pasti kalau ada ramai pelajar Malaysia di sini yang singgah ke blog tuan melainkan saya.

    hehe, saya selalu singgah sini bila tengok kat dashboard ada tajuk menarik..sambil-sambil rehat dari ulangkaji, sambil tengok perkembangan terkini dunia blog.

    saya asal dari Kedah. ada ke orang Kedah kat sini?

    hehe..apapun selamat maju jaya tuan.
    :)

    http://naimulfirdaus.blogspot.com/2011/06/15-tip-blogging-terbaik-untuk.html

    jemput tuan dan kawan-kawan ke blog saya, klik sini, 15 tips blogging terbaik untuk dimanfaatkan

    BalasPadam
  9. salam tuan ben.

    saya daripada Mesir..

    jarak waktu Malaysia dengan Mesir beza 6 jam. kalau di Malaysia pukul 6 pagi, di sini baru pukul 12 tengah malam.

    sebenarnya sekarang ni musim periksa kat Mesir ni. jadi saya tak pasti kalau ada ramai pelajar Malaysia di sini yang singgah ke blog tuan melainkan saya.

    hehe, saya selalu singgah sini bila tengok kat dashboard ada tajuk menarik..sambil-sambil rehat dari ulangkaji, sambil tengok perkembangan terkini dunia blog.

    saya asal dari Kedah. ada ke orang Kedah kat sini?

    hehe..apapun selamat maju jaya tuan.

    sekurangnya tuan ada matlamat dan tak lakukan sesuatu dengan bersungguh-sungguh..
    :)

    dijemput tuan dan kawan-kawan ke blog saya, ada 15 tips blogging untuk dimanfaatkan,
    http://naimulfirdaus.blogspot.com/2011/06/15-tip-blogging-terbaik-untuk.html

    BalasPadam
  10. Saya...datang dari negara Golden Chernosese.... Beronline di Istana Raja Perahu....:)

    BalasPadam
  11. as salam..
    timezone berbeza.
    datang ziarah diawal pagi.
    selamat awal pagi

    =)

    BalasPadam
  12. Assalammualaikum en.Ben, saya pun selalu gak singgah sini dikala semua warga Malaysia diulit mimpi...hehe oklah saya sekarang berada di Helsinki, Finland dan berasal drp Penang, Malaysia..:D

    BalasPadam
  13. Salam bro.Even negara yang sedang kita duduki skrg xde dlm list bro tu,nak gk bgtau.Kita dari Ireland.Kompomlah masuk blog org msia waktu korang sume sdg diulit ayaq liuq basikan.hehe!Masa tgh tulis ni,kat sini jam 10.36pm...smbl jenjln di dunia maya smbil nunggu masuk isyak.dkt kul 12 gk masuk waktu isyak.oh ye,asal johor.

    dan rasanye ini 1st time komen n3 bro.selalu main baca je.ngee~

    BalasPadam
  14. Salam dari bumi Scandinavia!

    Selamat Malam dan Selamat Pagi Malaysia.

    terima kasih kpd timezone yg berbeza..boleh la berBW dikala org di Malaysia tgh nyenyak tidoq

    http://darikelatekecopenhagen.blogspot.com/

    BalasPadam
  15. Saya BEN juga tapi BEN dari Indonesia..hik3

    BalasPadam
  16. ngee!!dari mexico..HAHA!

    asal terengganu..hihi..

    anyway ben,ni hari last syafa kat sini..

    esok gerak pulang dah ke malaysia.
    mitak doakn kami bertiga selamat pulang..mklumlah duduk negara yang berisiko dadah kan..

    risau pun ada...

    sekian...

    bertemu lagi kita di Malaysia..=))

    BalasPadam
  17. ha3..dah agak dah..most of them mst student Malaysia di obersi..:)
    saya cuma student di Pahang, Malaysia jer..:P

    BalasPadam
  18. Salam incik Ben, baru bukak blog n jelajah blog BA n terperasan post ini.. Skng kt AnZac dah tengahari dah.. jika sy bukak blog jam 8a.m disini, disana baru pukul 4 a.m^___^, kisahkami83 melaporkan dr New ZeaLand!

    http://kisahkami83.blogspot.com

    BalasPadam
  19. wah..ramai gak orang - orang malaysia kat luar negara yang berblogging ekk..mesti diorang rindu - rinduan khabar berita dari malaysia kan? bagus gak ade blog ni. sekurang - kurangnya diorang tau perkembangan kita kat malaysia ni kan.en. ben terus kan usaha anda snap - snap gambar sekeliling malaysia ni untuk tatapan diorang kat luar negara tu.

    BalasPadam
  20. waahh..bestnye ramai pengunjung dari oversea...
    nak terjah dorg jgk laa..heee :D


    http://efagurlz.blogspot.com :)

    BalasPadam
  21. waaaaa...
    beshnye ramai visitor dari obersi.
    jeles mak.

    BalasPadam
  22. kene tinggalkan link kan..kan..


    http://inibelogfyna.blogspot.com/

    BalasPadam
  23. Saya visitor dari Brunei! Visit your page almost everyday cause selalu update kan? hehe.

    Hmm... Asal usul, memang orang Brunei tapi ibu dari Sabah. =)

    http://www.ayuniariffin.blogspot.com

    BalasPadam
  24. wah ramai nye yg dr luar .. bestt2 .. dpt g blog dorg hihi

    BalasPadam
  25. D'lla dkt Wales,UK teman hubby study.dh dekat setahun kat sini..Hubby buat degree 3tahun..Bulan depan balik Malaysia lepas konvo. Kalo ada rezeki Hubby dpt sambung lg kt sini buat Master.Kami asal Kedah :D

    BalasPadam
  26. ade pengunjung dari india komen entri yg aku buat.(5 cara menangani orang yang pemarah). boleh percaya ke?faham ke dia bahasa melayu?

    BalasPadam
  27. kekadang mat saleh pun baca sbb tu kna gunakan bahasa yang skema skit, nnti diorg translit.. blog cap ayam sy pn org brazil komen tdi hehe

    BalasPadam
  28. i am one of this persoon abg ben...hehe ^_^

    BalasPadam
  29. ramainya dari oversea..mostly student kan..mesti rindu kat msia kan..hehe

    BalasPadam
  30. salam...

    aku pun sama ben...haaaaaa


    dari copenhagen, Perak..

    hehehehehe

    http://knowing-itech.blogspot.com

    BalasPadam
  31. as salam... really like u la ABG BEN... selalu tolong promote blogger2.. awesome!!!



    http://kehidupankusyurgakukebahagianku.blogspot.com/


    saya orang JB.. panggil je cahaya...
    salam ukhuwah.. ^__^"

    BalasPadam
  32. fuhh...memang leleh tgk ade org sudik bace tulisan kite dr seluruh dunia...mmg bro ben jadi mentor amzcampro...tq2...follow me too...heheh http://amzcampro.blogspot.com/

    BalasPadam
  33. me too:


    http://bclakadiba.blogspot.com

    BalasPadam
  34. from japan. tengok sana sini org link BA ni, masuk jugak baca. sehari mau berapa entry daa.. tak sempat nak catch up entry semalam yg hari ni dah berduyun2. tegar sungguh BA ni. :)

    BalasPadam
  35. salam...wah..wah..wah...meriah belog abg ben ngan kengkwn satu dunia yerk...best2...salam kenalan sumer...

    http://cintaqasehsuci.blogspot.com

    BalasPadam
  36. teringin jugak untuk dikenali.....hehehhe

    http://ashiekien.blogspot.com

    BalasPadam
  37. huhuhu time ko capture ni mesti aku x masuk lagi kan..kan...
    ayuhhh ke Doha, Qatar

    http://lelord-mamanajlaa.blogspot.com

    BalasPadam
  38. assalamualaikum..

    noora lak datang dari PASIR BERDENGUNG.. Hihihi.. ;P

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009