Rabu, 28 September 2011

Akan ku miliki hatimu itu .. (2:10)






" Tak ke mana mana.. Aku cuma balik kampung jer .. ".



" Saja .. Malas nak bagitau sapa sapa .. Nak rehatkan kepala otak selepas exam ari tu .. Jadi balik untuk tenangkan perasaan dan mental aku nih.. ".


" Sapa pon aku tak bagitau. Parents aku ? Aku dah pesan. Kalau sapa sapa tanya , cakap je aku g bertapa kat gua batu belah batu bertangkup tu .. Mesti diam punya .. ".


" Adawiyah ? Kenapa dengan dia ? Aku dengan dia dah tak de apa apa.. Riana ? Ada gak sesekali dia call aku .. Saja berborak.. Kau dah putus dengan Riana kan ? Pasal apa ? ".


" Tu laa.. dia tu budak kampung .. Mana sesuai dengan kau yang gemarkan awek berskirt .. Pantang nampak cun , semua nak sapu.. Orang cam kau ni la kasi tercalar reputasi lelaki baik cam aku ni , tau tak ! " .


" Hahaha.. Yelaahh .. Tengok la nanti.. Tunggu aku balik KL nanti.. Aku nak lepak sini dalam 2-3 hari lagi ..".



Telefon bimbit aku dimatikan.Mengeluh panjang. Kecewa benarnya ? Tapi perasaan aku cuma suka je pada Adawiyah .. Iskh.. aku keliru benar dengan perasaan aku ni.. Ke aku kesunyian sebenarnya ni ?? 



Sayang jugak si Wan tu pada aku .. Meluat meluat aku kat dia , amik berat jugak dia kat aku .. Kawan kan ? Sampai bila bila takkan putus persahabatan. Ternyata kehadiran wanita pon tak mengugat persahabatan kami..



" Eh... tu macam aku kenal je ?? Wah... dah besar panjang rupanya dia ?? ". Aku terlepas cakap. 



" Tu bukan anak Pak Li yang dulu dok main ngan kita masa kecik dulu ? " . Soalan yang aku ajukan pada sepupu aku yang kebetulan ada kat sebelah aku .



" Aah..Balik cuti gak la tu .. Skang studi kat UITM Shah Alam. Awat ? Comel kan ? Tau daaahhh .. ".Sepupu aku sengih.


Aku tersengih. 


 " Alamak.. dia mai sini. Abang lari dulu la no .. Segan tengok awek cun nih .. " . Aku bangkit .


" Segan taik kucing ! Dulu dok beria main kawin kawin .. La ni segan ??? Abang jangan lari ! Berhari dah dia dok cari abang .. Bila mai , abang keluar .. La ni , toksah wat kelam kalibut .. Dok diam diam sini. Tangan tu letak atas peha. Diam !". Lisa beri arahan pada aku.


Terkedu ..

-SAMBUNG-

7 komen :

mas saari berkata... [Reply to comment]

hehehe...ada awek cun jugak kat kampung! kawan masa kecik2 lak tu!

Sis-Lin berkata... [Reply to comment]

muncul lagi org baru.. :) ermm sapa plk la namanya.. :p

aku dan segalanya berkata... [Reply to comment]

whewwiiittttt....ada awek baruuu..ngehhhhh....

Si BuDaK KaChAk berkata... [Reply to comment]

wah...siap main kawin2 lg tu...huhuu

aimie amalina berkata... [Reply to comment]

hehehehe
dok diam2
hehehhehee

Sunah Sakura berkata... [Reply to comment]

hehehe..comel la pulak bayangkan beben kene duk diam2, tangan atas peha..

JaNnaH berkata... [Reply to comment]

sebab nk ikot cite ni. sya jadi follower ke 18345..
http://hannah-jannah.blogspot.com/

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI