Dapur Tanpa Sempadan...

Isnin, 19 September 2011

Akan ku miliki hatimu itu .. (50)

Episod [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12][13][14][15][16] [17] [18] [19] [20] [21] [22] [23] [24] [25] [26][27][28][29][30] [31] [32] [33] [34] [35] [36] [37] [38] [39] [40][41][42][43][44] [45] [46] [47] [48] [49] [50] ..

 

" Saya ego ?? Jap jap... Jadi Wan dengan Riana ??? ". Aku mula keliru .

 

" Wan dengan Riana , takde apa apa.. Mereka memang kawan rapat dari sekolah dulu. Apa yang berlaku adalah dirancang oleh Wan dan Riana. ". Adawiyah menerangkan.

 

" Tapi kenapa ?? ". Aku tak puashati.

 

" Wan kesiankan Ben. Dia selalu baca blog Ben. Begitu juga Ada.Terus terang , Ada minat gila blog Ben. Ada bagitau pada Riana , yang mana Ada dan Riana sememangnya rapat dari sekolah dulu. ". Ada menerangkan kepada aku.

 

" Jadi , kamu bertiga ni mmg memang rapat dari sekolah ? ". Aku cuba memahami keadaan sebenar.

 

" Yup. Ben pulak tak berani nak bercinta lagi memandangkan dah pernah dulu. Jadi untuk membuka pintu hati Ben , mereka cuba nak rapatkan kita. Dan Ada tidak menolaknya memandangkan Ada lama dah sukakan Ben sebelum Ben kenal Ada lagi ! Maka apa yang kami buat adalah mencuba nasib. Jika berjaya membuang ego serta fobia terhadap cinta , maka adalah jodoh Ada dengan Ben. " .

 

" Erk... " . Terkedu aku.

 

"Supaya tidak berlaku tepuk sebelah tangan , maka lakonan terpaksa dibuat untuk memastikan ;erasaan  Benterhadap Ada walaupun pada mulanya Ben sukakan Riana.. ".

 

" Oh ya, kenapa Ben jatuh hati pada Ada ? ". Adawiyah bertanya.

 

" Alamak.. Soalan maut ! ".Aku terperangkap.

 

" Ben sukakan personaliti Adawiyah sejak kali pertama tengok FB Ada. Di wall Ada , Ada gemar berpuitis. Satusatunya kegemaran Ben ... ". Aku tersenyum. Tiada la segan silu.

 

"Riana , Ben cuma tertarik pada rupa parasnya bila memandangnya buat kali pertama. Bila Ben renungkan semula , sememangnya Adawiyah terbaik buat Ben ! ". Aku menerangkan padanya.

 

" Oh ya... Ada... Ada selalu masuk ke blog Ben , dan komen dengan id Anonymous kah ?? " . Aku tanya padanya setelah segalanya antara aku dan dia , dah terbongkar. Dan sekarang aku nak tahu pasal Anonymous.

 

" Eh , bukanlah.. Tu bukan Ada. Ada kalau masuk pon , sebagai silent reader jer. Sekali tu je ada komen. Kenapa ??. Adawiyah bertanya.

 

" Anonymous... sapakah kau sebenarnya ??? " . Aku tertanya-tanya kembali sambil menghala ke kedai makan berhampiran untuk dating buat kali pertama dan bercerita tentang lakonan mereka dengan lebih lanjut ........

 

-TAMAT BAB  1-

18 komen :

::Qaseh Ila:: berkata... [Reply to comment]

oh my god! dh tu spe anon?? jgn kata akan tmbh 1 lgi watak dlm bab 2 akan dtg.. aiyOooo~

rozeeta rashid berkata... [Reply to comment]

ok bab 2 pulak! hehe.

Syarifah Nornazrah Al Yahya berkata... [Reply to comment]

waaahhH~ gitu ke ceritanya.
tapikan...naz rasa, mesti anon tu ex beben tu kan? jeng..jeng..jeng....

btw, hebakkk~ sangat hebak this novel ;)

thumb up!!

anGah berkata... [Reply to comment]

hahaha... dan akhirnya dh abes :)
aku tau sape anon.. wan kembung punya adik..

mas saari berkata... [Reply to comment]

hehehehe...nak pi dating ye!

siapakah cik anon itu??? huhuhu...suspen ni! tak sabar tunggu bab 2..

QasehSuci berkata... [Reply to comment]

best...tersangatlah best...tp x suka citer ada soalan cepu emas ni..hehe tahniah abg beben

cik gege berkata... [Reply to comment]

akhirnya bejaya memiliki ada..eh anon tu spe plak?? x kan wan kot...
x sbr nk tggu bab 2

FasiHaH SupiaN berkata... [Reply to comment]

ok, next, bab 2.hehehe

Ahlam Miera Amirul Shafie berkata... [Reply to comment]

huhuhuhu...xsabar n thu kesudahan cerita...

Santri T.P.I.N.I berkata... [Reply to comment]

hu3 saspen, sapa la si anon tu...

aku dan segalanya berkata... [Reply to comment]

sapa la si anon tu eh??haihhhh....

BeLLa BeLLa berkata... [Reply to comment]

tamat bab 1???

omg brape lame nk tau samapi ending cm ni..hehe

bab 2 nant mest anon tu ganggu beben ngn ada...xbes la cm ni..haiishhhhh

Sunah Sakura berkata... [Reply to comment]

TAMATTTTTTTTTTTTT??? AIYAKKKKK....

nuhara berkata... [Reply to comment]

alamak bestnye

FadzMeera berkata... [Reply to comment]

hah sudah..sapa la plak anonymous tu..nie x sabar nk tggu ending ni :)

fieza_eiza berkata... [Reply to comment]

hehe,,dh hbis dh,,,tpi cm ader bb strusnye jew,,,x sbr nk bce entry strusnye agy,,,erm tpi anon tue sape plak,,,???
:)

eyryn berkata... [Reply to comment]

abg ben ! cepat laa sambung bab 2.. hehe.. ryn bace sekaligus.. macam bace novel :)

mama syaurah berkata... [Reply to comment]

haaa berjaya gak luahkan perasaan ea.... tp still ade tanda tanya gerangan anonymous nie...errrmmm~~~

#abis marathon bab 1.... kena teruskan baca bab 2 nie... hehehehe

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI