Sabtu, 27 November 2010

Bayar deposit rumah baru dengan duit blog ?

Sapa kata berblog tak berbaloi ? Meh habaq mai sat .. haaa .. Berbaloi baloi ... Skang ni nak simpan duit untuk buat apa yang patut buat dengan rumah tu .. Yang pasti aku nak ada mini gym !! Dah ada rumah sendiri boleh buat apa saja la kan !!! Hahaha.. i likee !

Tadi .. seperti yang dirancangkan .. maka pergi la ke BANDAR BARU SALAK TINGGI ... Hehe .. Cadangnya nak terus 'sapu 'memandangkan wife kata berkenan dan juga yang tinggal pon cuma dalam 4 unit je lagi .. hehe .. amik , jangan tak amik ! Aku ok kan je .. hehe.. Duit pon dh standby .. kasi keluar itu simpanan hasil dari .. hehe.. ;) ..

image image Ruang tamu , dapur , 5 bilik serta parking yang boleh memuatkan 2 bijik kereta serta belakang ada tanah lagi yang boleh tanam bunga gitu .. hehe.. Dari Putrajaya ke situ cuma amik masa 20 minit.. tu pon sbb jalan kampung.. kalau highway ? Lagi dekat .. Tol pon takde .. hurmm.. Harga ? Keluasan ..22x75 .. ok la kan ?

imageMinggu depan nak selesaikan urusan peguam lak .. haih.. part ni mmg boring skit .. uhukkss.. Bila nak beli rumah , mmg main dengan duit .. Nasib baik skang ni tak perlu bayar duit peguam .. Katanya percuma .. ke dah termasuk sekali ?? Wallahualam ..

Apa pun , syukur alhamdulillah .. selesai dah bahagian yang peningkan kepala ni .. Skang ni kena simpan duit banyak banyak lagi.. HD7 ? IPAD ? Oh tidak !!

26 komen :

Afiq Bukhari berkata... [Reply to comment]

ok sangatla tu bro, harga kena dengan size tanah. memang berbaloi2 la jawabnye beli rumah guna duit dari hsil blog :D

Terbaru dari AfiqBukhari.com - Kuku kau panjang sangatla...

miya berkata... [Reply to comment]

Wahhh!!! masyuk nih. sampai boleh deposit rumah eak?

entri best:
situasi tersepit: aku pilih...
seluar dalam sebagai pelaris

kobEj0rdan~ berkata... [Reply to comment]

ben, nak tau bro??
den duk kat tmn dahlia BBST.haha
pasni bley la menuntut ilmu ngan ben ashaari face to face!

rul_tazmania14 berkata... [Reply to comment]

tahniahhh..
bertambah da aset..haha

nur berkata... [Reply to comment]

alhamdulillah rezeki dah tu..

tahniah ben

**sHiKinn** berkata... [Reply to comment]

wah beli rumah ngn duit blog,byr deposit pun kira ok la kan..manyak tu..bro,kamu inspirasi ku..hahha

The Nurul berkata... [Reply to comment]

fuh...boleh bayar deposit tu. tahniah.tahniah. kagum :)

Cik Kamoo berkata... [Reply to comment]

sy dah pi tgk rumah kt situ...mmg ok! tp tu lah belum rezki lg nak beli nie...nk kumpul duit nuffnang jugak lah beli..hak hak hak

Mat Gebu berkata... [Reply to comment]

Waaaa....satu bilik eks utk koleksi teko antik, pak tua siap hantar almari sekali....amacam..boleh?

Malek Ku berkata... [Reply to comment]

bulehlah buat kenduri doa selamat nt..hehe..yelah rumah baru kannn..

aima in luv berkata... [Reply to comment]

tahniah ...

♥..cik_mas..♥ berkata... [Reply to comment]

bgus la bro ben ni....dr duit bloging leh wat benda berbaloi2....cik mas nk cm 2 gak lah...tp BE cik mas baru rm2..hikhik... :P

Papa Mifz berkata... [Reply to comment]

cantek rumahnye...5 bilik lak tu..best2...tahniah bro...

DiaUmaiNiNaz berkata... [Reply to comment]

dekat sangat dgn umah kak ipar Dinaz..cantekkk! leh berguru terus..

noor berkata... [Reply to comment]

tahniah!=)

relevan berkata... [Reply to comment]

Sudah ada rumah sendiri..cuma belum renovation..

whiteco-p berkata... [Reply to comment]

wow! bez nya..sb 2 sya sgt kagum dgn kamooo..
ajar la sya..sya bdk bru blajar..huhuhu
TUNJUK AJAR KU SIFU!!!!

lizz berkata... [Reply to comment]

tahniah, bila dah masuk umah baru macam2 nak kena beli untuk interior & exterior banyak duit kene simpan tu...hehheehhe dt dah banyak kan..

jiHAN berkata... [Reply to comment]

sangat murah okeh..kalau kat jb 3++

lizz berkata... [Reply to comment]

tahniah...bila nak masuk rumah baru nanti macam2 nak kena beli untuk interior & exteriornya sekali..kan

yenstory berkata... [Reply to comment]

bestnyer....sy pun nak jadi cam En. Ben le....:)

Lelord berkata... [Reply to comment]

congrats..ni yg makin semangat ni...

humbleyat berkata... [Reply to comment]

en. ben...
*Nasib baik skang ni tak perlu bayar duit peguam .. Katanya percuma .. ke dah termasuk sekali ??

kos biasanya termasuk sekali dengan harga rumah atau terpulang kepada term and condition...atau pemaju tanggung fee2 tertentu shj..tgok keadaan:)

humbleyat berkata... [Reply to comment]

ops lupa pulak...
ada sedikit panduan masuk rumah khas di blog sy..rancang kewangan...penjelasan deposit..kalau berminat..jemputlah baca :)mungkin ianya membantu en. ben..

cik yat bila saya boleh masuk rumah

nur berkata... [Reply to comment]

dari segmen redah plak ni..

(teringin rumah sendiri tapi bilakah?)
ALL IN ONE

Ati Masrif berkata... [Reply to comment]

saya dulu byr peguam je beribu

untung lah kalau tak yah byr duit peguam yer

wah! lani idola kita dah nk duduk berdekatan..huhu..
mari meramaikan sekitar klia ini

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI