Bayar deposit rumah baru dengan duit blog ?

Sapa kata berblog tak berbaloi ? Meh habaq mai sat .. haaa .. Berbaloi baloi ... Skang ni nak simpan duit untuk buat apa yang patut buat dengan rumah tu .. Yang pasti aku nak ada mini gym !! Dah ada rumah sendiri boleh buat apa saja la kan !!! Hahaha.. i likee !

Tadi .. seperti yang dirancangkan .. maka pergi la ke BANDAR BARU SALAK TINGGI ... Hehe .. Cadangnya nak terus 'sapu 'memandangkan wife kata berkenan dan juga yang tinggal pon cuma dalam 4 unit je lagi .. hehe .. amik , jangan tak amik ! Aku ok kan je .. hehe.. Duit pon dh standby .. kasi keluar itu simpanan hasil dari .. hehe.. ;) ..

image image Ruang tamu , dapur , 5 bilik serta parking yang boleh memuatkan 2 bijik kereta serta belakang ada tanah lagi yang boleh tanam bunga gitu .. hehe.. Dari Putrajaya ke situ cuma amik masa 20 minit.. tu pon sbb jalan kampung.. kalau highway ? Lagi dekat .. Tol pon takde .. hurmm.. Harga ? Keluasan ..22x75 .. ok la kan ?

imageMinggu depan nak selesaikan urusan peguam lak .. haih.. part ni mmg boring skit .. uhukkss.. Bila nak beli rumah , mmg main dengan duit .. Nasib baik skang ni tak perlu bayar duit peguam .. Katanya percuma .. ke dah termasuk sekali ?? Wallahualam ..

Apa pun , syukur alhamdulillah .. selesai dah bahagian yang peningkan kepala ni .. Skang ni kena simpan duit banyak banyak lagi.. HD7 ? IPAD ? Oh tidak !!

26 ulasan:

  1. ok sangatla tu bro, harga kena dengan size tanah. memang berbaloi2 la jawabnye beli rumah guna duit dari hsil blog :D

    Terbaru dari AfiqBukhari.com - Kuku kau panjang sangatla...

    BalasPadam
  2. ben, nak tau bro??
    den duk kat tmn dahlia BBST.haha
    pasni bley la menuntut ilmu ngan ben ashaari face to face!

    BalasPadam
  3. tahniahhh..
    bertambah da aset..haha

    BalasPadam
  4. alhamdulillah rezeki dah tu..

    tahniah ben

    BalasPadam
  5. wah beli rumah ngn duit blog,byr deposit pun kira ok la kan..manyak tu..bro,kamu inspirasi ku..hahha

    BalasPadam
  6. fuh...boleh bayar deposit tu. tahniah.tahniah. kagum :)

    BalasPadam
  7. sy dah pi tgk rumah kt situ...mmg ok! tp tu lah belum rezki lg nak beli nie...nk kumpul duit nuffnang jugak lah beli..hak hak hak

    BalasPadam
  8. Waaaa....satu bilik eks utk koleksi teko antik, pak tua siap hantar almari sekali....amacam..boleh?

    BalasPadam
  9. bulehlah buat kenduri doa selamat nt..hehe..yelah rumah baru kannn..

    BalasPadam
  10. bgus la bro ben ni....dr duit bloging leh wat benda berbaloi2....cik mas nk cm 2 gak lah...tp BE cik mas baru rm2..hikhik... :P

    BalasPadam
  11. cantek rumahnye...5 bilik lak tu..best2...tahniah bro...

    BalasPadam
  12. dekat sangat dgn umah kak ipar Dinaz..cantekkk! leh berguru terus..

    BalasPadam
  13. Sudah ada rumah sendiri..cuma belum renovation..

    BalasPadam
  14. wow! bez nya..sb 2 sya sgt kagum dgn kamooo..
    ajar la sya..sya bdk bru blajar..huhuhu
    TUNJUK AJAR KU SIFU!!!!

    BalasPadam
  15. tahniah, bila dah masuk umah baru macam2 nak kena beli untuk interior & exterior banyak duit kene simpan tu...hehheehhe dt dah banyak kan..

    BalasPadam
  16. sangat murah okeh..kalau kat jb 3++

    BalasPadam
  17. tahniah...bila nak masuk rumah baru nanti macam2 nak kena beli untuk interior & exteriornya sekali..kan

    BalasPadam
  18. bestnyer....sy pun nak jadi cam En. Ben le....:)

    BalasPadam
  19. congrats..ni yg makin semangat ni...

    BalasPadam
  20. en. ben...
    *Nasib baik skang ni tak perlu bayar duit peguam .. Katanya percuma .. ke dah termasuk sekali ??

    kos biasanya termasuk sekali dengan harga rumah atau terpulang kepada term and condition...atau pemaju tanggung fee2 tertentu shj..tgok keadaan:)

    BalasPadam
  21. ops lupa pulak...
    ada sedikit panduan masuk rumah khas di blog sy..rancang kewangan...penjelasan deposit..kalau berminat..jemputlah baca :)mungkin ianya membantu en. ben..

    cik yat bila saya boleh masuk rumah

    BalasPadam
  22. dari segmen redah plak ni..

    (teringin rumah sendiri tapi bilakah?)
    ALL IN ONE

    BalasPadam
  23. saya dulu byr peguam je beribu

    untung lah kalau tak yah byr duit peguam yer

    wah! lani idola kita dah nk duduk berdekatan..huhu..
    mari meramaikan sekitar klia ini

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009


Dikuasakan oleh Blogger.