Dapur Tanpa Sempadan...

Sabtu, 27 November 2010

Bila lihat mereka yang popular tu ..

 

Sedih .. sayu jer .. M.RAJOLI .. AZEAN IRDAWATY .. dua pelakon yang hebat ... dan salah seorang dari mereka telah pon kembali ke rahmatullah .. Al-Fatihah buat arwah M. Rajoli.. Semoga arwah tenang di sana ..

Aku sedang menonton drama bertajuk TANAH KUBUR di Astro Prima .. Hurm.. Kita lihat kehidupan mereka dulu penuh dengan glamour serta kemewahan .. Itu yang kita lihat secara kasar .. Hakikatnya ? Hanyalah mereka dan keluarga mereka saja tau keadaaan ..

Dunia glamer ni hanya tipu daya syaitan jer.. Kita dibutakan dek 'kebanggaan' ciptaan kita sendiri yang mana akhirnya hati kita menjadi hitam kerana terlupa akhirat .. Majoritinya yang mengejar dunia glamer ini terlupa akan saat kematiannya .. Yang dia nampak hanyalah dunia .. dunia .. dunia ..

Lihatlah contoh contoh yang ada .. Bagaimanakah pengakhiran mereka ? Micheal Jackson .. dan ramai lagi .. Bukanlah aku nak kata itu hukum Allah .. Kita tak boleh sewenangnya menjatuhkan hukum cuma kata aku ialah , apalah yang nak dikejar glamer???

Berapa ramai yang berblog sbb nak kejar glamer ? Tengok la cermin sendiri .. jangan tuding jari kat orang .. hurmmm .. Berhati hatilah .. jangan sampai tersesat jalan .. Kalau sempat kembali, alhamdulillah ... kalau tak ?

 

Hanya padaMu aku meminta
Sesungguhnya Kau pemurah
Ampuni segala dosaku..
Kesejahteraan,kedamaian,keimanan,ketaqwaan
hindarku dari Mu Tuhan
{Selawat serta salam
buat Nabi junjungan kepada muslimin dan juga muslimat
Ya Allah Ya Tuhanku
aku mendengar seruan dan hanya kepadaMu ku beriman}
KeranaMu aku disini
KepadaMu aku kembali
Apabila tiba saatnya nanti
Sehingga tiba detik itu
Ku bermohon hanya dariMu
Engkau peliharailah diriku
Dengan namaMu Allah Yang Agung
Yang Pengasih Yang Pengampun
kepadaMu ku berlindung

LAGU : DOA oleh  RAHIMAH RAHIM

5 komen :

iskandarzulkarn9 berkata... [Reply to comment]

nice story..~
saya sudah follow blog anda..
sila follow saya kembali..
promote2 ckit..
saya budak baru belajar...hehehe

Nia Dhani Nasir berkata... [Reply to comment]

moga roh M.Rajoli tenang,amin...

iamnerves berkata... [Reply to comment]

oh...aku da tgk..
mmg best..
raseye lg best dr 2alam..
kankan?!

Cik Eka Katsumi berkata... [Reply to comment]

iamneves..betol2..hikhik

nur berkata... [Reply to comment]

redah dari kicap:

suke juga tgk cerita tu:insaf
ALL IN ONE

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI