Jumaat, 26 November 2010

Bisikan syaitan ...

 

Hurm.. Panas sangat ke bila dengan nama BEN ASHAARI ? Kat mana panasnya ? Sat ... aku nak tanya .. ada tak aku bayar sapa sapa untuk naikkan blog aku ni ? Takde kan sbb aku pon tak mampu nak bayar ..

Kenapa dan mengapa ? Kalau marah sekali pon , jgn la dibabitkan orang lain .. Apakah disebabkan segmen yang aku buat selama ini ? Persoalannya .. segmen ni sapa sapa je boleh join.. takda paksaan pon .. Sama gak cam segmen GIVEAWAY , TAGGED , AWARD dan banyak lagi ... Tujuan sama cuma promosi membezakan ..

Kalau ada perasaan benci tu , bawak la istighfar .. sama sama menginsafi diri .. Kalau aku terlupa , korang ingatkan .. kalau korang terlupa , kawan sebelah ingatkan .. Kita sama sama saling memerlukan .. Aku perlukan korang .. begitu juga sebaliknya..

Jangan lupa .. hari ni kita kat atas.. tak tau bila kita kat bawah .. Tak perlu angkuh dan sombong .. Aku ? Aku cam korang gak . Sekadar menulis untuk menghiburkan hati dan mencari duit poket beli nasi lemak .. tu jer .. nak lebih , sapa la aku kan ... Kalau ada nama sekali pon , tolonglah .. semua ini pinjaman semata ! Esok lusa kita mati , tinggallah segalanya .. Sapa yang akan datang tolong angkat jenazah kita ? Fikirkan ...

28 komen :

kakchik@ella berkata... [Reply to comment]

Hahaha .. cepatnya.

hadifar-fyda berkata... [Reply to comment]

PHD tu sebenarnya EN.BEN...hehe..

EDDIE YUSTIN berkata... [Reply to comment]

Salute bro..segmen yang bro buat memang memeriahkan lagi dunia blog ini...semakin ramai yang mengenali antara satu sama lain...taniah bro

apezs shah berkata... [Reply to comment]

Loh En Ben, masih tak surut lagi ke cerit ni.. ish kenapa laa..

Malek Ku berkata... [Reply to comment]

tula pasal!!!! yang dengki tu ada masalah hati!! bwk istghfar

princeduyong berkata... [Reply to comment]

ada kes terbaru ke...?

Jiji-Fify berkata... [Reply to comment]

sape yang pathetic sgt tu Ben? Kalut semacam je. bila kita kat atas, ada je yang hasad kan? Sabar je la bro. Aku sokong hang! :D

Syafiq Rosli berkata... [Reply to comment]

bese la bro..kehidupan kat dunia ni..xsemua indah..ade je yg tak menyukainye..

Pendekar Berkuda berkata... [Reply to comment]

...entry luahan yang sangat lemak berkrim..jauh telur mata dari nasik lemak entry ini dengan entry2 sebelum ni...

...menandakan bahawa incek ben juga manusia biasa... pendekar suka dengan ayat.."semua ini pinjaman semata! "

(^_^)....

Malek Ku berkata... [Reply to comment]

kes 707 haha

Mama Kembar 3 berkata... [Reply to comment]

lerr... tak abih abih lagi org yg benci & hasad dengki ngan mr ben? hmm....sabar je la, biar laa InsyaAllah org yg dengki skit jer berbanding ngan org yg suka, just keep doing what u r doing.

akuanakpahang (AAP) berkata... [Reply to comment]

Salam Tuan Ben. Secara peribadi saya amat menyokong kata2 anda itu. Manusia ini akan lebih cepat punahnya bila dia suka dengar BISIKAN dan Hasutan SYAITAN.

Jom Jalan-jalan ke Pahang "Tak kenal maka tak cinta."

Izamir Ridzwan berkata... [Reply to comment]

ish2 ada juga org yg pnas yer.. kita nak bg naik sama2, dia marah2 plak..

. the Owner . berkata... [Reply to comment]

betul tuh.. manusia mmg advanced dlm amek PHD neh ! sabar bebyk ben ! ALLAH itu maha adil kn ...

fittiariri berkata... [Reply to comment]

tak suka org yg suka mendengki nih..sabar jela...

Mr feckry berkata... [Reply to comment]

hati yang jahat tu ilham dari iblis..iblis dah janji akan sesatkan anak adam..

uNa da wiTch berkata... [Reply to comment]

nak tolong org pon ada jugak yg dengki.
tolong aku bg idea entry yg membunuh pon x pe dr dengki2 x tentu arah nih.

haihh . sula jugak kang tinga manusia cmtuh.

FareedSairi berkata... [Reply to comment]

Tepat sekali. Hidup kat dunia sementara. sementara bernyawa, cuba jadikan apa yg ditulis sebagai bahan bermanfaat mudah2an dapat pahala

Senaman dalam permainan video

pN.rOs berkata... [Reply to comment]

kiranyakan... bukan newbie jer eik yg slalu kena hentam pasal kes2 kecik...
geng2 otai kena pasal benda lain plak...
hermmmm banyaknya dugaan kat dunia blogger ni. ingat kat dunia nyata jer ada masalah....
syusah, syusah

AdiaLuze berkata... [Reply to comment]

Mai aiiii....Marah ker En.Ben..??? Relax yek...Biasala tuh MANUSIA...Takleh nak tengok orang lebih skit...PHD mesti ada..Tau PHD tu aper? Perasaan Hasad Dengki leee...Ahaksss...

Apapun, kpd En.Ben, pedulikan je org2 camtuh...Jangan biarkan ianye menjadi 'kudis' dalam hidup kita...Peace!!!

noor berkata... [Reply to comment]

keje tgh byk nih..syaitan asyik bisik jer ..suh marah
oh tidak!!!

Khairul Amry Mohamad Puad berkata... [Reply to comment]

manusia broooo.... buat pekak jer...

Nur Hawa Mohd Zin berkata... [Reply to comment]

kat ofis sejuk giler ni en ben...kalu dengar nama en ben lagi sejuk...wakakka

Nur Hawa Mohd Zin berkata... [Reply to comment]

kat ofis sejuk giler ni en ben...kalu dengar nama en ben lagi sejuk...wakakka

SURIA AMANDA berkata... [Reply to comment]

La...ingat dah takde dah citer2 ni..sabar Bro..

noorafzan berkata... [Reply to comment]

orang popular biasa la kan ben..
haha..
takpe, ben tak buat salah. so, rilek suda kan..

bro, saya dah tukar domain.
http://www.noorafzan.com/

Kuronofu91 berkata... [Reply to comment]

apa main dengki2 ni??/ xbest laa..main PS lg best...haha

Haris Khairuddin berkata... [Reply to comment]

baru je nak tny bro ben psl kaum2 PHD ni?? rupenye msh bertapak lg dorg dlm blog bro ben. sabar je la byk2..x ke mana pon kaum2 ni. klu ape yg bro ben buat pasni utk kebaikan bro ben n org lain, teruskn je niat murni tu. insya Allah ktorg sokong 200%.

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI