Kenapa NUFFNANG aku '0' je ?

 

Banyak pertanyaan yang aku terima .. ada yang sempat aku tengok tapi cam biasa la.. aku tak sempat nak balas pertanyaan tu .. Hurm.. Maaf yer .. maka kalau berkesempatan tapi biasanya tak la sbb aku bukak blog , lepaskan komen pastu terus update entri .. tu je keje aku ari ari.. tak sempat nak balas membalas.. kalau ada pertanyaan tu , maka aku balas melalui entri .. Maaf yer .. mengejar masa .. bukan sombong .. huk huk.. kalau aku full time tu atau upah orang tolong balas komen tu ok gak kan ? Tapi .. hehe.. no money no talk talk ..

image

Iklan sesaat dari CHEKGU PINCES SHOP

Ada yang frust sbb koleksi NUFFNANG dia masih kosong atau sedikit .. Aku dah buat entri pasal ni berkali kali.. tapi tak pe la.. nak g cari tu bukan senang kan.. beratus entri kat belakang .. hehehe.. beribu sebenarnya .. .. hehe..

Mudah je ... jangan hiraukan lagi pasal $$ di NUFFNANG tu .. apa yang penting , naikkan dulu blog tu.. samada dari segi kualiti mahupun kuantiti .. Trafik memainkan peranan penting bagi mereka yang inginkan pendapatan sampingan dari blog .. Tiada trafik maka susah untuk jana pendapatan ..

Maka nasihat aku .. jangan tengok $$ dulu ... Naikkan blog dan akan sendirinya $$ datang .. InsyaAllah .. Jangan gelojoh .. nanti nikmat berblog tu takde dah .. tu yang penting .. kalau terlalu fikirkan $$ , blog jadi hampeh ... jadi mengarut .. ok ?

Camana nak naikkan trafik ? Erk... cuba search dalam blog aku ni dulu .. kalau tak de gak .. nanti aku bagitau eh ...

Ok.. kalau ada pertanyaan. .sila buang dalam komen ni yer.. Kalau mengarut atau rancang nak maki hamun  , sila pendamkan hasrat tu .. aku tak berminat nak baca .. dan jangan tambahkan lagi dosa kita.. hari jumaat ni ... banyakkan beristighfar dan berzikir .. lagi bagus kan ?

31 ulasan:

  1. betul...
    100% sokong
    berbloglah dgn hati yg ikhlas
    jgn fikir ke $$$$

    jika dpt alhamdulillah..
    yg penting persembahan blog kita

    minat mesti ada utk memblog..
    jgn fikir $$$ aje..ngeh3

    hepi2 blogging deh...

    BalasPadam
  2. bw antara cara nak naekkan trafik selain entry yg mantop-mantop kan?ke ada cara laen en ben..baek, sy tgu entry akan dtg oke..salam jumaat kembali..

    BalasPadam
  3. camne BE sesetengah blogger tu leh banyak.. siap 2,3 sekali dapat n amount berpuluh2x pu3 berpeluh hinggit jer...:)

    BalasPadam
  4. Salam,betul ke kita kena tutup blog kita setiap 3 jam utk dapat banyak nuffnang?mcm pernah baca orang tulis macam tu,betul ke?

    BalasPadam
  5. salam..hah huda pn na tau gk..ley abg terngkn cmne..bukn sbb $$$ tp untuk tmbah ilmu pengetahun..ta slh kn? na bg tau jugk SAYA SUKA BLOG AWAK LA!

    http://hudahazwani.blogspot.com/2010/11/saya-suka-blog-awak-la.html

    BalasPadam
  6. $$ ermm biasalah orang nakkan..tapi blog mestilah mantap...btol kata bro Ben..kena mantapkan blog dulu..dah power barulah leh gegar dunia blog..huhuhu..kalau kita asyik nak kejar Nuff @ $$ nanti blog pun sengal...100% bro Ben btol..hhaha

    yeah..Bro Ben belek kita punya blog tu..tgk apa yang patut tambah..patut buang atau delete je ke blog tu..bagilah ilmu sket..komen ..
    Saya budak baru belajar ..kalau salah tulung tunjukkan..buah cempedak di luar pagar..ambil galah tolong jolokkan..opss..sekali dah terbalik daa..ok ye Bro Ben bagi sket komen kat blog kita yang tah apo2 ..c ya

    BalasPadam
  7. saya sokong...berblog ni jgn terlalu fikir nk $$$...yang penting entry blog yang menarik...nnt sure ramai yang dtg singgah dan baca blog...secara x langsung, trafik tinggi dan $$$ pon masyuk...

    BalasPadam
  8. entah..sejak ade nuff and ramai tahu ttg duit ni...semua berblog sbb duit.benci!hm...kn sronok kalau berbelog scara ikhlas...dpt knalan baru ke kan..hm...aggap je la nuff tu sbgai bonus...haih..sabor je la

    BalasPadam
  9. huhuhu....mmg nuff sy kosong je lagi...sbb msh br sgt...mula2 nak berblog sy x tau pun bleh buat duit...jd mg suka2 nk tulis blog....bila dh tau cuba je la join nuff tu kn, tp kosong je lg...hehehe...

    BalasPadam
  10. gud info!!!
    suria suka!!!yeha!!
    tq mr ben!

    BalasPadam
  11. @puteri cahaya.part tu kena tanya NUFF camana dia pilih .. hehe..

    BE berdasarkan PAGEVIEWS ..kiraanya disitu ..

    BalasPadam
  12. @Lydia Miza(Aidyl Azim)
    tak penah dengar lak yang tu.. info baru tu .. hehe

    BalasPadam
  13. ha.. dh alang2 soh tny kan.. cmne nk nek kan trafik ? huhu.. xde kerajinan pule nk search.. =.='
    ~baru wat nuffnang tu 3 ari lepas :)

    BalasPadam
  14. kte pnye nuffnang pn 0 jgk..
    hmpe mmg hmpe..
    tp dh mls nk pkir..
    lg bgus wat entry n jln2 kt blog org..
    bru la rse brmotivasi nk berblogging ;)

    BalasPadam
  15. ehm...abg ben abg ben..urm..mcmana nak jadi macam abg ben eh...hehehe

    BalasPadam
  16. Minat datang dulu
    Cewahhh.
    Menaip kena ada minat
    cewahhhh
    xD

    BalasPadam
  17. woh..entri yang betol2 kene ngan time sy skang ni abg ben oi..baru je story2 ngn kak ella pasal ni..
    haha....

    thx 4 da advice ye abg ben...^_^

    BalasPadam
  18. bro BA nak tny cikit..contohla ape mkne nyer klo sehari kite dpt 100 unik? brape kite dpt? status sy gelihati..huhu... sape2 yg tau tolong jwb ye..confius2~~ngeh3 :)

    BalasPadam
  19. thnkQ untk nasihat nih,,,
    hati mau ikhlas baru badan sihat!! eh?? apa kes aku kait dengan badan ni?? hahaha...:))

    BalasPadam
  20. thanks abg ben,,,sellau bg advice...
    sgt berguna,,
    betul tu,,sokong sangat,,jangan fikirkan $$$ dalam berblogging ni,,
    sangat x ikhlas nmenye 2,,,

    BalasPadam
  21. definitely!!!! nuffnang tue, anggap je lah habuan atas usaha kita....kan..kan...

    learnt from the mistakes!! learnt from the best!! huhu....

    np donal trump tak der blog!!! klu tak leh tanya dia mcm2!! hhahah!!

    BalasPadam
  22. tingkatkan kualiti dan kualiti dulu, that's very right for newbie like me

    BalasPadam
  23. salam

    bukan senang nak jadi mcm abg ben

    asalkan ada usaha dan kesungguhan saya pasti boley..

    BalasPadam
  24. salam en. ben..tima kasih atas nasihat ni..kena usaha lg mantapkan blog

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI