Ahad, 28 November 2010

Mana nak dapat pembaca setia ? Aku ada idea ..

 

Heheh.. nak tau ke ? Kat mana nak dapat ? Hehehe ... Ni no akaun maybank aku.. masuk duit dulu baru aku cerita .. hehehe.. Tak la .. guwau jer ...

Sangat mudah nak cari pembaca setia ni .. Tips ni aku pernah bagi dulu dalam entri yang lepas .. Aku cerita balik pasal ni sebab ramai yang buntu camana nak tingkatkan trafik ... kan ?

Dengan menggunakan FACEBOOK , paling mudah sekali nak dapat pembaca setia .. Korang buat satu akaun khas untuk blog .. Bukan Fan Page atau group tapi akaun biasa .. Akaun ni korang buat khas untuk blog korang yang mana limit dia cumalah 5000 orang saja ..

Kemudian , join PAGE yang melibatkan pembacaan seperti UTUSAN , HMETRO , BHARIAN , KELAB NOVEL dan banyak lagi .. Pastu korang add la skit skit diorng tu .. Bila dah ramai skit , cam dekat dekat 1 ribu ke , korang mulalah berkomunikasi dengan mereka sambil update status dengan paste entri korang dalam tu ...

Buat pengetahuan , mereka ni kaki membaca .. maka pastinya akan masuk dan baca ..pastu mintaklah pandangan mereka dalam FACEBOOK tu pulak.. camana penulisan korang .. bagaimana nak tingkatkan lagi .. haa..

Senang je kan ? Mau atau tidak jer .. hehehe..

42 komen :

Izamir Ridzwan berkata... [Reply to comment]

ooo macam ni caranya... saya akan praktik kan.. ngee..terima kasih

akuanakpahang (AAP) berkata... [Reply to comment]

Salam Tuan Ben itu amalan saya juga sebenar.. cuma saya tak popular jadi tak la jadi glamour la :) apapun tips yang amat baik drp anda TQ.
Jom Singgah ke akuanakpahang "Tak kenal, maka tak cinta"

**sHiKinn** berkata... [Reply to comment]

tips lagi..thanks bro..

imz berkata... [Reply to comment]

thanks sudi kongsi petua...

Tn.Punya berkata... [Reply to comment]

wah aku tak pernah terfikir pon cara ni..heheheh..idea yg baik.. hari ini juga aku start...tq BEN

puteri cahaya. berkata... [Reply to comment]

tq En. BEN utk tips..

Khumaera Ismail berkata... [Reply to comment]

nice tips incik ben.. =)

Rossnie berkata... [Reply to comment]

hikhik..nice idea en ben

Orange berkata... [Reply to comment]

sedang menelaah hehe

nazirulhazwan~ berkata... [Reply to comment]

trimas abg ben syg.hehe

AjimGreen berkata... [Reply to comment]

wah!! baru abis baca redah pagi pagi.. dah ada post baru.. pantas idea en.ben. terBAEK!

conteng² saya terbaru :: 4 Jenis Salam

Nurhafyza berkata... [Reply to comment]

waa thankz~mnyaknye tips yg mnrik~ bez....ley dipraktikkn~ ^^, ngee'

JUE 88 berkata... [Reply to comment]

ooo mcm tu....lps nih nk try la....he3...thanx ye ben

Lydia Miza(Aidyl Azim) berkata... [Reply to comment]

Salam sifu,
huhu ,FB lagi.Kena wat acc juga ni ye?haha

apezs shah berkata... [Reply to comment]

yelah senang je.. yea thanks en ben,..

Izan Ishak berkata... [Reply to comment]

thanks bro ben...tips yg bagus nak dptkan pembaca setia. pasti cuba!

Nadia arRumaisha berkata... [Reply to comment]

bagus nih...harus kucuba.... thanks bro....

d_LA berkata... [Reply to comment]

yes yes..ben bg tips..wahhh dah letak koleksi sepanjang zaman...mak aih abg ben punye post sebulan melebihi dla pnye setahun..dla baru jer 200lebih wat post untuk setahun..dasat rrr bro..

DiaUmaiNiNaz berkata... [Reply to comment]

Dinaz tunggu follower over 100 baru nk buka FB ....step by step..thanks utk tips yg berguna ni.

yana berkata... [Reply to comment]

tips yg bagus..yana pn ske bce n join blog org 2 klu ad link ngn brte+novel/tips..msti 4llow pye lah~

kai azmier berkata... [Reply to comment]

tips yang menarek bro ben.. cantek!

Dauspozi berkata... [Reply to comment]

Thanks bro.. aku buat skarang jugak.. hehehe...

Cik Kamoo berkata... [Reply to comment]

Encik Ben....sy berkongsi tip dgn rakan blogger dalam entri ini

http://secretwordfromheart.blogspot.com/2010/11/tip-untuk-blogger-dari-ben-ashaari.html

Terima kasih krn bg byk tip kepada blogger baru! Encik mmg kreatif & byk idea....

nur berkata... [Reply to comment]

tq BA..
ALL IN ONE

lizz berkata... [Reply to comment]

oo nanti nak cuba la...

lizz berkata... [Reply to comment]

terbaikla...boleh cuba nanti

sekamar rindu berkata... [Reply to comment]

salam...

abg ben...terima kasih atas info ini,

Kuronofu91 berkata... [Reply to comment]

Salam...waaa...tips bermanfaat...tq..tq...haha

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠ berkata... [Reply to comment]

wah2...tq...kita mau cuba buat lah...

Malek Ku berkata... [Reply to comment]

wooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooowwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww tu dia....tips yg memang outstanding sebagai blogger!!.. ni pasal lah wa respect sama lu bro ben..langsung xkedekut kasik ilmu blogg...i love you lah hahaha..

p/s: im strg8

Ati Masrif berkata... [Reply to comment]

salam Ben.

macam senang aje bila baca
tapi bukan senang nak tarik
minat orang nak join kita

apapun panduan yang sangat berguna
dari otai yang popular cam Ben

TQVM for helping us

Wan Gerrard berkata... [Reply to comment]

terbaik la..Gerrard cuba ^_^

aima in luv berkata... [Reply to comment]

tips yg best.............

Sara Mysara berkata... [Reply to comment]

satu cdg yg bagus....
suke....thax..=)

uMMUhabibahMohdH!Lm! berkata... [Reply to comment]

nice tips!!!

alienelliz berkata... [Reply to comment]

terima kasih..hehe =)

Syafiq Rosli berkata... [Reply to comment]

yeah..ye tak ye jgk kn..kire mcm ala2 artis la..ade like2 ni..hoho..good tip bro ben

ayu sleeping in da house berkata... [Reply to comment]

nice tips..x susah sngat..hehe..terime kaceh:)

HAZWAN17 berkata... [Reply to comment]

nice tips..thanks for sharing bro

Ummi AmnaAmzar berkata... [Reply to comment]

tima kasih en. Ben

Cik Su berkata... [Reply to comment]

me kasih..tips yang sangat berguna..nanti nak try la

Shahazrin berkata... [Reply to comment]

bagus tips nie...

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI