Mana nak dapat pembaca setia ? Aku ada idea ..

 

Heheh.. nak tau ke ? Kat mana nak dapat ? Hehehe ... Ni no akaun maybank aku.. masuk duit dulu baru aku cerita .. hehehe.. Tak la .. guwau jer ...

Sangat mudah nak cari pembaca setia ni .. Tips ni aku pernah bagi dulu dalam entri yang lepas .. Aku cerita balik pasal ni sebab ramai yang buntu camana nak tingkatkan trafik ... kan ?

Dengan menggunakan FACEBOOK , paling mudah sekali nak dapat pembaca setia .. Korang buat satu akaun khas untuk blog .. Bukan Fan Page atau group tapi akaun biasa .. Akaun ni korang buat khas untuk blog korang yang mana limit dia cumalah 5000 orang saja ..

Kemudian , join PAGE yang melibatkan pembacaan seperti UTUSAN , HMETRO , BHARIAN , KELAB NOVEL dan banyak lagi .. Pastu korang add la skit skit diorng tu .. Bila dah ramai skit , cam dekat dekat 1 ribu ke , korang mulalah berkomunikasi dengan mereka sambil update status dengan paste entri korang dalam tu ...

Buat pengetahuan , mereka ni kaki membaca .. maka pastinya akan masuk dan baca ..pastu mintaklah pandangan mereka dalam FACEBOOK tu pulak.. camana penulisan korang .. bagaimana nak tingkatkan lagi .. haa..

Senang je kan ? Mau atau tidak jer .. hehehe..

42 ulasan:

  1. ooo macam ni caranya... saya akan praktik kan.. ngee..terima kasih

    BalasPadam
  2. Salam Tuan Ben itu amalan saya juga sebenar.. cuma saya tak popular jadi tak la jadi glamour la :) apapun tips yang amat baik drp anda TQ.
    Jom Singgah ke akuanakpahang "Tak kenal, maka tak cinta"

    BalasPadam
  3. thanks sudi kongsi petua...

    BalasPadam
  4. wah aku tak pernah terfikir pon cara ni..heheheh..idea yg baik.. hari ini juga aku start...tq BEN

    BalasPadam
  5. wah!! baru abis baca redah pagi pagi.. dah ada post baru.. pantas idea en.ben. terBAEK!

    conteng² saya terbaru :: 4 Jenis Salam

    BalasPadam
  6. waa thankz~mnyaknye tips yg mnrik~ bez....ley dipraktikkn~ ^^, ngee'

    BalasPadam
  7. ooo mcm tu....lps nih nk try la....he3...thanx ye ben

    BalasPadam
  8. Salam sifu,
    huhu ,FB lagi.Kena wat acc juga ni ye?haha

    BalasPadam
  9. yelah senang je.. yea thanks en ben,..

    BalasPadam
  10. thanks bro ben...tips yg bagus nak dptkan pembaca setia. pasti cuba!

    BalasPadam
  11. bagus nih...harus kucuba.... thanks bro....

    BalasPadam
  12. yes yes..ben bg tips..wahhh dah letak koleksi sepanjang zaman...mak aih abg ben punye post sebulan melebihi dla pnye setahun..dla baru jer 200lebih wat post untuk setahun..dasat rrr bro..

    BalasPadam
  13. Dinaz tunggu follower over 100 baru nk buka FB ....step by step..thanks utk tips yg berguna ni.

    BalasPadam
  14. tips yg bagus..yana pn ske bce n join blog org 2 klu ad link ngn brte+novel/tips..msti 4llow pye lah~

    BalasPadam
  15. tips yang menarek bro ben.. cantek!

    BalasPadam
  16. Thanks bro.. aku buat skarang jugak.. hehehe...

    BalasPadam
  17. Encik Ben....sy berkongsi tip dgn rakan blogger dalam entri ini

    http://secretwordfromheart.blogspot.com/2010/11/tip-untuk-blogger-dari-ben-ashaari.html

    Terima kasih krn bg byk tip kepada blogger baru! Encik mmg kreatif & byk idea....

    BalasPadam
  18. terbaikla...boleh cuba nanti

    BalasPadam
  19. salam...

    abg ben...terima kasih atas info ini,

    BalasPadam
  20. Salam...waaa...tips bermanfaat...tq..tq...haha

    BalasPadam
  21. wooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooowwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww tu dia....tips yg memang outstanding sebagai blogger!!.. ni pasal lah wa respect sama lu bro ben..langsung xkedekut kasik ilmu blogg...i love you lah hahaha..

    p/s: im strg8

    BalasPadam
  22. salam Ben.

    macam senang aje bila baca
    tapi bukan senang nak tarik
    minat orang nak join kita

    apapun panduan yang sangat berguna
    dari otai yang popular cam Ben

    TQVM for helping us

    BalasPadam
  23. satu cdg yg bagus....
    suke....thax..=)

    BalasPadam
  24. yeah..ye tak ye jgk kn..kire mcm ala2 artis la..ade like2 ni..hoho..good tip bro ben

    BalasPadam
  25. nice tips..x susah sngat..hehe..terime kaceh:)

    BalasPadam
  26. nice tips..thanks for sharing bro

    BalasPadam
  27. me kasih..tips yang sangat berguna..nanti nak try la

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009


Dikuasakan oleh Blogger.