Nak tackle FOLLOWER ?

 

FOLLOWER .. Penting ? Bagi sesetengah blogger , mungkin penting .. ada yang tak kisah .. Bagi aku , penting .. Kenapa ?  Hehe .. Rasa dihargai .. tu jer .. Sbbnya aku tak paksa sapa sapa follow aku .. Dia nak follow , dia follow .. Kalau aku ada masa , aku cuba ikut skit skit .. Maklumlah , aku bukak laptop hanya untuk update entri.. Blogwalking aku dilakukan di hp aku .. kat situ , tak boleh nak follow atau bagi komen ..

Ok.. ni tips mudah nak tackle FOLLOWER ..

  1. Blog yang menarik .. maksud aku dari segi template ..
  2. Entri yang best.. penggunaan bahasa yang mudah difahami ..
  3. Tiada semak samun dalam blog ..
  4. Kerajinan mengupdate blog .. Apa guna orang follow blog yang 'dingin' ?

Tu je la yang aku nampak sekarang sebab tetiba mata mengantuk.. penat kot .. hehehe.. Kalau kawan kawan ada nak tambah , silakan lah ..

Biarlah mereka follow sbb blog kita menarik perhatian mata mereka .. Tak guna follow sebab 'arahan' dari kita .. Okeh ? Maaf dari saya ..

26 ulasan:

  1. yup stuju2... especially tang semak samun sebab jadi lambat huhu, niat boleh terbatal untuk baca post...

    BalasPadam
  2. kalau blog yg berat dgn widget!
    kalau boleh segala widget nak taruk.

    tapi tapi, ade jugak blog yg berat ng widget org suke nak follow. sebab mereka femes kot..

    hehehe..
    sekadar pandangan..

    BalasPadam
  3. ye..lah...dh kita follow dia owg....pikir sendiri lah nak follow blk ke tak...malu sgt eh suh owg follow blk...kahkah...Sy suka follow bloh yg template nya cantik dan blog tu tak berat sgt...kekadang nak cari tempat follow pun punya lah lama...dan suka blog yg entry nya menarik...[panjang lak comment]ahaks...;d

    BalasPadam
  4. setuju!!
    saya tak suka blog yang semak dan berlagu2..
    follow je la sebab tuan blog dah suruh..
    tapi nak pi selalu tu idak le..

    BalasPadam
  5. oic..bagus info ni.tq mr ben

    BalasPadam
  6. kelambatan melambatkan dan dan terlambat...

    lagi satu..kebinasaan boleh berlaku....sebab semak samun itu melambangkan kecelaruan identiti...

    entah aoa yang pendekar merapek..haha...

    BalasPadam
  7. bro..jenguk blog cik mas jap..rase2 mcm sarkas x??? hukhuk....

    mintak pendapat kamu....

    http://masluvnerul.blogspot.com/

    BalasPadam
  8. suka blog yang sederhana (^-^) huhu.. balance, ringkas dan padat..

    suka blogger yang humble dan tak main paksa paksa ;)

    BalasPadam
  9. saya memilih loading page yang pertama. Cuba bayangkan apabila ke halaman sebuah blog dengan loading sangat lama cam siput.. pastinya kita tak Sabar menunggu ataupun langsung menutup tab browser dan membuka blog lain. betul tak?

    BalasPadam
  10. make a simple blog jer..org buka pon senang,xler lama sangat loading tu..

    BalasPadam
  11. betol tips2 itu..
    lagi satu asenya kalau ada yg belomsebut la.. kalau ada xpe hehe..
    gadjet yg berat walaupon satu better jgn letak hehe..;) susah nak reload page hehe. salam kenal kepada semua..;)

    BalasPadam
  12. Salam Tuan Ben Jom!
    Blog kita amacam semak ker?
    Bagi saya amat penting sesuatu blog itu utk di ikuti itu berat dalam KBnya tidak melebih 100kb sahaja.
    Jom singgah ke akaunakpahang "Tak kenal maka tak cinta."

    BalasPadam
  13. arra sokong dengan mr ben....
    tapi...
    arra blogger baru..still bjinak2 dgn dunia blog..huhuhuuharap dpt tjk arra dr semua yer...
    meh le jalan2 kat blog arra...
    http://arraluveverybody.blogspot.com

    BalasPadam
  14. kalo blogger2 baru nk bg org bc blog kami ni cane plak abg ben?abg ben kena bg tips jgk tuh.hehe..

    BalasPadam
  15. tip2 yang bagus tuk new blogger like me..:)

    BalasPadam
  16. best lah ! semakin semangat nk tulis blog tengs encik ben ! ade masa, pls pay a visit 2 my blog ! ;)

    BalasPadam
  17. ada gk yg sedih bila tak follo balik..huuuu

    BalasPadam
  18. BA..1000x setuju dengan iniiiii..^_^

    BalasPadam
  19. penting betul follower ni utk blog... sebab tu mia selalu tukar template supaya pengunjung tak boring.. dan berkenan nak datang selalu ke blog..

    pendek kata tak rugi kalau follow blog mia...

    BalasPadam
  20. pe guna follow blog yg dingin, betul tu..sian org yg follow tu tertunggu entry terbaru blog yg difollow. tp tak suka org yg suruh kta follow blog dia, kta pun tak pernah suruh dia follow kita.

    BalasPadam
  21. blog en ben biasa je.. cuma yg best sbb selalu up date n bahasa tak merapu..

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009