Siapa Ben Ashaari ?

 

Sumpah .. Aku pon tak kenal dia.. hurm... Mesti ramai pelik apa halnya blogger dok sebut pasal dia ni ?  Aku pon pelik naper ramai blogger dok sebut nama dia ..

Nak kata bagus sangat blognya , tak la pulak kan ? Nak kata dia ni keluar kat suratkhabar , pon tak jugak kan .. Dah tu , nape ?? Iskh.. tak faham ..

Ada perkara kita faham.. dan ada perkara kita tak faham ...  Apakah dengan menjadi artis , wartawan , ahli politik atau berkerjaya bagus saja baru layak untuk dikenali orang ?

Hehe.. aku sendiri pon tak tau .. bukalah minda ... zaman makin maju .. Jangan ingat artis je boleh buat nama .. Skang ni jurugambar pon boleh popular ... Driver taxi pon boleh popular .. Malah tukang sapu sampah pon boleh popular.. Bezanya bagaimana mereka boleh popular ..

Jangan tengok kulit untuk menilai sesuatu .. tengoklah isi .. kalau nak tengok isi , tengok dari muka satu hingga habis.. kalau baca belakang belakang je , maka jawapannya .. hurmm.. biasa jeee..

Serius .. kalau orang tanya apa yang bagus sangat blog aku , aku jawab satu je .. BLOG AKU TAK BAGUS LANGSUNG ! Tapi orang nak baca blog aku .. Mereka yang nilai .. Nak tanya .. Blog ko bagus ke ? Sehari berapa puluh ribu orang masuk ? Berapa banyak rangkaian television panggil untuk temubual ?

Maka , ada perkara kita faham .. dan ada yang tidak .. Kalau tak faham , sila bertanya .. Tak tanya maka tak tau kan ? Cari yang positif .. kalau cari yang negatif maka jumpa yang negatif...

Negara kita ni kotor.. sampah sarap merata rata .. Penduduk dia semua jenis pentingkan diri sendiri .. Nak tanya , dah habis pusing ke Malaysia ni ? Dah abis jelajah ke Malaysia ni ? Jadi , jangan mudah buat sesuatu rumusan atas sbb kita tu berpelajaran tinggi... Setinggi kita masih ada yang tinggi tapi mereka merendah diri..

Bosan bila ada yang cuba berlagak pandai padahal ?? Ops .. aku bukan blogger otai .. Wang ? Bukan segalanya tapi tanpa wang ?

34 ulasan:

  1. BA; .....Walhal yg berlagak pandai tulah yg masih perlu belajar lagi......supaya tahu tahap diri tu sebenarnya di mana.....

    BalasPadam
  2. jadi kau pn x kenal diri kau? ke mcm mane? sbb aku tak dpt pon jawapan dari soalan kau.

    siapa ben ashaari?

    sbb ni kali pertama aku ke sini.

    BalasPadam
  3. strongly agree with u wahai BA..hanya jauhari mengenal maniam eh manikam

    BalasPadam
  4. owh...ben ke...kenal..die tu mamat blogger...hehehehe...

    entry terbaru

    BalasPadam
  5. ntah..tak kenal sape ben ashaari ni..hehehe smpt jugak tnyer persoalan mcm ni..

    BalasPadam
  6. wang bukan segalanya, tapi segalanya adalah wang..wahahaha

    http://syatozapunyer.blogspot.com/2010/11/header-blog.html

    BalasPadam
  7. Mmg kita tak blh nilai diri kita dan blog kita..orang lain yang boleh menilai.

    BalasPadam
  8. ha'ah lah kan...heheheh! tiada yang mustahil dalam hidup ini! even pencuri pun boleh jadi jutawan... ;)

    BalasPadam
  9. blog en.ben memang BEST..Kalau tak best, takde orang nak jenguk betul tak. Tapi baguslah en.ben tak meninggi diri dan berhidung tinggi. hehehe

    BalasPadam
  10. kenal, Ben Ashaari tu Ben Ashaari ler...Ellen kenal dia kerana dia banyak pengalaman dalam blogging..huhu

    BalasPadam
  11. @Mat Gebu

    CM bangun CM..jangan pengsan kat sini...

    BalasPadam
  12. En Ben,
    First time saya hinggap blog en ben ni(macam burung plak main hinggap2..)first impression saya adalah "adik bradik worih waroh norman hakim ke dia..?"

    Maybe itu salah satu attraction factors menarik blogger- but that not the main point- mcm yg en ben slalu ushakan 'nilaikan isi melebihi kulitnya..'

    Yg pasti, blog ini ada isi dan pengisian..sesuai utk semua peringkat umur; tak kira di mana jua mereka berada..

    Teruskan usaha murni en ben..menjadi ikon kpd mereka di luar sana..

    BalasPadam
  13. hm, saya pun tak kenallah siapa Ben Ashaari tu (muahahahaa).

    dia adik beradik dengan Ben 10 ke?

    tapi saya setuju dengan satu perkara, cari yang positif .. kalau cari yang negatif maka jumpa yang negatif...

    markah penuh untuk ayat itu!

    BalasPadam
  14. setuju2... jgn crik yg negatif je

    BalasPadam
  15. saya kenal en.ben sebab dia mentor saya hehehehe...

    BalasPadam
  16. @S.U.F.E.E.N.A.N

    kalau sy first time hinggap..wow macam jimmy shanley tapi taf sikit kot :p patu terus followwww.. hehe

    BalasPadam
  17. kalau cari yang negatif,negatif la yg dapat...kalau positif, positif lah...

    BalasPadam
  18. haha.. saya suka ayat ni:

    "...Blog ko bagus ke ? Sehari berapa puluh ribu orang masuk ? Berapa banyak rangkaian television panggil untuk temubual ?..."

    'mendalam' maksudnye tuh..

    BalasPadam
  19. a'a.. 1st time terjah blog ni, tetanya gak sape Ben Ashaari ni... nape glamer sgt dia, follower kan main rmai lagi..... hehee...

    BalasPadam
  20. Salam En Ben,
    Saya pun tak kenal siapa Ben Ashaari tu...bila kakak saya tanya, Siapa blogger yang anak dia dok sebut-sebut, jadi ikutan tu? (anak dia memang peminat En Ben @ idola blog dia) Saya pun tak boleh jawab...saya cuma boleh kata BA ni kerja sama bangunan dengan kakak saya...dan saya buka laptop dan blog En Ben tunjuk gambar En Ben pada dia (gambar kat blog tu lah)(kakak saya juga tak pernah buka blog-blog ni...dia hanya buka emel untuk baca/balas emel bos dia sahaja)... dia kata nanti dia perhatikan masa gi kerja atau balik kerja..kot kot boleh terserempak .. hehehe...

    BalasPadam
  21. err... ada org tanya gitu dalam entry sayer berkaitan incik ben.. huhuhuhuhu~

    well, hanya johari yg mengenal maniam! hahahah~

    BalasPadam
  22. fuhh . saya sedang cubatrytest untuk mengenali siapa Ben Ashaari sebenarnya . selalu nmpk blogger lain mention sal dia . nak jugakk kenal kenal . hehe

    BalasPadam
  23. mane2 sy blogwalking..pasti terpampang nama BEN dlm blog list..
    so, hari2 sy skodeng kt sni...
    dan sy thu blog nih best..
    (sblm nih malu2 nk komen, ari ni ada brani skit la..huhuhuu)

    BalasPadam
  24. mula2 wat blog, ni lah antara blog yg awal2 sy follow rasanya..

    kita xmampu mnilai diri sendiri, hanya org lain mampu mnilai sejauh mana kehebatan kita..

    tahniah BA!

    BalasPadam
  25. Ntah, saya pun tak kenal lnsg mamat blogger yg tak hensem tapi cepat terasa tu... hmm

    Hahahahaaahaaa... aisey :)

    BalasPadam
  26. salam..

    dulu sy pun tak kenal langsung Ben Ashaari ni..masa masuk blog Cik Mat Gebu baru tau.. kalo dah glamer 1 malaysia tu boleh dipanggil selebriti jugak tu..

    BalasPadam
  27. hm..artis dapat award..blogger pun dapat award juga haha

    BalasPadam
  28. jap2..lagi satu komen..lupa tadi nak taip..ingat dulu blog B.A blog dakwah2..rupa2nya....macam2 ada (x suka betul guna ayat cliche camni..huhu)

    BalasPadam
  29. wah.really like dis entry loe.malu bertanya sesat jalan kan? terima kasih pasal entry nuffnang anda.. hehe

    BalasPadam
  30. ergh, dulu.. sye pun xkenal en Ben :)
    skrg dh kenal..
    hehehe

    BalasPadam
  31. o..mak aii...sape xkenal en BA?rugi besar..heheh..i pun 1st time hinggap sama macam @SnowladieS..ingat Jimmy Shanley,,sekali baca..Ben Ashaari..terus polo sampai la ni...mmg best blog BA..
    sekali baca pasti datang lagi..;)

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009


Dikuasakan oleh Blogger.