AWAS BLOGGER !

by - Februari 01, 2010

Dunia IT makin berkembang luas .. tanpa sempadan .. tak kira muda atau tua menggunakannya ..tidak lengkap jdunia cyber jika tidak memiliki acc sosial network dan terkini adalah blog ! .. ramai menggunakan blog sebagai pengantara untuk meluahkan pendapat dan juga perasaan ! ..

Sejarah membuktikan bahawa blog memainkan peranan penting menyampaikan sesuatu maklumat dengan pantas ... Ada buruk dan baiknya..

Untuk memiliki sesebuah blog tidak sukar...cuma perlu mendaftarkan blog di web..Tapi awas !!

Anda kini diperhatikan dari jarak yang amat dekat !! ... Perlu dipastikan apakah entri yang anda nak keluarkan ! ... Ramai yang nak cepat dapat hits dengan mengeluarkan isu isu sensitif tapi tidak tau sebenarnya kebenarannya...

Aku syorkan , lebih baik keluarkan entri berkaitan dunia anda sendiri atau entri entri bersifat maklumat yang boleh digunakan oleh orang lain...entri yang bersifat peribadi pun tiada masalah ..lantaklah orang nak baca atau tidak memandangkan tu blog anda ! ...kalau diaorg komen mengarut , tak yah accept jer....wat sakit hati ...

Jgn sesekali tunjuk pandai ! nanti tak pasal pasal makan nasi free jee ! .. Kalau anda nampak atau terlihat sesuatu yang mana anda rasa terlalu sensitif seperti isu agama , negara ada baiknya laporkan terus kepada pihak berkuasa...baru keluarkan isu tersebut ! kalau tak.....tak pasai pasai...korang kena dulu ...

Jangan jadi blogger tin kosong ( bak kata ada sorg blogger popular masa kini )...tulis bersembur sembur ! tapi takde tindakan ...marah mmg marah..tapi takat tulis marah dalam blog , wat pe ? Ambik tindakan sewajarnya...buat laporan pada pihak berkuasa...yang senantiasa bawak kamera , amik gambar..ada bukti..bawak g buat laporan..ni bawak masuk blog ? wat pe ? cari hits ekkk....tak pe la..janji jangan kantoi dah ! ...tak pasal pasal persatuan blogger malaysia g lawat korang kat situuu ( sendiri mau ingat kat mana )

Tak yah la buat GROUP I HATE .....buat popular orang tu je...

INGAT...KEMENTERIAN DALAM NEGERI memantau blog anda !

Apa pun ni pendapat aku jek....suka atau tidak ... korang g daftar dulu blog korang kat www.sendirimauingat.gov.my baru leh komen tak suka kat sini !!

Disini aku sertakan satu web agensi kerajaan yang mungkin boleh membantu korang dari makhluk makhluk perosak dunia IT......sila klik -> MYCERT

You May Also Like

4 comments

  1. salam singgah, aku rasa ini juga salah satu psycology melepaskan tekanan alaf baru...

    BalasPadam
  2. salam...
    beringat sebelum kena....moga peringatan tu memberikan hikmah buat diriku

    BalasPadam