CUTI CUTI MALAYSIA

by - Februari 14, 2010

Semalam , bermula cuti panjang rakyat Malaysia sempena Tahun Baru Cina..- AUMMMMM..hehhe..Tahun Harimau Belang..walaaahh...aku lahir tahun Naga...heheh..suke suke...Orang lain kalut g bercuti atau balik kampung , aku lak kalut g tolong adik ipar aku pindah umah..Pindah ke rumah baru dia..kat Sg Buloh..

Sewaktu perjalanan ke rumah dia nun di Gombak , aku tengok jalan ke Pantai Timur sesak ! Waaa...awat lak diorg balik time time gini ? sah sah ramai berpusu pusu...Jalan tu lak menuju ke Cameron Highland....aku rasa mmg ramai nak ke sana time ni..Nak ke Terengganu atau Kelantan , aku rasa ramai dah bertolak subuh tadi...

Aku terdengar kat radio mengatakan ada kemalangan kat Bentong..3 bijik kereta terlibat ..waa..mmg abis la sesak....jangan kata 3 bijik , sebijik pun dah leh buat jammed giler..

Malam sebelum tu , aku tido lewat..dalam kul 4 pagi..sibuk mengemas blog aku...persediaan untuk mengeluarkan jawapan jawapan peserta..hehehe..Kul 6 lebih bangun subuh, pastu tido sat...dalam kul 8 pagi tu selepas makan pagi ..makan karipap panas bersama kopi o..haaa....kan sedap tu...barulah bertolak g...

Sampai sampai...lori pun tak de lagi neh....menurut suami adik ipar aku tu , dia dah call..baru bangun tido si dreba lori tu..hahaha...tak pe la..layan tv je la sat..Tak lama kemudian..sampai...aku dengan penuh rajinnya mengangkat barang barang yang berat..huhu..

Ingat ringan ke tu....isi buku tu...

Ni boss aku..huhu.sian dia..pp dia tu tah kena apa tah...sejak kat hospital ari tu..cam melecet..sapa tau camana nak ilangkannya ?? Mesti para ibu ibu tau neh..menurut bapak si ammar ni , kena g klinik pakar ..klinik biasa takde ubat..


Ni la ibu si ammar yang juga adik ke wife aku...

Ni rumah baru mereka...Cantik ...aku suka tengok tandas dia ..cantik je dinding je..hehehe..

Selesai angkat barang , rehat n solat ..Pastu tuan rumah ajak g makan..hehehe..lapaq neehh...aku on je la...Sampai kat restoran tu , aku bernafsu gile tengok makanan..semua aku suh amik..hahahahha....Kata orang belanja kan..so amik je la...hehehe..Aku tengok wife aku dah semacam..Aku tau apa dalam kepala dia tu..hahaha....Selesai makan , aku g bayar..hehe...mmg la niat suami adik ipar aku tu dia nak belanja sbb kitorang g tolong tapi aku tak sedap hati sebab aku yang paling banyak makan !!! Ayam goreng , ikan pari , ikan keli , sup ekor , apa lagi..nasi tambah..hahahaha...adalah wajib aku yang membayarnya....sendiri mau ingat la kan...lagi pun sian gak kat dia , baru pindah umah,.banyak nak kena bayar....Apa la sangat nak bayar makanan tu kan...Bagus tak aku ??? Haaa...

Dalam kul 4 petang gitu...baru sampai putrajaya..huhu..penat n ngantuk sekali....ZZZZzzzzzzzzzzzz terus akuuuu

You May Also Like

3 comments

  1. lahir tahun naga? ohh.. apakah.. jeng3.. sama lah kita. Ehhh, sian ammar tu ye. Kalau ruam susu, cuba ubuh lipstik. Idak pun cuba ubuh tepung ubi. Buat macam bedak. bancuh dulu. Tapi langkah yang terbaik, tentulah rujuk dr. pakar. Jangan biarkan. Ohhh..makin panjanglah nanti langkah ammar di rumah baru.

    BalasPadam
  2. bby tu kena susu tu sebnarnye kan??
    cam my nephew pun da kene cmtu
    my sista sapu losyen Baby Johnson tu byk kali kat pp baby tu supaya ianya cepat hilang bekas tu.. kalo x baik gak, maybe kena ekzema kot..
    ape yg pntg, sapu losyen tu kat pp die.. kalo prubatan cine, bli kat kdai sengseh bunga jasmin kering.. cubela ye.. insyaAllah~

    BalasPadam
  3. CIKGU ..JAJARINA.TQVM ATAS INFO TU..

    BalasPadam