X-SMDL 89 - 93 : Kembali Bersatu !!

by - Februari 28, 2010

Hehe..cam gempak je kan...tapi ni la realitinya ..aku tak sangka lak semua ' budak budak ' nakal SMDL kembali bersatu dalam group di FACEBOOK...Sorang sorang menjelma ...Kalau pakat semua 'seta-setan' kecil dah ada , bleh la buat reunion ...kasi pecah semua usus usus yang ada ...

Tengahari tadi aku ke Sg.Buloh ..umah adik ipar aku...Otw balik tu , aku lalu Kg. Pandan ..Lari dari kesesakkan kat MRR2 ....Kebetulan lalu depan sekolah lama aku ni...Maka aku berhenti seketika untuk amik gambar kenangan ..Sebab ada sorang kawan aku ni tanya apa dah jadi dengan gerai nyonya tempat diorng selalu port..beli rokok 'bukak ' dengan melantak air paip serta buah yang kebersihannya tak terjamin langsung..hahahha....

Sebelum tu , aku nak flashback gambar kenangan..hehehe..ni la geng geng budak nakal dulu ..
klik >> sini ... Skang ni yang ada dalam group SMDL 1989 - 1993 baru ada 38 orang....ramai lagi ada tapi stok tak main internet neh...Tak pe ..akan dimaklumkan sorang sorang nanti...huhu ..

Wahai 'setan-setan ' kecil SMDL ...cuba korang perhatikan ....ini adalah gambar sekarang..cuma ingat kembali detik detik kemasyuran kawasan ini ..heheh

Tu kuil fofular kat kawasan ni ..

Kalau tak silap aku ...aku pun tak ingat dah apa ada kat sini dulu...haaa..aku ingt dah...ni semua hutan belukar..port budak ponteng...lorong kecik sebelah kiri tu je yang wujud sampai skang..hehe...tu laaa tempat aku berjalan kaki ke sekolah 'giler' tu....Skang dah tak besh..dengar skang melayu dah kurang kat sini..hurmm...Zaman kemasyuran Sultan Mansor Syah dah berlalu..huhu

Haaa..ni la port korang dulu..gerai nyonya tu..dah tinggal kenangan...hanya tapak...dulu punya hutan rimba port korang menghisap rokok dan mengidu gam dah ditebas ...hahahah....baekk punya...nasib baik aku tak join korang...hahahha

Ok la..cukup la cerita tu ...Apa kata kita buat reunion kat Taman Eco apa kejadahnya tu ..ala kat Hulu Langat..siap bleh buat game tu kat sana...boleh la kita main sekeh sekeh cam dulu...huhu...

You May Also Like

1 comments

  1. Byk dh yg berubah kat area sini. Klu dulu bdk2 sekolah berkumpul, beratur, bergurau tunggu bas tong fong... bila dtg semua berebut2. La ni xde dah. Klu ptg2 tu penuh dgn kereta besar2. Parents or driver yg ambik bdk2 sek skrg.

    Apapun fb yg positifnya bila dpt jumpa kwn2 lama. Alhamdullilah sy dh jumpa kwn2 dr darjah 1 smp lah form 5. Seronok betul reunion. Klu xde fb rasanya x merasa lah kot kan.

    BalasPadam