Gambar Membohong ??

by - Februari 23, 2010

Psst..jom terjah FB,FS,TWITT,MS dan banyak lagi...jom jom....Aku nak tanya..Apakah perkara pertama korang akan tengok ??? Infonya kah ? Ataauuu ???? Gambarnya kah ??? Kah kah kah...haaaa...sah sah korang tengok gambar dulu kan...pastu baru tengok info..info kalau tengok , tengok lokasi dan seterusnya status...Penting nak tengok tu kan lebih lebih lagi yang masih ada passport kegemilangan kebujangan ...Pergh..mmg meriah memilih masa ni...

Yang lelaki , sah sah akan memilih berwajah anggun, comel , ayu , jelita ...tu kalau bukan kawan dia la...Kalau kawan dia , balun je accept..tak kisah semua tu .. Yang perempuan , aku tak sure sangat la camana kriteria dia....Aku rasa kebanyakkan susah nak add lelaki ...diorg tunggu je laki add diorng...nak kata pe lagi kan...nanti dikatakan perigi cari timba lak kan...Tapi aku tak caya dah tu..aku sendiri pun hari hari ada awek add aku..tak kira camana pun , kalau ada kekosongan dalam list aku , aku terus accept..Tu pun kalau diorng tu add aku bukan semata mata nak berbisnis ..Kalau berbisnis cam MLM semua tu , aku tak kisah selagi tak kacau wall aku...kalau kacau pun , aku mungkin biar je la....aku delete je post tu..Baik aku kan ?? ...

Ok, bukan isu tu aku nak cerita kat sini...Isu utamanya ialah , gambar profile..hehehe...ni aku rasa semua orang akui ni termasuk aku ...Kebanyakkan pengguna sosial network ni gemar meletakkan gambar terbaik dan tercun abis la....termasuk aku ( tapi skang lagi macho dari gambar dulu tu ) ..hahahahah....Tah berapa tahun lepas punya gambar pun still ada dalam tu...Ini akan memancing orang orang untuk add sebagai frenz...hehehe...btui dop ??
Hanya segelintir saja yang berani meletakkan gambarnya tanpa diedit atau memilih yang terbaik..

Hakikatnya ??? Samakah seperti yang ada dalam gambar tu ?? Hehehe..Aku rasa tak ramai yang sama...kan ? Aku sendiri penah mengalami beberapa perjumpaan member member chatting ..Penggunaan nickname dlm tu , jgn cakap la betapa ayu atau machonya ..Atau bila letak gambar , sah sah dah edit atau amik angle yang menarik mata memandang....perghh.wa cakap lu....Tapi bila jumpa ...mak aihhhhh.....berbeza siuttt...

Aku teringat ada sekali tu..zaman YM tengah popular bagai nak rak...masa tu aku bujang lagi...muda belia gitu...Ada sorang member aku neh..dia cita dia kenal satu awek ni kat dalam YM..Gembira dia siuttt..Dia siap cita awek tu bagi gambar..cun giless ...Waaa..aku tanya dia , nak jumpa kat mana ? Dia tamo cakap...dia takut aku ikut..hahahaha..ada ke gitu...

Nak dijadikan cerita , keesokkan harinya , aku terserempak ngan dia kat padang bola ..aku tanya dia , apa cita dating semalam...dia cakap kat aku...

" Ko bayangkan la Ben ,aku tunggu dia kat Sinar Kota ( skang Myden ) dengan smart giler..Dia sampai...pakai skirt..ok lagi...dia makeup..Erk..aku rasa semua orang kat situ tengok aku...Muka ngan leher berbeza siutt....kira cam kuda belang laa..."

" Habis tu , ko bawak dia g mana ? makan kat ne ? "

" Ko giler ke ? Aku cakap aku nak jumpa kawan..ada hal...tapi dia nak ikut aku lak! "

Hahahahhaa...aku gelakkan dia...padan muka koooo !!

Kes kedua ...ni sorang lagi kawan aku..zaman aku ni ramai buat blind date..hehehe..

Dia pun terkena virus YM ..giler chatting..tiap tiap malam mesti ke CC...nak berchatting..perghh..Pastu kenal awek ni..siap bertukar gambar thru email....Maka buat la temujanji...walaahhh....Nak jumpa kat CM ( Central Market ) ...Aku ada pesan kat dia..hati hati..jgn percaya sangat pada gambar..dia tak nak dengar gak...tak pe la...nak wat camana kan...hehhe..Ok..sambung nanti ek...heheh..

Nak hangin la tu..sabar sabar..aku sambung nii..

Tiba harinya , dia pun g la ke sana...Teringat kata kata aku , dia pun ada pesan kat awek tu suh tunggu kat Mcdonalds...Berdiri kat sebelah patung Mcdonalds tu supaya senang nak jumpa...dia kata dia akan pakai baju warna sekian sekian color...

Masa yang ditunggu pun tiba....Kawan aku ni kata , dia g awal lagi...sejam lebih awal...duduk kat satu tempat tu sambil baca suratkhabar...hehehe...bertopi bercermata hitam...pakai baju color lain....Akhirnya perempuan tu datang....

Begitulah adanyaa...sekarang ni pun aku rasa dlm web web sosial network ni , toksah la percaya sangat..kalau nak berkawan tu ,terima je seadaanya...tak kisah camana pun orangnya yang penting adalah keikhlasan dan kejujuran...Kalau tengok rupa , mmg babai laaa...abis semuanyaa..

ok la...aku nak layan cita lak..24 ...apa pun , ni semua cuma pandangan dan pengalaman aku ek..jgn marah...errr.....aku ada lupa apa apa ke ????? oooooooooooooooooooooooo....cita tak abis tadi ek ..hehehe..aku sambung balik ..hahaha...sat sat...

Member aku kata...awek tu datang...Tertelan air liur dia...perghhh...dia tak mampu berkata apa apa...tapi dia still berlakon...wat selamba.....5 minit dia duduk kat situ, terus dia bangun ...dan balik ke rumah...Sejak tu , dia tak chat dah ngan awek tu....hahahahhaha...korang pk la sendiri nape ek...hahahahaha

You May Also Like

6 comments

  1. skrg dah mcm2 ada ben...yg tak cantek pun jadi cantek...haha

    BalasPadam
  2. hahhahahaha...................tapi mmg kenyataan...

    zaman internet nie, mmg buatkan org angau......

    dulu mirc, dating....sekali mamat tu tinggi mengalah....terus saya lari..dh macam ayam dgn zirafah....

    BalasPadam
  3. Uikk..ini isu sensasi nihh, itu lah kan, manusia ni kalau boleh nak yg serba sempurna saja....last2 makan diri sendiriii. Nasib baik saya ni tak sehebat anda2 semua, legaa..tak lah sakit jiwa!!!!

    BalasPadam
  4. sy sendiri pun x edit gmbr sbb x reti pakai photoshop.. senang letak orignal orang tau sape kite kulit gelap ke berjerawat ke ape ke.. sy mengaku awal2 sy suka tgk gmbr dulu! hehe

    anyway cambest time cite stop! pastu sambung balik

    BalasPadam
  5. hahahahah,
    bila baca entri nie,
    teringat masa zaman2 wanie keje kat shah alam sekitar thn 2003,
    zaman tue gila chatting,
    nak jumpa bagai,
    sudahnya kat klcc,
    huhuhu,
    bila ingat semua tue,
    mmg lah rasa nak tergelak pun ada,
    tapi itu semua kenangan lama,
    hurm...

    BalasPadam
  6. kejam giler tu tinggalkan cmtu..haha...

    BalasPadam