Salah siapa ?

by - Februari 24, 2010

GLASGOW: Separuh daripada lelaki di Britain mengaku dalam satu tinjauan bahawa mereka selalu memandang payu dara wanita sebelum melihat wajahnya, lapor akhbar The Scotsman.

Empat daripada 10 lelaki mengakui merenung buah dada sekurang-kurangnya 10 kali sehari.

Tinjauan syarikat pembedahan kosmetik Transform di kalangan wanita pula mendapati, 48 peratus daripada mereka tidak puas hati dengan saiz buah dada mereka dan mahu mengubahnya.

Selain itu, empat daripada sepuluh wanita cemburu dengan ‘aset’ rakan sendiri dan 46 peratus pula mahukan payu dara seperti selebriti terkenal. - Agensi

Aku ternampak artikal di dalam suratkhabar online ..Memula tu aku tamo la nak nak jadikan entri tetapi aku ternampak ada satu blogger dah bangkitkan isu ni maka teringin aku nak keluarkan gak...Bukan nak tiru tapi aku teringat sesuatu..

Aku rasa majoriti lelaki tak nafikan perkara tu..Kalau nak tau , sebenarnya tempat tempat tu laaa syaitan suka lepak....selain kat punggung tu haa...serius aku cakap....mmg tempat syaitan lepak...Kebanyakkan lelaki bukan nak sangat tengok ..Yelah , benda sama..bukan ada ukiran khas ke apa kan...Atau siap letak batu delima mahupun berlian...Sama jee...Orang orang yang suka tengok semua adalah orang orang yang jarang berzikir , beristighfar mahupun berpuasa...Jadi syaitan mudah memperdayakan mata manusia lebih lagi lelaki...

Sama gak ngan mulut mahupun telinga...Kalau mata suka tengok kat tempat tempat gitu , camana lak ngan mulut yang suka mengumpat , memfitnah , mencaci ? Adakah mmg lumrahnya gitu atau sebab digoda syaitan ? Ubat nak menghindari semua tu apa dia ? Haa..mcm aku kata tadi la...g check kat atas tu ..

Perempuan pun sama...Jgn la nak kelentong ! ...Jgn ingat lelaki je suka cuci mata ...ramai perempuan pun suka gak cuci mata..diorng suka tengok susuk tubuh lelaki ...Kena yang jenis kental , muda , berbadan sasa , kacak tu sudah pasti laa...mula la curik curik pandang...mmg la tak seteruk lelaki tapi still pandang gak kannnn...haaa...

Cuma perbezaan pandangan lelaki ngan perempuan tu adalah samada pandangan bernafsu atau tidak je...Aku rasa perempuan lebih pada suka nak tengok atau teringin nak tengok berbanding lelaki yang mmg senantiasa tengok...haaa...kalau tak tengok nanti kata gay lak kan ?? Kata tak normal la pulak...

Jadi , jgn la pelik kalau lelaki dok tengok awak ( perempuan ) macam nak makan tu ...pakat pakat tengok badan tu...tengok pakaian...kalau bertudung tu , pastikan la benar benar menutup aurat..jgn kepala je tutup ! tang lain cam nak bungkus nangka jeee...ketat macam nak kasi koyak je baju tu...'Setan' mana laaa tak tengok kalau dah lalu depan mata ngan pakaian gitu...Cuba pakai sopan..benar benar mengikut lunas Islam...aku rasa , lelaki tak lalu nak tengok..malah jauh sekali nak ngorat...Selamat laaa wanita...

Akhir kata , pk la mana terbaik n mana korang nak...nak bagi 'free' atau nak jual mahal ??

You May Also Like

6 comments

  1. bagi free hanya utk muhrim(suami)

    jual mahal...semua termasuk lelaki dan perempuan....

    alhamdullilah,masih amalkan pakaian yg tertutup, semoga sepanjang hayat....amin

    BalasPadam
  2. "...lelaki tak lalu nak tengok..malah jauh sekali nak ngorat...Selamat laaa wanita..."

    Statement yang pertama tu, hurmmm....camne tu kalau sampai tak lalu nak tgk??? susah gak kalau perkenalan mst nak based on those stuff dulu.

    Statement kedua, mmg akan selamat tapi itu pun belum tentu dijamin 100%.

    Sekian! (^^,

    BalasPadam
  3. kenwooi kata bagus utk panjangkan umur..rahsia awek muda...hik3...

    BalasPadam
  4. Uikk...bes ni gossip2...hahaha, kejap Ben, bagi saya buat kopi dulu ek!....

    BalasPadam
  5. mat gebu,...jgn panas sangat...suam2x sudah lah

    jgn tambah madu....kalau tak, ada yg duk luar malam nie...hahahah

    BalasPadam