3 dalam 1 !

by - Februari 19, 2010

Segera punya neh..sebelum waktu keje mula..aku ada 5 minit dari skang ! Go ben Go....

Pertama....kejadian ni berlaku sebelum aku g solat jumaat ( bukan nak tunjuk baik yang aku g solat tu..kang tak cakap , ada jugak lalat kata , " haa..tak g solat jumaat la mamat ni..blogging je keje" ..sebelum si yang berkata tu dapat dosa , aku selamatkan dia dulu..

Kat FACEBOOK tadi ..ternampak la satu status kawan aku ni..aku tak sure la yang aku penah tego dia ke tak..tak hengat...Status dia mmg menyedihkan la..maksud aku dia dalam keadaan serba salah dimana dia tulis kat situ , selepas solat jumaat dia akan mula delete kawan kawan yang ada dalam tu sehinggalah jumlahnya ialah 200...arahan tu datangnya dari suaminya yang dicintai..heheh..kalau tak silap aku skang ada dalam 600 lebih...banyak gak tu kena 'sepak' keluar..aku tak tau la aku pun mungkin jugak..maybe yang tinggal pun semua perempuan je kot..ok la..menghormati permintaan suaminya tu..

Tapi yang tak bestnya , ada jugak insan yang tak puashati..Dia siap tulis kat situ yang tak payah remove dia ..dia sendiri akan meremovekan dirinya ...ermm..sampai gitu sekali..Yelah , kata katanya ada kebenaran ..takkan nak berkawan pun ada limit ...betul tapi kena la fikir mungkin ada sebabnya suaminya mintak berbuat demikian...Lagi pun yang tidur sebantal serumah tu suaminya bukan kawan dalam facebook tu...Aku bukan peleceh kawan kawan dalam FB ni..bagi aku kawan dalam FB ni semuanya bagus bagus sekali ( cewah..jet lebeh neh...tapi betul ar ..ikhlas neh.. ) tapi berapa ramai orang yang faham tentang duna persahabatan dalam FB ni ? Orang yang terlibat dengan dunia sosial networking ni je faham...Kalau benar benar ikhlas berkawan , mmg membawa seribu kebaikkan..Betul tak ? haaa...aku tau aku betul..makasih..

Si sahabat tu terpaksa la ikut cakap suaminya..Tak ikut ,derhaka la pulak..Kawan sorang lagi tu pun tak payah la nak angin ..biar je la dia buat pilihan...masa ni la nak tau sapa kawan pilihan dia..tak terpilih tak semestinya bukan kawan...mungkin kalau setakat depan mata tak yah la nak add...g je la sepak terajang real real..tak yah tulis kat status FB tu , " kang aku sepak jugak budak ni" ...padahal depan mata je..betul tak ? Yang duk jauh jauh tu sesuai la sangat dikekalkan..Ok ?? Cool bebeh..Aku ari ari diremove dalam frenz list diorg..Tak kisah pun...Satu keluar , 10 tengah beratur nak masuk..berebut neh...aku pun pelik gak..bukan artis mahupun politician...iskhh...

Yang kedua ..Ni pun sebelum g solat gak tadi..Aku ada g tengok blog ...Yang mengatakan sapa sapa yang guna blogspot , jgn la melabelkan dirinya blogger..hahahaha....best tu..kena guna wordpress baru bleh labeh dirinya blogger...Ni la dia ...haih...malas nak komen.kang panjang ceritanya ..lantak la...Cuma ada dua tiga perkara yang aku tak setuju la ngan pendapat dia tu..Mungkin dia dah naik sebab dia dah lama dan di zaman tu blog belum popular...so dia boleh cepat naik...cuba skang ? aku rasa penat jugak dia nak bersaing ...terlalu ramai blogger skang ni ( aku tak layak dipanggil blogger sebab aku guna blogspot ..alallala ) ..Aku baca kandungan dia ..ermm..cerita dia ..cerita berdasarkan dunia internet..maklumat dia semua dalam tu je...Dia tak cerita tentang diri dia sebab dia kata orang tak kenal pun sapa dia ! Wat pe nak cerita pasal diri dia ...Hurm...iskh iskh ...Tak de pengalaman dunia luar ke ? Celik mata , tengok laptop...tutup mata , depan laptop...Haih...Panjang nak komen tapi aku tau , ramai pengikut dia ni..so malas la...Masing masing punya cara tapi jgn la kutuk kalau orang tu menulis tentang kehidupan dia dalam tu...kalau semua orang dok cerita pasal IT , pasal artis ..gossip sana sini , apa kes ?? Apa nak dapat ?

Ketiga ...ni satu sikap aku kureng gemar..aku rasa bukan aku je..ramai la yang kureng...Lepas solat tadi , aku g ke ATM untuk keluarkan duit...Bila dah selesai hajat aku tu , aku pun nak keluar dari kiosk ATM tu , depan aku ada satu akak ni...aku tarikkan pintu tu , kasi dia masuk dulu...dia masuk ,tengok muka aku pun tak..terima kasih jauh sekali !!!! Ya Allah..satu bangsa ni...dia pk aku nak ngorat dia ke ??? Huh..Exkissmeeee....akak oiiiii , tak lalu laaaa....ayooyooo...

Wat dosa tul aku neh...dah la..nak sambung kije aku...huh..

You May Also Like

7 comments

  1. haha.. part yg last la..
    best...
    kalo la ben ckp kuat2 kat akak tu..
    mau tekejut beruk dier..

    BalasPadam
  2. haish, kalau mcm tu aku pun bukan beloger la sbb guna belogspot :(

    BalasPadam
  3. Dasatt koo ni, 5 minit, beleezupp!! buat n3!...Saya pernah kena sekali, sorang "lady" ni ditegah melawat blog saya, waima menanya soalan pasal kek atau masakan, saya tau pun sebab "lady" tu yg bagi tau...saya tak kesah, langsung tak kecik hati. Kes ke - 3 tu, saya faham, akak tu mesti tgk "dot dot"...so mood down leerr....

    BalasPadam
  4. cikali...aku hanya mampu geleng pala..huhu

    ween...biarla...diorg je layak kot..

    flygurl...tu ar..saya pun..penulis tak bertauliah..

    mat gebu...mesti dah ada darah tinggi kan..sebab dah banyak makan garam dunia blogger ni...ehehe

    BalasPadam
  5. erk..
    guna wordpress br boleh dipanggil blogger?
    tapi bile kita nk sign in ke blogspot kita akan type www.blogger.com kan?
    hehe....
    lawak nya...
    habis tu yang guna www.tumblr.com tu cmne?
    =)

    BalasPadam
  6. tp mostly kt sini pon..
    time sy g bank cm 2 gak..
    dh jd mcm habit dionrg..

    BalasPadam