Trauma ..

by - Februari 27, 2010

Entri ni penah aku keluarkan dulu..Tahun lepas...masa mula mula aku berblogging...ni aku re-edit agar lebih kemas perjalanan ceritanya..Pelakon dan skripnya tetap sama...Tak leh ubah...Letih nak bayar royalti nanti..

Kejadian ini membuatkan aku seringkali trauma bila wife aku datang jemput aku ( dengan keta la )...tapi kejadian ini bukan berlaku semasa dengan wife aku sebaliknya nun 4-5 tahun lepas..

Tarikh : Tak ingat \tak ingat \ 2003-2004
Masa : Malam ( atas kul 10 )
Lokasi : Depan blok aku , Flat Sri Melaka ,Cheras

Planning nak g makan downtown ...uptown ni kat pj nun...masa ni masih kat sana sebelum pindah kat damansara nun...ek..ke kat damansara ? aku pun tak ingat ..tapi apa pun mmg satu satunya uptown , kat situ je..takde lain dah...

Sampai masa...member aku call kata ada kat depan dah ...diorng kata g ngan dua buah keta..satu kancil satu lagi wira kalau tak silap aku...

Berjalan ibarat model antarabangsa , aku sengih kat geng2 aku kat dalam keta wira tu...Apa giler diorng duduk penuh dalam satu keta..apasal tak naik keta satu lagi ? aku tertanya sendirian..kemudian aku masuk dalam keta kancil warna hitam yang berada depan keta wira tu..

"apahal la keta ko ni kotor sangat ...kata ari ari cuci...keta cikgu cam ni ke ? " aku terus membebel dalam keta tu...

"dok tunggu apa lagi ni ? " aku bercakap tanpa paling ke muka pemandu tu...

Kemudian aku rasa pelik..nape tak bercakap lak member aku ni...aku pandang muka dia lalu aku terkejut !!

Dia tengok aku dengan keadaan terpinga pinga ..

'aiseyman ! ....aku salah keta laaa....adoi...' ..

Aku cakap kat brother tu...'er..sori ek..salah keta lak...' aku sengih aku kuar...beb...aku rasa cam nak bunuh diri masa tu...

Aku kuar..aku cari keta kawan aku..rupanya dia kat belakang keta wira tu...bukan yang depan wira tu...

Aku jalan ke keta member aku tu...Budak-budak dalam keta wira tanya aku semasa aku melintasi keta diorng.." wei sal, member ko ke ? " aku sengih je..." nanti aku cita la..."

Bila aku masuk dalam keta kawan aku tu...dia tanya..." member ko ke ? '"aku tengok muka dia...ko percaya tak aku kata..aku dah salah masuk keta..aku ingat tu keta ko ' ...member aku bantai gelak cam nak mati ! aku ??? mmg dah mati masa tu !!!

Bila sampai kat uptown..aku cita kat diorng...adus...mmg jadi bahan aku malam tu...

Tu bukan kali pertama...ada 2-3 kes mcm tu terjadi kat aku..semua waktu malam ..malam aku tak nampak sangat ...lebih lagi kalau keta tu warna gelap..

Skang ni..kalau wife aku datang jemput..aku kena tunggu ..tengok betul betul...sampai dia tengok muka aku , baru aku g kat keta..hahahahah..selagi dia tak tengok..aku wat dek...hehehe..bukan pe...ramai sangat yang datang jemput anak beranak diorng kat erl central tu yang guna MYVI...warna sama lak tu...haaa...tak rela aku dituduh perogol atau penculik !!! hahahahahaha...

You May Also Like

4 comments

  1. waaa, aku pon penah kena macam nih...
    sumpah seryes sgt2 ah malu!!


    sekarang, if sape2 nak amek aku, aku pesan dulu thru kol, kena main2 lampu dulu bile nmapka aku...
    takot tersalah masuk kete lagik...
    huuu~

    BalasPadam
  2. kehkeh..gelak guling2..
    member opis sara lak di siang hari.. masuk2 tengok seblah wife dia lain..rupanya salah wife..wife die yang duk tunggu dalam kete die pun bantai gelak je kat die..miahaha..

    nape ek? orang lelaki ni memang rabun ke walau xpakai spec?

    BalasPadam
  3. Kah...kah..kah...weyyy Ben..koo lupa makan ubat ke?..sampai leh silap kete...nasib baik tak kena "culik"...ahaks...

    BalasPadam
  4. Hahahahaha ~ Aisemannn malunya der ! Ni mesti mata ke lain kaki main jalan jer pemikiran pulak merewang rewang tak tentu hala tu yang sampai salah tu..Hahahaha Tak boleh tahan nak gelak guling guling nie... =)))

    BalasPadam