Wanita Bila Putus Cinta

by - Februari 24, 2010

Cinta bagi wanita adalah sesuatu yang amat suci...betui takkk akak akak dan adik adik sekalian ??? ..Bagi lelaki ??? Satt...ni tajuk khas buat wanita...untuk lelaki sat g penutup..

Jangan boring ek ngan tajuk cinta ni... Aku pilih tajuk ni sebab cinta wujud didalam hati semua spesis di dunia ini...Sapa kata binatang tak bercinta ??? Haa...kalau diorng tak bercinta , tak berpasangan la diorg..kalau tak bercinta , tak bergaduh la ngan jantan lain sebab nak berebut betina ! ...Semuanya kerana cintaaaaaa...CINTA !! C.I.N.T.A...I lap u , u lap i..hehe..

Disebabkan sesucinya cinta itulah wanita akan menjaganya dengan sepenuh jiwa raganya..Cerita paling best melibatkan CINTA yang penah aku tengok ialah BOBBY...aku rasa ramai tengok citer ni..Mmg dasat la kisah percintaan diorng...TITANIC , aku tengok tak penah abis..hahaha..panjang giler..bila nak ending jer , aku dah 'ending' dulu....tapi apa pun , lagu dia mmg best..hehe..

Pasal cinta jugak la aku dengar macam macam kes...Tergadai sana sini...Kena belasah sana sini..Bergaduh sana sini..Ni semua gara gara dapat jantan cam ermm...virus H1N1...aku rasa virus tu pun baik gak dari spesis jantan tak berguna ni..

Tu baru bercinta dah hardcore...cuba kalau putus cinta ?? Bayangkan camana tertonggengnya perempuan tu ? Haaa...berbulan tak mo makan...Bukan sebab nak sangat kat jantan tu tetapi mengenangkan masa yang dah dihabiskan , keluarga atau adik beradik yang dah kenal laki tu..tu tak termasuk kawan kawan satu malaysia dah kenal bf dia tu...haaa....malu pun ada ...Diulangai yer...bukan nak sangat kat jantan tu yerr...haaa..ramai lagi ada ...

Nak mulakan yang baru bukan mudah...nak kenal dari A sampai la ke Z ...baru sampai N , dah tak serasi...cari baru lagi...Tu nasib baik cari baru....Kalau tukar selera terus ???? Mau tak kempunan lelaki bila awek awek gini diusung dek satu spesis ! Huhu..banyak skang ni...Bila tanya diorng , senang cite !! tak payah risau nak kena tangkap basah , tak yah risau termengandung atau tak yah pening sebab putus cinta...Bab belasah aku tak sure la..sebab ada cerita mengatakan spesis 'lelaki jadian' ni lagi cemburu dari 'lelaki kebinatangan' ...Aku ? Aku lelaki sejati lagi macho yer ..ahaks..

Kesimpulannya , wanita ni bila bab bercinta pasti akan beri 100%...Nasihat aku..bagi je 10% ...70% simpan untuk diri sendiri...baki tu ? kalau dah nikah baru bagi...hehehe...jgn percaya sangat kat laki nehh....

You May Also Like

2 comments

  1. yup betui... 'lelaki memang takleh percaya' .. kene reserve banyak cinta utk diri sendiri..
    ini sume berpunca daripada org tua yang paling aku respect sejak kecil, tetapi bile dia dah tua dan aku dah besar, sumenye telah hancur... dia telah mengecewakan bonda aku, frust menonggeng sbb suami kejarkan bini muda indon yang muda lagi seksi.
    terus menyebabkan aku phobia dgn lelaki, and a bit 'menyampah' termasuk la kepada suami aku and anak lelaki aku...kerana 'lelaki memang tidak boleh dipercayai'

    cinta hanya utk Allah sahaja, dan tiada sesapa setanding cinta Nabi kepada isteri-isterinye

    BalasPadam