AKU KENA HEART ATTACK !

by - Februari 09, 2010

Sedang aku membuat kerja dengan kusyuk tadi , tiba-tiba aku diserang sakit jantung...arghhh...aku tk mampu bernafas..aku hanya mampu memegang dada aku...arghh..sakittnyaa..

Semua orang yang aku sayang bermain diingatan ku....paling banyak aku terbayang adalah blog ku..tak tau sapa nak jaga blog aku selepas ini..nak diharapkan bos baru aku tu , tak leh lagi memandangkan dia masih lagi on leave..

Aku hanya mampu merangkak dari meja aku ke pintu hadapan memandangkan semua orang belum datang lagi...ahh tidak....adakah aku akan menamatkan riwayat hidup ku disini opis ni ? Kot ye pun , kasi la pindah kat Putrajaya dulu..merasa opis baru dulu..

Apa lagi yang boleh aku buat melainkan aku bagitau "ACAH JER " ...hehehe....

Hehe..kejadian adalah betul cuma cerita tu tipu je..sekadar lakonan semula..hehe

Pagi tadi , dalam kul 9 lebih ,MM2H dikejutkan dengan satu insiden yang tidak disangka sangka boleh berlaku...Ada seorang pelancong dari IRAN telah diserang sakit jantung..

Tengah aku sedap menelek blog aku , salah seorang kawan pejabat aku datang kat aku bagitau ada orang pengsan kat depan...

Huh...tu je la aku mampu kata...mana tak nya..sah sah diorng nak suh aku angkat...Laki ke perempuan...Laki kata dia..ala..boring..hahahaha..guwau arrr...

Aku pun bergegas kat depan..aiseyman ...kena heart attack ! ....takkan nak angkat dia kot g klinik ! bapak gajah tuuu..bukan kecik kecik anak...

Takkan aku nak bagi cpr kat dia ? kang aku lak kena heart attack ...bahayaa wooo...

Aku suh kawan yang lain call bahagian IMIGRESEN kat tingkat 6..suh sapa sapa g kat klinik sebelah tu , panggil doktor suh bawah nak atas...Sementara tu , aku pun g turun bawah..g kat klinik tu gak...

Sampai kat situ , aku terus mintak doktor naik atas..bagitau ada orang kena darah tinggi..ehh..darah tinggi tu aku....sakit jantung....haaa

Dalam 5 minit..doktor bersama pembantunya keluar dan ikut aku...seterusnya..ni la rentetan kejadian tu.







Ambulan datang berlumba lumba.....tapi dia tak nak ikut sebab dia kata dia dah ok sebab dirawat dah oleh doktor Salma tu..huhu...macam tu la pulak dah..setelah dibincang bincang....doktor dari HKL tu pun balik dengan tangan kosong..hehehe...

Mesti korang pelik..sempat pulak aku amik gambar ni kan..ye laa.....kalau aku teringat awal awal sah sah aku amik gambar masa dia terbaring tu lagi...hehehe...

Tak la...aku teringat nak amik gambani ni pun sebagai bukti kes bahawa ada tindakan pantas dilakukan keatas pelancong tersebut.ehehe...bijak aku kan..haaaa

Begitulah adanya....segalanya selesai dengan baik...aku pun sambung kerja aku dengan makan buah oren yang ada dalam opis tu..hehehe..

You May Also Like

6 comments

  1. ish2..orang kalut2 dier leh tangkap gambo lak XD

    BalasPadam
  2. patut bro angkat la die..
    tunjuk macho sikit..
    wakaka..
    (gurau je ..)

    BalasPadam
  3. yela..doktor dah datang..diorg dah uruskan..part aku dah settle...panggil doc tadi...amik pic pun tetiba teringat..huhu

    hehe..nak angkat dia? kang silap silap dia lak angkat bro..hahahha

    BalasPadam
  4. salam..
    ingatkan hang betoi2 kena serangan jantung tu..hang main2 la..kut betui2..haa..
    ekk..sori pasal add hari tu sy baru jumpa add tu tp dah terlambat..tp takper ler..jgn kecik ati noo..click LG 4u

    BalasPadam
  5. hahaha... wat saspen je citer abg nie.. hehe
    =)

    BalasPadam
  6. salam ..
    laa..ingatkan hang betui2 kena heart attack..jgn main2..klu btul2 amacam..
    sori pasal add group hr tu.I baru jumpa tp dh terlambat..jgn kecik ati noo..click Lg 4u..

    BalasPadam