Kalau Dah Kaya Tu...

by - Februari 20, 2010

Ada sekali tu aku g ziarah kawan aku ...Kawan aku ni seorang cikgu kat satu sekolah anak anak orang kaya..kat area KL ni la..Dia bagitau kawan dia nun depan umah tu seorang cikgu yang dah loaded...kaya maksud aku tu..Aku pun jengok kan pala aku ke luar rumah...Nampak la ada sebijik MPV dan BMW depan rumah..Dia kata kawan dia tu cikgu gak..Tapi mampu pakai keta mewah lagu tu...

Aku terkejut beruk la..cam kat bawah ni haaa..


Biar betul ??? Dia kata orang tu jadi agen insuran kat sekolah dia termasuk sekolah sekolah di sekitarnya..oooo la la..patut laaa...

Dia kata setakat nak dapat RM10K sebulan tu senang senang jer..Tapi yang tak bestnya dia ada cerita , kat sekolah pun ngajar cam ala ala kadar jer..Setakat Guru Besar tu senang senang je dia lawan..Yelah , orang dah banyak duit...

Haa..part ni aku tak berkenan skit..Bukan apa..baru banyak duit , dah besar kepala..kalau tamo , jgn kerja..Berenti je jadi cikgu..Ramai lagi nak kerja tu...Aku cakap gitu kat kawan aku tu..dia senyap jer..Hurm..

Tak la..manusia...Baru mewah skit dh besar pala..tnjuk hero...Ada cam sorang kawan lama aku...Haa..dulu skit punya mewah hidup...keje ngan syarikat saham..Pastu kawin ngan anak orang kaya...Skang dengar cita dah jadi duda...Pasal apa ? Dah tak kerja..sebab saham dah tak laku...Tapi nasib baik la tak berlagak sangat orangnya..Kira ok lagi la..

Apa yang aku nak sampaikan ialah , kita ni tak tau berapa lama kat atas nun...bila bila je boleh
jatuh tersungkur !!! Masa kat atas tu janganlah sombong ..Sekejap je Allah boleh tarik balik tauuuuu ..

You May Also Like

7 comments

  1. Betul3x...ikut contoh "cikgu ben"...ibarat padi, makin tunduk makin ber"isi"...lagi satu, saya suka gambar2 beruk tu, comel sangat lagi2 yg 1st tu, bulu semua dok tercancang sebab terkezuttt!!!....

    BalasPadam
  2. dah banyak duit lupa diri.. memang hakikatnya camtu... sempoi ayat bro ben

    BalasPadam
  3. kaye sgt pon susah
    nnt ramai sgt nk tackle kite

    BalasPadam
  4. mat gebu : huhuh...makin berisi eh..tang perut je dok berisi..tang dalam dada , makin kosong..hehe..

    johari : welkam...tq bro..

    isha: hehe...baik kaya atau miskin sama je..yang penting kena sedar diri..

    BalasPadam
  5. pernah buat satu post pasal cikgu anak kak jie, dia minta no tel..kita ni punya la syok..rasa cikgu ni berkenal lebih mesralah dgn ibu bapa studen dia... rasa besss..giler2 best

    alih2..dia tepon nk dtg rumah.... bukan lah segala skim - nak ajak jadi kaya...:p

    rasa mcm dikhianati...tak aci...ambil kesempatan dgn murid sendiri

    BalasPadam
  6. saya sorg cikgu part time yang seadanya....hehe

    BalasPadam
  7. aku tengok ko suka beruk.. hahaha.. nanti aku nak pinjam lagi boleh la :D

    BalasPadam