Dapur Tanpa Sempadan...

Khamis, 11 November 2010

Nak tau erti MEMPERGUNAKAN ??

 

image

image

Pada yang tak tahu apa isu entri ini , sila rujuk sini (link)

Blog atas tu , semua sedia maklum tu blog aku.. yang bawah tu .. blog Mat Gebu la kan ... Atas persetujuan bersama , penggunaan FEEDER digunakan dibahagian atas  untuk 'pertukaran pembaca' dua dunia blog yang berbeza.. Blog peribadi dengan blog masakan ..

Disini kitorang saling 'mempergunakan' bertujuan untuk mempromosi blog dan seterusnya dengan blog blog yang berada dalam blog list kami... Dan ternyata konsep ini berjaya.. Dan ada beberapa buah blog lagi yang buat cara ini atas persetujuan bersama ...

Fikirkan sendiri ...

13 komen :

kakchik@ella berkata... [Reply to comment]

Baik cikgu. Paham dah. Hehe ..

Jgn marah. Gurau shj ye.

Lydia Miza(Aidyl Azim) berkata... [Reply to comment]

Kalau nak pikir apa orang cakap memang terbantut semua kerja.Baik kita teruskan saja apa yg baik...LM sokong bantuan anda selama ni.Tak rasa langsung diri dipergunakan.

apezs shah berkata... [Reply to comment]

oh mcm tu.. oke2.!!

haszuraidah ishak berkata... [Reply to comment]

bagi saya..apa salahnya 'mempergunakan' antara satu sama lain..win-win situation kan..

Hot Entri Pertama kali menjadi Kaunselor tak Bertauliah

THE LEKAT LEKIT STORY berkata... [Reply to comment]

tak salah pun.. mempergunakan sesama sendiri yg membawa keuntungan kpd kedua2 belah pihak

THE LEKAT LEKIT STORY berkata... [Reply to comment]

tumpang menumpang amalan mulia

Ezzu Raza berkata... [Reply to comment]

Ben..sedar tak sedar..blog ko nak menuju ke angka 5000 follower!!!...frankly speaking b4 tahun 2011..sure ko dapat cecah nyer lahh..tetiba teringat ko ada timbul isu nih (masa kita jumpa ari tuh)..'Nak ramai follower ke pembaca ?'..hehehe..aku setuju dgn pendapat ari tuh!!..

NcekYus berkata... [Reply to comment]

biasalah tu..
tamparulli je 10x...dush2..he he he

Ummi Alifya berkata... [Reply to comment]

"mempergunakan" cara begini yang paling hebat sekali... dan memang seronok...i like it!

suka sama suka...orang lain jangan kalau nak buat boleh juga.

mat gebu memang ku minati...

wan muhamad berkata... [Reply to comment]

saling bersangkutan antara satu sama lain..setuju.

eelobor berkata... [Reply to comment]

bro ben, aku juga suka dengan istilah "guna kesempatan" dengan "ambil kesempatan". bagi aku walaupun nampak mcm sama sebenarnya ia adalah suatu yg pisitif & negatif. kebiasaannya ambil kesempatan adalah berbentuk negatif manakala guna kesempatan adalah postif. bagi kes bro, aku rasa bro "menggunakan kesempatan" yang ada, yang mana situasi menang-menang. untung bagi kedua2 pihak & tidak timbul soal mempergunakan (ambil kesempatan)

eiela berkata... [Reply to comment]

saya setuju dengan eelobor nih,,guna kesempatan bukannya ambil kesempatan. semalam baru meninjau mat gebu, memang lapar masuk sana..sampaikan terfikir BA dgn Mat gebu nih org yg sama ke disebabkan feed tuh. Lepas kuar artikel nih, rupanya konsep timbal balas diamalkan di sana.

Amira Amair The Poyos berkata... [Reply to comment]

owh..itu mcm ka?
sikalang saya sudah fhm la ane..

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI