Khamis, 11 November 2010

BA MEMEPERGUNAKAN BLOGGERS NEWBIE !

 

Iskh iskh iskh ... tolong susah .. tak tolong susah .. aku wat hal aku sendiri pon susah ..

Ada orang .. sapa aku tak tau .. kata BEN ASHAARI mempergunakan blogger newbie .. Yeker ?? Berapa banyak sangat trafik dari newbie ni ? Setakat aku masuk sepanjang ni newbie pon baru baru nak mula.. Aku curik trafik diorg ? Pastu apa jadi ngan blog tu ? Terbakar cam cerita Mission Imposible tu selepas trafik dia lari ? Adeh ..

Atau aku dilantik jadi pengerusi blogger sedunia dengan menggunakan newbie ??  Haih.. Atau aku nak up $$ NUFFNANG ? Hahaha.. sian aku.. sepanjang aku buat ni , BE pon takde !! Aku lega sangat .. takde sapa yang salah anggap tapi ada gak ..

Hahahaha.. Sebelum aku buat segmen ni , trafik aku pon dah beribu ribu UV sehari .. aku boleh tak buat tapi bila sorang sorang dah tanya aku begitu begini , aku nak diam je ke atau buat forum ?

Serius , ni bukan kali pertama orang kata pasal segmen aku ni .. Dulu Jelajah Blog ... Cara mudah yang semuaaaaa orang buat bila adanya ramai orang orang baru.. Kita masuk IPTA gitu .. masuk sekolah rendah gitu.. kita ada sesi suaikenal .. Masalahnya , sapa nak jadi pemacunya ?? Ada sesiapa yg sudi ke ??? Yang bersuara kata aku ni guna blogger newbie tu nak buat tak ? Boleh.. aku undur diri .. boleh la aku teruskan dengan entri harian aku .. Tiada masalah ..

Pelik betul .. tang mana dia nampak aku guna newbies ni.. Aku untung besar ke ??? Atau ada AFUNDI BLOGGER POPULAR ke ? Nak tanya laa.. Newbie ni budak tadika atau rendah ke ? Setahu aku ramai yang keje bagus bagus.. cikgu ada .. gomen ada .. suri rumah berjaya pon ada .. Apakah mereka tak boleh fikir semua tu ?

Aku boring nak layan semua ni.. Bukan kali pertama .. Buatlah apa pun dalam dunia maya ni , segalanya nampak serong.. Yang cakap lebih tu je bijak ! Cermin diri tu sendiri sblm nak bersuara ..

Aku bermula dari bawah.. nak bangun sikit punya susah .. Maka aku tahu erti kepayahan blogger newbie ni .. Salahkah aku cuba menghuluran tangan ? Ada ke newbie kena bayar ? Ada ke aku suruh mereka puji ? Aku balas komen pon tidak ! Fikir fikirkan.. dan bawak istighfar ..

Kalau tak nak membantu , janganlah musnahkan ..

59 komen :

Afiq Bukhari berkata... [Reply to comment]

salam bro,sabar jela.. pHD la tu..

THE LEKAT LEKIT STORY berkata... [Reply to comment]

menggunakan kelebihan yang ada sebagai satu peluang tak salah kot.. rasanya cara En. Ben ni memberi keuntungan kedua2 belah pihak..

Eman berkata... [Reply to comment]

ha'ah mesti pHD kan orang yg byk buni tu. haihhhh..

Ninie berkata... [Reply to comment]

org dengki mmg cmtu. pntg tgk org lebih sket,mule la bebunyikk

Nur Azila Ismail berkata... [Reply to comment]

orang melayu antara paling kuat dengki . huu . bukan orang lain , kita sama-sama melayu pun masih mahu dengki antara satu sama lain . cemburu sangat bila ada orang lain dapat naik jauh dari diri dia . minda kelas bawahan betul orang macam tu

mush berkata... [Reply to comment]

persetankan mereka itu...huhuh..anda suka Ben Ashaari...Taip AFUNDI Ben Ashaari dan hantar ke 12345...caj RM0.50 untuk setiap sms..hahahahha

ehh....ye ke...dah 100 dah???
ngOmel, ngumpat & mengata: owwhhhh....gumbira nya...

Farah Justme berkata... [Reply to comment]

hehe sabar je la abg ben. haters selalunye jeles la tu dengan kejayaan abg. sy sbg newbie tak rasa mcm dipergunakan. sy enjoy je enter ape2 suai kenal or contest abg ben buat. seyesly, sejak sesi suai kenal ritu, sy dapat kawan2 br yg datang n komen2 entri sy. sy pon dah rajen blog walking ke blog org jgk. sy support abg ben 100%! bg sy abg ben mcm otai yang down to earth kalau nak dibandingkan dengan otai lain yg komen pon x reply langsung, apetah lagi nak syorkan bace blog orang len. pedulikan aje mereka. :)

nora amila ghazali berkata... [Reply to comment]

ish3,,, teruk la orang tue... kami newbie nie dah la baru nak berjinak... truk tul orang buat baik kutuk plak... sabar ya en ben...

elly @ suely berkata... [Reply to comment]

pedulikan ape dorang cakappppppppp.... pgg kata2 ni en ben oii..." ade aku kesah?" muehehehe.... kena kebal2 kan badan tu... kena kalis peluru! bior lantok deme nak kate pe... yg penting, masing2 ade pengikut tersendiri.... lantok ler kite nak buat ape pon kan? belog kite..... tul x?

Mama Kembar berkata... [Reply to comment]

ler...memang kes dengki laa tu.. sabar laa mr ben. You're actually doing a good thing, banyak bantu blogger baru & mama sure ramai yg menghargainya... just continue doing it tau...

.::cEriTeRa HatiKu::. berkata... [Reply to comment]

sabr je lah ea=)
tapi kite betrimaksh kat abg ben ,
tntng suai knal bloggr tu=)

IBU WAFIQ berkata... [Reply to comment]

sabo2..jgn give-up,,ibu wafiq masih memrlukan bantuan en.ben...

miMiE aZiMaSK ^V^ berkata... [Reply to comment]

oowwwhh
enchek ben...

wat tak tau je pada mulut mulut yang berkata kata tuh...
bukan nya mulut tempayan yang ben boleh tutup..
nie mulut orang...
orang yang berkata tuh dengki...

peace yoooaaoo

:D

nfahk berkata... [Reply to comment]

jealousy i guess... :)

efy berkata... [Reply to comment]

erk ? ape motif dia ? adoii . dia jeles la tuu , kann

iLa SaHaR berkata... [Reply to comment]

sabar bro... biasa la pemegang PHD nie... segala usaha bro nie memang diperlukan bagi newbie macam aku nie... lantak p la sapa kata tuh... 'ada aku kisah'

Cik Dara berkata... [Reply to comment]

inilah yg org kata bakhil, org nk tolong tp byk soal pulak..takbur.. sabar jer abg ben..

Peri PiA berkata... [Reply to comment]

apa2 pon BA rocks!!

biarkan si luncai itu

iamnerves berkata... [Reply to comment]

ben...
aku taknampak ko gune newbie
(walaupun aku tak join)
tp aku nampak ko byk bantu dorang..
n ko pun dapat la sket efek die kan..
hehe..

cikgu biologi cakap...
..hubungan simbiosis..lala

chill!=)

FareedSairi berkata... [Reply to comment]

Maka si tukang tulis ucapkan bebanyak terima kasih kepada mr ben...jgn layan mereka yg bercakap sumbing...

Cerita Kreatif
7 kemuliaan dalam 7 amalan
Jom Komen: keputusan survey Kitar Semula
Jom Undi Si Tukang Tulis dalam Nescafe Chill Lah Gig Contest

Najmi Amir berkata... [Reply to comment]

hahaha jangn takot dengan tuduhan sebegitu....PHD perkara biasa....
saya pon newbie tp xdk rse abng ben gunakan saya...mmperknalkan blog saya ke sume orang ad r...join abng ben wat blog saya meriah...saya akan mnyokong 100pratos abng ben...xdk hal r

amirah berkata... [Reply to comment]

selagi manusia itu bernama manusia, memang tak pernah puas hati..sampai bila2

AuTumN LeaVes berkata... [Reply to comment]

pedulikan orang yg dengki tu bro ben.

xda pun bro ben ni menggunakn newbie mlah newbie2 ni yg bebesar hati klau bro ben mhulurkn bantuan.

yg dengki tu minda kelas ketiga.hakhak..

support bro Ben always!

zacky ~786~ berkata... [Reply to comment]

biase la 2.. mulut dan pemikiran org.. ~ ada jerr y tak kena..!! ada jerr y kurang.. tp tak sedar akan kekurangan diri sendiri..!!

Rinna berkata... [Reply to comment]

Pedulikan aje laa org2 yg gini yg mempunyai sifat PHD dlm diri dia org...sebab dia org tak boleh buat cam na BA buat.. :)

Miza Yusof berkata... [Reply to comment]

sabar jelah. dengki lah tu. salah tafsiran dan terlalu jauh dia fikir. hmm.

tapi miza suka apa yang encik ben buat. maksud miza macam-macam segmen encik ben buat untuk kenalkan kami semua para blogger baru ni.

sabar sabar dan sabar.

Lydia Miza(Aidyl Azim) berkata... [Reply to comment]

Pedulikan ckporg dengki mcm tu..tq atas bantuan Mr Ben.jom baca cerita LM dah publish pon.

tieha ismail berkata... [Reply to comment]

aikk...abg ben tlg org tp org ckp abg ben pergunakan org...urmmm....manusia2...

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr berkata... [Reply to comment]

ada jugak orang cm ni eyh??

dengki sungguh

LATEST N3

@DRAMA MELAYU DAH TAK MACAM DULU LAGI

Ummi Alifya berkata... [Reply to comment]

Bloggers baru cam aku contohnya...perlu berterima kasih..."terima kasih Ben"...kalau tidak...ramai yang tak kenal blog kita kan...banyak kerja yg mr. Ben buat untuk menaikkan blog2 kita...atau tajuk di tukar.."Blogger newbie mempergunakan Ben Ashaari"..boleh ???..hee

Jangan diperdulikan lalat2 berkeliaran itu...

Tilam berkata... [Reply to comment]

Aku rasa En BEn bukan mempergunakan ..tapi En Ben dipergunakan oleh newbiez adalah..hahaha.Contohnya mcm aku ni mempergunakan En Ben utk dapat kawan baru.So sila buat pembetulan yer sapa yang cakap tu..

Ala orang tu dia sebenarnya jeles.En Ben terkenal di kalangan newbiez. Tu la napa tak gunakan akal yang kreatif utk buat sesuatu yang dapat menguntungkan kedua dua pihak.

Lily & Auz Homemade berkata... [Reply to comment]

manusia...mmg gitu lah perangai..xleh tgk org lebih dr dia..mula lah nk tunjuk PHD dia tu..
Klu org xtlg dikatanya kedekut ilmu, klu dah tlg, bagi jalan..dah ckp ambik kesempatan plak...
Agak2 nk femes mcm abg.ben, usaha lah sendiri..tp yg penting nawaitu tu kita utk berblog ni..
Klu dah dlm alam maya ni pon nk berPHD bagai, ape lah agaknya perangai manusia mcm ni kt dunia nyata kan...
Marilah kita semua menjauhi dr sifat PHD sesama manusia..

p/s:Abg.Ben, sabar je le..yg penting abg.ben tahu niat murni abg tu...pedulikan je..

Just Me! berkata... [Reply to comment]

sian nya en.ben....

sapa ka yg buat mcm tu...

bl0gger baru ke..???

wan muhamad berkata... [Reply to comment]

salam bro.. sabar jela manusia nie byak ragam ..ada saje x kena..tapi kira ok apa bro tolong sama2 dapat manfaat..

apezs shah berkata... [Reply to comment]

Orang tak senang tgk kita senang..
Org suka tgk kita tak banyak senang.
Org lagi suka tgk kita dah jatuh menerap.. tapi derang satu je tak senang pikir.. DUNIA MAYA.. mmg mcmtulah.. Tak banyak pikir sebelum nak bersuara... En. Ben banyakkan bersaabr.. Ada org dlm dunia ni mcm dia.. lntak dialah..

EzzEddin berkata... [Reply to comment]

@Afiq Bukhari betul tu bro, manusia tak lari dari pHD

MSOM berkata... [Reply to comment]

Jangan PEDULI apa orang lain kata,
Yg penting Allah tahu BEN tak bersalah.

Anitadahahs berkata... [Reply to comment]

macam biasa, jangan layan pada mereka yang mulut longkang tu. Tak paham lah apa yang nak di dengki kan sangat kat orang lain. Kalau rasa sikit-sikit nak dok mengata orang, sila orang yang bercakap tu terjun katil..har har har :P

haszuraidah ishak berkata... [Reply to comment]

abaikan je diorang tu bro..tak berbaloi dilayan..kita tak boleh nak puaskan hati semua pihak..yg penting, ramaiiiii lagi yang menyokong bro..

g0m0k9enDek berkata... [Reply to comment]

incik ben, geram betul GP bila ada org sampai cakap gitu. even GP x masuk dalam list suaikenal incik ben, GP tetap terjah dorg. sbb GP nampak dan faham perasaan belog2 yang baru nak berkenalan tu... sbb kita pon kan pernah jadik cam dorg jugak! usaha incik ben sgt2 baik! GP tau incik ben x heran pon dgn kata2 dorg tu kan? heh. senyum saja!

qilamahadi berkata... [Reply to comment]

tapi saya rasa en.ben banyak tolong orang. mulut orang memang susah nak tutup en.ben. nak bagi cili api pun tk tahu nak bagi kat sapa kan

tkpela kita sabar je. kita nak kawan biar beribu juta tapi kalau lawan zero jela

ngeee
:)

qilamahadi berkata... [Reply to comment]

tapi saya rasa en.ben banyak tolong orang. mulut orang memang susah nak tutup en.ben. nak bagi cili api pun tk tahu nak bagi kat sapa kan

tkpela kita sabar je. kita nak kawan biar beribu juta tapi kalau lawan zero jela

ngeee
:)

.hana. berkata... [Reply to comment]

hehe ape laa yg abg ben blh dpt dr newbie, kn??
BE blog newbie pn xde, tu pn dh kate mmprgunakan blog org len?? (blog sy la tuu xde BE lalala~)

sabar je la abg ben..
bak kata pepatah, bersabar itu separuh daripada iman ;)) hehe..
ape2 pun, newbie la yg sokong dan menghargai abg ben, yeahhh!! ;DD

Noor Faezah Mazli berkata... [Reply to comment]

sape la punye keje tuh. sabar je la encik ben

S.U.F.E.E.N.A.N berkata... [Reply to comment]

Gini jelaa..

INI DUNIA KITA..KITA SESAMA KITA..USAH PEDULI ORANG KATA!

p/s:Ben ash, contest crita kretif tu masih valid kan..?saya baru jerk anta..aci kan..?

whitecappuccino berkata... [Reply to comment]

Sabar Ben..anggap ini sebagai satu cabaran..

✿Bloodberry✿ berkata... [Reply to comment]

aduhh... sy rase en.ben byk bantu sy tntg blogger maklomlah dr skolah rendah nk sampai degree.. tp org yg berkata begitu sbb dia dh sampai PHD sgt tu.. PHD yg tak diiktiraf..
Sabarlah ye En. Ben..

Mr Ceym berkata... [Reply to comment]

biasa la tu bro.. haters ada di mana2, siapa sja.. tambah2 bro ben yg mmg dah mentor.. newbie cam sy nie pon tiba2 ada haters.. untuk pengetahuan bg ben, sy buat tawaran banner free, then byk gak la sambutan, dalam byk2 tu, ada la 2 3 orang, anonymous "banner dah la tak lawa, kecik, kalau nak buat tawaran, bagi betul2 lawa dulu, and buat bagi besar skit, sng org nak baca".. sy sebgai newbie, mmg tak publish la komen tu, malu. then, sy stop buat web banner.

sembil9n berkata... [Reply to comment]

org yg komen2 tu xsedar ke dy pun gunekan org lain?? lumrah la jd blogger eh...bkn blogger je...sume manusia akn gunekan org lain...kalau tak ape gune Allah cipta yg lain??
ish3....kite kn saling memerlukan.... bile kite kat atas...kite kene bntu yg kt bwh.... bkn cm org tu ...dh duduk atas...nk jtuhkn pulak pesaing die....ish3.... biau la BA nk wt program....die tak pakse ktorg join pun...ktorg yg nak join...
bWeKKK~!!

AiDa berkata... [Reply to comment]

sabar ye en ben...kami yg newbie2 ni x rasa pun dipergunakan..malah rasa bangga sgt bila en ben yg fofuler ni bantu wat segmen suai kenal ni..yg mulut busuk cam longkang jer leh pikir cam tu..x sekolah ke dia dulu..cili kang mulut tu,,nak??? haaa,,tau taKottt...hikss..;)
sabar k en ben..xyah layan 'lalat' tu..
chilss k..:)

Ogy berkata... [Reply to comment]

buat blog x pernah fikir pasal trafik mefik ni...letak je iklan..tp org nk klik ke tak klik ke terserah...sbb tujuan utama berblog sbb minat...blog pun biasa2 je..tentang hal sendiri yg merapu2...malu nk war2kan kpd dunia..owhh serbulah blog ku...seakan2 blog bagus sgt...takut lebih ramai yg masuk...espectation org jadi tinggi terhadap blog yg biasa2 ni..

tau ramai gak yg tak puas hati dgn blog saya yg biasa2..tp masih ada pengikut setia...ahh dulik kata org....Ada aku kesah...?? Bukan kacau hidup org pun...tqak paham kenapa ada manusia bersikap begini..PHD tak habis...

kesimpulannya : SABAUU JELAH EN BEN..dan teruskan berblog..1,2,3 org tak suka..4,5,6,7,8,9,10 org lagi yg suka...

{ finie } berkata... [Reply to comment]

haii..sapelah yg buat camtu kat en.Ben tu? jeles la tu blog dia x best macam En.Ben punyer... huhu

Su'AidaH IsmaiL berkata... [Reply to comment]

sabajala yer br0..

Fatin a.k.a. Aten berkata... [Reply to comment]

bese la dlm dunia ni kalau xde orang2 mcm ni, bukan dunia lah namanya..

ramai yg tak suka orang lain berjaya.. jeles, sakit hati je dorang tau..

sabar k..

nur berkata... [Reply to comment]

terkena ubat guna guna BA.. siapala makhluk yg dengki tu.. masalhnya diorang tu takde pun nak tolong2 newbie ni..
pedulikan je..
sabar2
ALL IN ONE

Eliyana berkata... [Reply to comment]

alahai...ada jugak org sakit hati dengan BA...tak payah peduli dgn org camni...buang masa jer

faizs berkata... [Reply to comment]

manusia busuk hati akn bersikap sedemikian abg ben.. tidak senang melihat kesenangan orang lain.. ada jer d mate dier ape org lain buat semua x betul.. yang pentingniat kene betul.. xpe abg ben, teruskan usaha murni abg ben.. chayok2.. =)

Tomato Gurl's Life berkata... [Reply to comment]

sabar ben..biasanya ni semua jeles je penyebabnya..teruskan niat bantu blogger baru..sbb kdg2 usaha yg baik selalu disalah anggap..

MissAinia berkata... [Reply to comment]

sabar je la abg benn , ada org dengki la tuu.
teruskan , teruskan usaha abg ben utk bantu blogger baru. kami memerlukan abg ben :)

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI