Khamis, 25 November 2010

SPM dulu dulu .. zaman aku la..

 

Huwaa.. tak leh balik lagi ...hujan ... Tetiba aku terbaca entri di blog HANNA .. Pasal SPM .. Hehe.. teringat aku zaman SPM aku 2 tahun lepas.. Haih... kejap je masa berlalu kan .. Baru 2 tahun lepas aku amik SPM .. Aku ulang yer.. 2 tahun lepas .. hahahhaha... Yelaahh ... Betul laa..

Apa yang best masa peperiksaan SPM ialah ..

  • Tak payah bawak buku teks
  • Boleh pakai kasut sukan
  • Tak payah datang awal ke sekolah
  • sekolah tak ramai orang
  • cikgu tak masuk kelas dah
  • tak payah beratur kat kantin.. sbb tak ramai orang ..
  • Sekolah sunyi .. nampak sangat sekolah cam sarang burung gagak ! haha..
  • Tak leh tengok kiri kanan.. tengok depan jer ..
  • Boleh balik awal ..
  • Tak de exam dah pastu .. kalau ada pun ujian memandu jer .. hehe..
  • Dapat tengok cikgu dari sekolah lain.. cikgu kat sekolah sendiri dah boring tengok muka diorng ..

Ada banyak lagi.. yang pasti .. aku seorang je dari pasukan bolasepak sekolah aku yang lulus SPM .. hahaha.. yang lain ? Hahaha.. sendiri mau hengat laaa... sekolah budak jahat.. Sapa tak kenal SEKOLAH MENENGAH DATO LOKMAN ? Aku je baik... hehe.. ingat jasa mak bapa weh ... Jadi manusia !

21 komen :

miss epa berkata... [Reply to comment]

Hehe.mengimbau kenangan lalu ah ni. :)

hanna iymeera :) berkata... [Reply to comment]

abg ben thanks for mentioning my name there. :)
part boleh tengok cikgu sekolah lain tu 100% setuju. hehe.

yaya berkata... [Reply to comment]

aku pun suka time SPM. Sebab kalau aku tak lulus, aku tubggu STPM. Sijil Tunggu Pinangan Mu. =,="

yuyu berkata... [Reply to comment]

2 thn lepas?ingtkn abg ben nih da 20 +++..adushhh silap perhitungan..hahaha

kakchik@ella berkata... [Reply to comment]

Bdak yg ckp kill .. kill .. die.. die tu ye?? SMDL??Aminudin Baki?? San Peng?? nostalgia sungguh. Hehe ..

mush berkata... [Reply to comment]

spm sy sgt bermakna,setelah x pernah lulus prinsip akaun sbb blajar main2,ttba masa result spm kuar,subjek PA lulus dgn jayanya..sbb ttiba trsedar btapa pntingnya spm pas sekolah nti

Malek Ku berkata... [Reply to comment]

wa dulu spm pelajar target tau...siap dia kasi kelas extra untuk add math lagi kat aku..pastu petang2 kne pergi jumpa cikgu....perh..mmg raser hebat..keh3

iqbalhakimi berkata... [Reply to comment]

pandai maen bola lah mr.ben..boleh ajak gathering futsal nie..hehe

Hanim Mahali berkata... [Reply to comment]

En. Ben baru 2tahun lepas Amik SPM ? Kiranya adik Ben la ni ... Hehee.. Kakak dah tua ... =.=

Fizzo berkata... [Reply to comment]

Tumpang tanya abg Ben.. SEKOLAH MENENGAH DATO LOKMAN tu dkat mana? SPM abg Ben plak tahun berape tu... hehe.. soalan kantoi..

Amoi MiyaSya berkata... [Reply to comment]

gahah ! baik ke time skola ? baguih !
anak sapa la ni :P

Lelaki Ini berkata... [Reply to comment]

huhuh
terus teringt kenangan lama..

Noor Faezah Mazli berkata... [Reply to comment]

haha. betul la tuh. lagi satu, takyah berdebar2 nak tunggu dapat paper balik.

M I A J A M A L U D D I N berkata... [Reply to comment]

what? 2 tahun lepas?? hahahhaa..

aima in luv berkata... [Reply to comment]

bestnya time abg ben spm.....
kitorg penat baca buku text, beratur pnjg2.. ngeeee

amie berkata... [Reply to comment]

time spm tapena bace buku..
hohohoho

Lydia Miza(Aidyl Azim) berkata... [Reply to comment]

Best2..lepas SPM..STPM lak..haha.kawen dan dapat anak..weeeeee.

natasya berkata... [Reply to comment]

memang best abg ben....xpi xbestnyer, SPM mase saye buat time cuti sekolah....adehhhh

Asyraf Hamasaki berkata... [Reply to comment]

hahaha budak dato lokman ke? kaki gadoh sekolah ni penah begado gak ngan sekolah aku time remaja remaja hahaha

Nur Mudrikah berkata... [Reply to comment]

SAYA SUKA BLOG AWAK LA ..

http://nurmudrikah.blogspot.com/2010/11/saya-suka-blog-awak-la.html

Nur Azila Ismail berkata... [Reply to comment]

nanti zila pun mesti akan teringat memori-memori ni .

tapi time exam paling tak suka bila ada murid yang keluar dewan awal .

huhu . tak ke rasa menyesal sebab dah bertahun-tahun belajar , apa salahnya buat sebaiknya dalam masa yang tak sampai berapa jam pun . guna la masa yang lebih tu untuk semak 2 3 kali pun tak pe kan :)

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI