Macam ni punya entri pon ada ke ?? sat.. tambah lagi ???? Cun..

 

Haaaa... panjang pulak tajuk eh .. kang ada yang kata tajuk ngan entri tak de kaitan .. Aku kaitkan terus la yer ... tak yah pusing pi pusing mai.. nanti fenin lak .. Eceh.. aku pon tak guna bahaasa felat .. adus..

Blog BEN ASHAARI.COM ni bukanlah sebuah blog yang tulis macam ahli akedemik yang baru dapat title PROF..  Blog ini ditulis bila terdetik dalam hati untuk berkata kata .. Nak ajak borak , yang dok 'bernyawa' sebelah aku ni kadang kadang , kipas jer .. nak call kengkawan .. kawan kawan tak sudi nak berkawan .. sapa la aii ni kan.. auwww.. hahahah.. benci !!

Ok ok ..serius.. kang ada yang pakai baju pink cam si JAMBU semalam sambil berlari lari gituu.. hahaha.. OK.. Dalam blog aku ni , aku buat macam macam jenis entri .. Aku tak tau la kot camana pembelajaran mereka mengenai APA ITU BLOG dan kemudianya tajuk kecik  APA ITU ENTRI ... tak tau la ada ke tak.. cuma apa yang aku tau , blog ni luas penggunaannya .. jangan disebabkan blog hanyalah untuk menulis artikal maka kita himpitkan minda kita dengan penulisan yang dikhaskan untuk ilmu saja .. Bab bab lain , jadi sampah gitu .. tamo tamo kata orang punya blog sampah .. tak baek gitu..

Disebabkan itu , maka bagi aku yang kurang arif mengenai mata pelajaran BLOG , aku update apa saja aku nak update asalkan 'halal' dari sudut agama dan juga undang undang negara ..

Seperkara lagi ..bagi aku entri yang pelbagai akan menghasilkan pelbagai jenis peringkat umur punya pembaca .. haaa... Kita kena bijak bermain dengan psikologi pembaca .. Kalau dok cerita perang jeee.. abis yang budak kecik ni camana ? Takkan nak ngadap cerita perang kan ? Mesti nak layan kartun ..

Maka ... jeng jeng jeng.. pandai pandai la pk.. jgn dok fikir blog ni dibaca oleh mereka yang baru keluar universiti atau mereka yang dok dilambai lambai dek kubur tu haaa...okeh ?

26 ulasan:

  1. mereka yang dok dilambai lambai dek kubur...haha...terbek la ayat !

    BalasPadam
  2. btol u bro ben ,
    tp kita rasa mcm dah lari dr niat asal nk berblog kadang2 . haha

    BalasPadam
  3. awww... abang bengg bengg boom ni jambu laaaa :*

    BalasPadam
  4. senang cite kena santai la..
    adoi pok beng ni pusing2 gak tu ahahaha..
    ada masa serius..sedih..gumbira..kuciwa..
    nakal (haa yg ni suka!)..
    ajinomoto kena letak skit bg ada ummphh kan..

    BalasPadam
  5. senang cite kena santai la..
    adoi pok beng ni pusing2 gak tu ahahaha..
    ada masa serius..sedih..gumbira..kuciwa..
    nakal (haa yg ni suka!)..
    ajinomoto kena letak skit bg ada ummphh kan..

    BalasPadam
  6. betol tu macam macam ada kat blog abe ben. Sebab tu la suka datang sini.

    BalasPadam
  7. urmm..betol2.. lana pom memula wjudkn blog ni sbnrnyer nk memenuhi silibus, lecturer soh blaja wat blog n folo blog die (xleyh blah,cam syok sndirik r lectrr neh,dush!dush!)

    tpi pas sekian wktu, lana mkin lama mkin bnyk bnda yg lana bljr, bnyk sgt lah..xley nak list (lau list pon korg bukn nk bce,hak3)

    BalasPadam
  8. abang.. aan baca entri ni, tapi aan tak paham apa yg abg cuba sampaikan.

    adakah an yg blur.. isk2!

    BalasPadam
  9. Kesiannya kawan-kawan tak sudi nak berkawan. Pemes sangat kot. Segan :P

    Lots of Love,
    Cik Yana

    BalasPadam
  10. Sifu!! dah praktik kan dah!! :)

    BalasPadam
  11. ikut je apa yang kita nak tulis .. biarlah org cakap sampah or tak ..macam abg beng kate 'halal dan tidak langgar undang2 ' setiap org lain pemikirannya .. jgn pendang sebelah mata .. hehe n jgn suka2 label entry dengan sampah or what ..kita tak suka ! hehe

    BalasPadam
  12. ha tula kdg sy pon feninlah..blog nk kena tulis psl peribadi atau mesti kena berilmiah juga..kengkadang nk tulis yg peribadi takut plak org mengata..

    BalasPadam
  13. em macam tu ek..

    bang, apa pendapat dengan statement ni - ada sesetengah blogger yang top luar sana tu anggap blog yang ada pelbagai cerita ni, tak konsisten.. Menyebabkan susah dapat pembaca tetap.

    Apa pendapat abang dalam hal ni?

    BalasPadam
  14. uni menulis dalam entry ape je uni rase nak tulis .. Itu macam boleh? Agaga

    BalasPadam
  15. @Akid azami

    sebenarnya segalanya bergantung pada cara penyampaian .. kalau dia buat cerita pasal dirinya saja tapi penyampaian tak menarik pon satu hal gak .. kalau bercampur campur tapi mendatar je pon sama gak ..

    campur atau tidak , cara penyampaian tu penting untuk menarik minat pembaca untuk menjadi pembaca setia ..

    BalasPadam
  16. pelbagaikan blog ye?? hurm, i/allah akan berusaha ke arah itu!! hehe

    kalau nak tackle golongan berumur 50 ke atas macam mane yer?? entry pe yg diorang suka?? huhu

    BalasPadam
  17. Waaa seram plak dilambai2 dek kubur, sbb dayana bukan bru pas kua uni pun, bru pas sPm tP bce gak blog brO ben haha . Pasni bro kne la buat entri katun n doodle2 plak huhu..

    BalasPadam
  18. bang bang boom

    BalasPadam
  19. bang bang boom

    BalasPadam
  20. @Ben Ashaari

    Oh macam tu ek.. Cara penyampaian main peranan.. Hm.. Banyak saya kena buat lagi ni.. Hmm..

    Saya ingat lagi entri lama abang "Blogger kena menderita kalau nak berjaya"

    Nampaknya saya masih tak cukup derita lagi.. Hmm..

    BalasPadam
  21. as salam..
    berusaha ke arah yang lebih baik!
    oh.. akid, banyak nak kena buat lagi?
    kejar apa tu?
    hati2~

    BalasPadam
  22. kalau kartun berperang ok kan kan..? haha.. dua-dua baca..

    BalasPadam
  23. msti variety-kan post kita...jnji menarik n sedap mata membaca...sokong2!!

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009


Dikuasakan oleh Blogger.