Ponteng lagi ?

by - April 27, 2011

 

Yup... ponteng lagi.. lepas aku antar wife ke ERL , aku amik keputusan untuk ponteng lagi .. Hujan menyebabkan aku ponteng? Tak... bukan ... sesungguhnya kerana patah semangat ..

Kerja itu ibadah ? Yup.. disebabkan itulah aku ponteng.. Sebab tamo buat dosa ari ni ..  Berenti kerja ? InsyaAllah.. dalam perancangan.. Aku akan jadi full time blogger atau buat bisnis online ..

Boleh ke hidup ? Mereka boleh .. kenapa aku tak boleh ? Apakah hanya kerja dengan orang baru boleh hidup ? Hurm.. tak semestinya kan ?

Cukuplah 5 tahun aku menabur bakti .. tapi tak de apa apa .. Ya.. aku dibayar gaji.. Mereka pon dibayar gaji.. tapi mereka lebih 'vvip' ...kenapa ? Sebab mereka itu 'tetap' ...

Double standard ? Fikir la sendiri ... Cukup sorang sebagai bukti ..

You May Also Like

28 comments

  1. slmt pg abg beng!
    beshnye ponteng..-.-'

    BalasPadam
  2. jadiklah fulltime blogger... lagi masyukkkkk dr kerja dgn insan2 sbegitu.. hehe

    BalasPadam
  3. Adakah brade ben akan jadi ben selepas berhenti kerja?? hehehee adakah post dia bakal berubah kerana fulltime blogger? adakah badan ben akan berketul lagi selepas duk rumah berblogger?? XD fikir3.... lalalaaa

    http://biru-malam.blogspot.com

    BalasPadam
  4. I hate part time job..susah nak maintain..

    BalasPadam
  5. abg ben..tak bek ponteng2...:p

    tapi rezeki ada dimana2,cume kite kene pandai cari dan berusaha..kan?

    BalasPadam
  6. selamat berenti keje ben! nak ikut jejak ko lah satu hari nanti! InsyaAllah.. hehehe..........

    BalasPadam
  7. betol3.. x smstnye kte kje ngn org kte bleh idop.. kte bleh brdri dgn snri kan.. aslkn kne usaha.. chaiyo abg ben..!!!

    BalasPadam
  8. saudara aku kerja dah lebih 10 tahun dekat kementerian yang sama cam bro, masih lagi kontrak dan kini tidak di sambung lagi

    BalasPadam
  9. master ben,disebabkan master idola sy,sy pn nk ponteng kelas hari ni..ekekekekek

    BalasPadam
  10. jadik bos sendiri je la ben. rezeki lebih berkat sebab kerja lebih ikhlas. bersepah blogger wat fulltime support anak isteri, n they are not even a leader like you. InsyaAllah rezeki yang ikhlas dijamin bersih masuk perut anak dan isteri jadi darah daging.

    BalasPadam
  11. wahhhh .. bestnya ponteng, mcm2 boleh buat ni. No. 1 ~ sopink. Hihi ..

    BalasPadam
  12. penuh la dashboard dgn entry abg ben ja..
    ngeh2 :)
    btul tu abg ben..
    plihan yg tepat!
    kami mnyokong anda!
    :)

    BalasPadam
  13. gempak la abg ben.. sedap nyer ponteng arini..kat luar mcm nak ujan ...uhhhh layan tido ni..memang layan!!

    BalasPadam
  14. fikir-fikirlah yang terbaik utk masa depan BEN!!

    BalasPadam
  15. wah abg ben cayalah..hhehehe
    http://menulisdenganhati.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-kenang-masa-sekolah.html

    BalasPadam
  16. laa..abg ben bukan tetap ker???sy pun bukan pekerja tetap mcm abg ben.. da 3 tahun berkhidmat, tp org pandang sebelah mata jerr.. sian sy n kwn2.. nk brenti pk plak tanggungan bulanan. n betulll..da naik muak da. keje sama je mcm yg tetap.kdg2 lg teruk.. skang ni,kalu rasa nk ponteng, sy ponteng jerr

    BalasPadam
  17. as salam..
    ponteng! wah!
    jadi blogger bis ness fulltime sangat mencabar tu =)
    semoga berjaya!!

    =)

    BalasPadam
  18. bro.. ilek... kalau ikutkan hati dan ada kuasa memilih mmg kita nak yg terbaek,, sepak tepi yg ntah pape.. insyaallah.. kalau bukan orang yang nampak pasti Yang Satu itu cukup tau.. sabar ya bro...

    BalasPadam
  19. banyak nak kena timbangkan sebelum berhenti kan ben...?

    mungkin ben fikir mcm ni pasal belum ada anak.. kalau dah ada esok nak berhenti kerja dan cari kerja lain memerlukan pengorbanan besar pada keluarga... fikir masak2 sebelum buat keputusan...jgn jadi nanti yang dikejar tak dapat dan yang dikendong keciciran...

    try mintak tukar dulu ke lepas tu tgk camne?

    akak doakan yang terbaik buat ben dan family..

    BalasPadam
  20. for things to change
    you must change first.

    BalasPadam
  21. for things to change
    you must change first.

    BalasPadam
  22. takyah keje lahhh ,. iklan kat header footer ngan sidebar tu dah lebih dari mencukupi tu .

    BalasPadam
  23. berenti je abang beng~ jadi je fulltime blogger~ =) we always support you!

    BalasPadam
  24. 9/10 dari sumber rezki dtg dr berniaga...
    so...kalo berusaha pasti berjaya..
    bumi Allah ni luas...mcm2 lubang rezki..pilih aje...

    BalasPadam
  25. Salam,
    Sokong!!! BISNES ONLINE FOR LIFE!!! Heh..

    Sepanjang saya bisnes online nih, walau pun duit masuk tak tentu, tapi ati maaanyak senang.
    Malam2 pon nak tido awal je, sebab esok buleh bangun awal, terus buat apa yang kita suka.

    Tapi pengalaman jadi kuli orang, nak tido malam pon dah berdebar2, bangun pagi pon malasss je nak pegi keje.
    Biasanya kalo bukan sebab tak suka bos, tak ngam dgn rakan sekerja, mesti sebab kena buat keje yang kita tak suka.

    p/s: err bang..tumpang tinggal link bleh?
    Saje nak kompol backlink..heh..

    Otak & Minda

    Hmmm..nak gi mana plak eh?
    Gi ngundi dulu la :-)

    BalasPadam
  26. kalau bro ben full time blogger kompem update entry setiap satu jam kan.hehe.. tak terkejar saya nak bace wooo

    BalasPadam