Semak dengan segmen BEN ASHAARI ?

by - April 26, 2011

 

Kenapa aku buat segmen ? aku rasa korang tau dah jawapannya.. Kadang-kadang ada blogger buntu tak tau nak tulis entri apa.. Jadi dengan ada segmen , sekurangnya dia dapat la gak buat satu entri kan ?

Semak dengan entri entri segmen ? Di sini blogger kena bijak.. Dan aku sememangnya tak kisah langsung .. Lepas abis segmen , delete la entri tu.. apa susah kan ? Bukannya aku cikgu nak g tanda buku kat situ lak.. Kira dah selesai segmen , kasi buang atau edit jadikan entri cam apa yang aku buat ari ni.. segmen pasal sekolah.. haaa...tak pasal pasal ada satu entri..

Toksah pening kepala dengan perkara mudah gini.. Aku tak kisah langsung .. tapi sewaktu segmen berlangsung , jgn la buang ..rakan rakan berkunjung ..

Mungkin ada yang kata , dh tak jadi diri sendiri dlm berblog.. aiseyman .. sesekali kena la 'bermain' dengan kawan kawan blogger ..

Tapi tu la .. yang berkata ni bila mereka dah punya pembaca sendiri.. Selama ni ?? Bila diaorg join , ok la pulak.. bila dah lama lama , baru nak kritik ? 

Kita jangan sangka bila blog kita tu dah ada pembaca setia yang menyokong kita , kita dah boleh berbangga dengannya .. SEGMEN adalah platform untuk kita berkenalan .. Sangat mudah ... tak perlu nak blogwalking i follow u , u follow me then unfollow .. baru la jadi glow in the dark !

You May Also Like

35 comments

  1. that's right...! totally agree with you abg ben!

    BalasPadam
  2. riteeeeeee!!!
    kalo sblm nie tak ada pembace setia..suram jer..tpi bile da ada...tabik dada...xptot2..hehe

    BalasPadam
  3. just nak say thanks kat abang ben coz dah wat segmen bagai.. rase-rase kalau tak join segmen abang ben mau beku otak ni fikir pasal entri.. ^_^

    BalasPadam
  4. betul2, sya sokong! kita kena ada...."two way communication" aiseyman aku cakap orang putih bah...hehehe


    http://cayob.blogspot.com/

    BalasPadam
  5. betul.. tadi kering idea nak update... mujur abg ben buat segmen...

    BalasPadam
  6. semak?..mmg dah sewel le sape yg pikir cenggitu

    BalasPadam
  7. sesungguhnya segmen tu elok untuk kesihatan blog..he he

    BalasPadam
  8. ya betul.....alhamdulillahhhh

    BalasPadam
  9. betolllll....sokong abg ben.,,:D

    BalasPadam
  10. btol2!!!!! i like this hihihi

    BalasPadam
  11. abg ben sgt baik hati :) ayat bodek..

    tapi apapun thanks k abg ben!

    BalasPadam
  12. semak ker segmen tuh??
    dah tao semak pi lar mesin guna mesin rumput ker..racun ker??
    alahaii..
    xmenghargai langsung apa yg org dah kasik..
    xde salahnya segmen tu tertempek dlm blog pun...
    hehehee!!~~
    weiyda rasa xsemak..rasa cun jerk..
    sbb de header abg ben hensem kat situ..
    erkkk!!~~


    ☆┌─┐ ─┐☆
    ☆│▒│ /▒/
    ☆│▒│/▒/
    ☆│▒ /▒/─┬─┐... HYE!! HYE!!
    ☆│▒│▒|▒│▒│ ..PEACE....
    ┌┴─┴─┐-┘─┘
    │▒┌──┘▒▒▒│
    └┐▒▒▒▒▒▒
    ❤salam singgah dari mummyweiyda❤
    ❤eppy blogging ya!!❤

    Kalo free meh ler singgah my blog..--> mummylovers blog

    BalasPadam
  13. he3, diorang x sempat nak ikut kot... tu yg diorang buat entry camtu...

    Entry terbaru Kreatif - Hasil Seni Menggunakan Perkataan... (",)

    BalasPadam
  14. seronok dapat kenal ramai kawan.. ;)

    BalasPadam
  15. itulah masalahnya bila lupa asal usul. akak senang je, kalau rasa ok, akak join.. was2 tak join. seronok tengok org lain join. tak yah nak bising2. bukan susahkan kak liza pun.

    BalasPadam
  16. haha . segmen tak semak pun ! tp selalu kalau join GA atau contest msti set tarikh sendiri . takut gak nanti orang bosan tengok blog sebab entry asyik pasal GA dgn contest jaa . hihi .

    BalasPadam
  17. patut baca.. sesuai sangat biar muafakat

    http://adzriel.blogspot.com/2011/04/bagaimana-masyarakat-lama-mengalih.html

    BalasPadam
  18. betuuuuuuuuull tuuuuuuuu .

    hihi ^^

    BalasPadam
  19. sokong dgn abg ben.. berbloging bukan saja nak tulis-tulis entry untuk bagi orang baca,tapi nak carik kenalan juga.. :)

    BalasPadam
  20. sokong!! ramai yg jadi followers datang sejali utk follow je...pastu dah tak datang dah...ermmm sedih ar

    BalasPadam
  21. S.E.T.U.J.U WITH UUUUUUUUUUUUUU

    www.menulisdenganhati.blogspot.com

    BalasPadam
  22. Salam Ben. APapun segmen Bro memang ramai yang join, sayang sekali segmen saya tak berapa nak ada yang join. Dah baca dah entri pasal tips buat segmen tu, hmm masih tak cukup masin ni ... tu pasal tak menjadi lagi. Tapi apapun segmen bagus untuk ketengahkan blog, dan sependapat juga segmen membolehkan blogger lain dapat buat entri ... idea dah diberi, olah je.

    BalasPadam
  23. daripada segmen abg ben la izz dapat jumpa rmai kawan2 baru. thanx abg ben!

    BalasPadam
  24. segmen bagus untuk tumbesaran blog :)

    BalasPadam
  25. betul tu..dekat segmen ni la peluan kita nak promote blog kepada blogger lain...

    setengah blogger kalau tanak semak...tambah lagi satu blog untuk kontest dan giveaway sahaja..

    BalasPadam
  26. kalau tak suka jgn la masuk segmen tuu kan? huhu

    BalasPadam
  27. blog eka membesar dengan segmen2 dr abg ben...hello..tak suka pi duk jauh2 pi duk diam g lah komen ngn puak2 dorang..men jauh2.....

    kalau eka join segmen ni followers mesti bertambah..kdg2 berpuluh2....

    kalau nak kata dah tak jadi diri sendir,bukan setiap masa ben buat..haiya.....apa punya org lah nie....

    lantaklah dorang abg ben..ni beribu yg sokong ni....hehehehe

    BalasPadam
  28. segmen amatlah membantu kami blogger picisan ^_^

    BalasPadam
  29. yup..ur rite abg ben..
    apepon shayer shuke untk meramaikan kawan..hihi =D

    BalasPadam
  30. segmen tue ape?
    tak paham lar.

    BalasPadam