Update blog pagi pagi buta ? Gila apa ?

by - April 27, 2011

 

Hurm.. ketagihan berblogging bila kita update blog pagi buta ? Mungkin akan ada yang nampak kita gitu .. sedangkan bila kita analisa sebenarnya , tak ....

Kenapa aku kata tak ? Pembaca yang masuk ke blog kita ni ada pelbagai peringkat .. haaa.. ada yang suka baca malam.. siang .. tau pon petang petang...

Hasil dari pemantauan aku selama aku berblog , aku nak tangkap pembaca dari luar negara jugak.. Aku tak nak target dalam Malaysia jer ..

Berhasil ! Dengan update sebelah pagi ( tak nak jadual ) secara live , itu lebih realistik .. Gila pun gila lah .. Dan hasilnya , pembaca yang berada diluar negara pon tau kewujudan blog aku ni..

 

image image

Dan seawal 6 pagi .. pon ramai dah online .. Ibarat radio.. dj yang bertugas pagi pagi mesti kena yang punya tarikan tersendiri.. kalau letak dj biasa biasa , mesti pendengar lari punya ...

Ini berlaku hanya seketika untuk menjual nama blog kita .. lama ke lamaan , bila dah stabil , kita maintain je ... kan kan ?

Orang mungkin kata kita gila .. tapi mereka tak tau strategi dan planning kita maka kita iyakan je kegilaan kita .. ok ?

You May Also Like

19 comments

  1. kalaulah saya rajin macam Abg Ben... huhuuuhhuu

    BalasPadam
  2. gila rajin update pepagi..semangat sungguh, hehee

    BalasPadam
  3. strategi yang bagus.
    kena tau macam mana nak market blog.

    BalasPadam
  4. fuyoohh.. nanti nak try update pagi2 buta lagi.. hehehe =)

    BalasPadam
  5. semuanya bermula dgn usaha kan abg ben. kita ada strategi kita sendiri utk pasarkan blog kita.. bukan duduk diam mcm tu je :)

    BalasPadam
  6. eh blog aku sama cam encik ben la..ada pengunjung kat luar negara..negara2 pun lebih kurang sama je

    BalasPadam
  7. em orang sekarang on9 tak kira mase :) bile free je on9 :) huhu.. tapi tak ramai serajin abg ben nak on9 pagi2. hehehe

    BalasPadam
  8. kalau anda bangun awal anda mungkin terjumpa http://taufiqhafiidh.blogspot.com/ ini dalam awal2 pagi yang buta...hehehehe

    BalasPadam
  9. 3 bulan pertama dulu, punyer ramai mat saleh singgah....
    itu pon sebab post dalam English...
    sekarang ni post entry guna BM je....
    traffic dari luar negara terus merudum.....tetiba je pembaca dari Malaysia bertambah2.....

    BalasPadam
  10. suke update pagi juga sebab siang dan malam biasanya sangat sibuk

    BalasPadam
  11. x salah..contohnya saya..bangun seawal jam 5..sementara tunggu subuh..idea kdg2 datang x kira waktu..x gitu??sambil2 baca paper on9..

    BalasPadam
  12. tak gila bro. kat sini pukul 5 pagi dah cerah. mmg dah buka blog bro pun.
    :)

    BalasPadam
  13. a`ah kan..
    kenapa x terfikir cara tu ek..
    hehe..tenkiu pak cik Ben..hee ^^~

    BalasPadam
  14. huhuhuhu selalu nyer ps update awal pagi

    BalasPadam
  15. buat entry siap2 pada malamnya, pastu buat auto publish set dlm kul 3-4 pagi...ok tak...hehehe.. org yg malas mcm saya leh la buat mcm nih...hehehe

    BalasPadam
  16. buat entry siap2 pada malamnya, pastu buat auto publish set dlm kul 3-4 pagi...ok tak...hehehe.. org yg malas mcm saya leh la buat mcm nih...hehehe

    BalasPadam
  17. giler kental blogging awal2 pagi an...-.-'

    BalasPadam
  18. Salam..btol abg ben.. tp, klau dah mser free kiter tuh time pagi2 buter je.. mmg la sentiaser update time kol 3,4,5 pagi jer.. kan... kan..

    BalasPadam
  19. as salam..
    oh!
    ya. selagi boleh, ok je. saya punya, buat sekadar yang termampu.
    uh..rindunya masa2 dulu

    >_<

    BalasPadam