Kecewa ..

by - April 29, 2011

 

Semalam ada seorang rakan di FACEBOOK , memberitahu aku mengenai satu blogger ni .. hurm... mmg pada mulanya aku rasa dah dia ni semacam .. Bukan aku tak pernah ada kawan macam tu.. ada mmg ..

Aku dapat rasa ada sesuatu dalam setiap kata kata dia .. Seperti dia ingin menyampaikan sesuatu yang amat berat .. tapi dipendamkan saja..

Janganlah begitu sahabat .. Aku bukan mengejar NAMA .. aku bukan mengejar  KUASA .. aku hanya turut sama berdayung di lautan rezeki Allah ini ..

Aku bukan menipu .. aku bukan mencuri .. aku hanya berkarya .. aku hanya mengeluarkan idea melalui kata kata .. Aku berjaga setiap hari untuk memastikan aku sentiasa berdayung.. kenapa perlu di letak halangan ?

Aku sendiri tidak pernah mengenai dia.. Dan dia hadir membawa sejuta kebencian .. Persahabatan yang dia hulur , duri diselitkan bersama .. Mengapa ini perlu berlaku ..

Aku ? diamkan je la..Semoga Allah merahmati kita ..

You May Also Like

48 comments

  1. pedulikan orng yang mcm tu..dengki tak bawa ke mana2 pon

    BalasPadam
  2. itulah sejenis individu yg bila kita ditempat yg tinggi ,mereka yg dibawah berkata-kata -ve.
    andai mereka di atas,mereka juga akan berkata-kata -ve pada org di bawah..
    takkan habis jika dilayan.
    renung2kan.

    keep up the good work abg ben!
    biarkan jep individu2 tersebut.

    BalasPadam
  3. tak terluah dgn kata-kata...

    BalasPadam
  4. semoga kita dijauhkan dari orang sebegitu....selamat pagi encik ben

    BalasPadam
  5. bukan sume org ikhlas dlm psahabatan...xyah pduli sgt...jnji kita ikhlas sudaa...

    BalasPadam
  6. hai abg ben... sabor jela...
    1st time komen kat blog abg ben...

    assalamualaikum... :)

    BalasPadam
  7. Assalamualaikum, semoga anda diberkati di hari Jumaat yg mulia ini. be positive and think positive.....smile always!

    BalasPadam
  8. sabar ... itu jawapan yg terbaik!

    BalasPadam
  9. Ilmu ikhlas adalah ilmu yg tidak boleh dituntut di mana2 universiti di dunia ini sekalipun..ia hanya lahir dari hati yg bersih dan jiwa yg tenang..selagi kita ikhlas dalam persahabatan,insyallah akan berkekalan lah persahabatan itu sampai ke akhir hayat...

    BalasPadam
  10. perangai manusia mmg mcm tu x leh tngk kta lbih ckit ...pedulikan lah..

    BalasPadam
  11. mohon di jauhkan persahabatan duri ini...
    slmt pagi pok beng ;)

    BalasPadam
  12. biasa la manusia..
    sia-sia jewp orang camtu hidup.. kenapa perlu mereka membenci sesama manusia.. itu semua kerja sia-sia..
    jadi.. maw duk uat rilek.. orang camtu uat tataw jaa..

    BalasPadam
  13. pagar makan tanaman .. tah ape daaaaaaaa

    Apabila kamu berkawan dengan lelaki,
    Ingatlah ada dua pilihan terbentang.

    ...PERTAMA,
    kamu menjadi seperti KELAPA,
    mudah diperoleh,
    diparut...diperah,
    dan diambil santannya,
    selepas itu hampasnya dibuang
    http://www.penulissenja.com/2011/04/sekadar-perkongsian-dan-renungan-buat.html

    BalasPadam
  14. kenape gitu ek?

    lagi dah nak sampai ke puncak everest lagi byk halangan dan bekalan oksigen.

    Sabar lah....

    BalasPadam
  15. wahhh sskali dpt bw tgk abg ben berkarya lak...

    troskan usaha abg ben..chayok2!! ^_^

    BalasPadam
  16. Ben...bukan semua org sama ben. ada yang hadir sebab punye niat sebaliknya. tak payah pikirkan pasal tu lah..yang penting kita je beringat dalam persahabatan itu. hulurkan penuh keikhlasan...lama² dia mungkin sedar kesilapan itu!

    hurmmm..yang tukang sampai pon kadang bukan betul ben..ada niat tak elok jugak sebenarnya!

    BalasPadam
  17. pedulikan org seperti itu..jangan incik ben pencen blog pula...

    BalasPadam
  18. Siapakah geranan org itu?

    BalasPadam
  19. salam beng2 bong...
    pedulikan orang gitu...diorg tu jeles...xleh nak tengok org lain lebih skit mulalah membuak2 nak jatuhkan org.....sabo je la..

    BalasPadam
  20. ben kenalah hadapi dugaan ni, mungkin ben selam hati semua orang baik ajer, tapi ben tak expect akan selam hati hitam manusia. Bersedia je ben, esp bila ben dah mula diperhatikan.

    BalasPadam
  21. Jangan sedih2 bro Ben. Nanti semua readers sedih..hehe

    BalasPadam
  22. blogger nie pelik kan. Ada yg okey dan ada yang tak okeyh.. hurm.. first time kena maki hamun. nasib baik komen need approval. hurm.. Nak tanya abg ben, Macamana erk nak pekakk kan jiwa, hati dgn benda2 nie.. :(

    BalasPadam
  23. HUrm..Mmg ade yg spesis mCm nih abg Ben.

    Bukan Shj dr bdaK skolah..biLer dah Kje pOn sama..

    SepatutNye..

    Biler kte tgok oRg berjaya, kita knA ade 1 motivasi dlm diri utK bersaing secara sihat..
    Cthnyer:

    Mcm mne aku nak berjaya mCm dia?
    Ape Lg yg perlu aku buat?
    Siapa yg bLeh bantu aku?
    Mcm nih la..

    Bersaing secara sihat..kan2?

    BukannYe memburukkan2 oRg lain..
    bukan meletak rasa benci + jeles+ bla..bla..
    Klu berkawan sekadar nk cari keburukan org itu..hanya keburukan je la yg kita akan dapat.
    BetuL x?

    Kita xleh nak ubah org Mcm nih, dia ade pemikiran dia sendiri, kdg2 bLeh kata Bodoh sOmbong gaK la oRg mCm nih..

    Dah la xberjaya, pastu nak jd batU penghalang kpd Org lain..

    So, xleh nak kata ape la.. kita yg tentukan hidUp kita..klU nk amik kira ape oRg cakap, ape oRg kata..abesla..satu KJe pon xleh wat..

    Last2..diri senDiri yg mkn hati berulam jantUng..hehe..

    So, abg Ben!
    Usah la peduli -ve comment yg dilontarkan kpd kamu ok?
    U're the best for us!
    Keep UpdaTe..!!!
    ajah2 Fighting!!

    Lagu utk abg ben..
    "No matter what they said..No matter what they do.. as Long as you hve Got "bLogger such as me ;)"..as Long as, you and i see.."

    Haha..lagu nasyid dr kumpulan UNIC.

    BalasPadam
  24. usah difikirkan sgt. ambil sebagai peringatan. tapi jgn rosakkan perasaan dgn pemikiran begini. perangai manusia mcm2.. tak mampu nak buat semua org suka. selagi apa yg kita buat tidak salah dari segi hukumNya.. buat ajelah. Nabi Muhammad s.a.w pun ada yg benci, apatah lagi kita insan yg hina ini. Moga Allah buka pintu hatinya utk menyedari sebab & akibat dari sikapnya itu & kita belajar sesuatu darinya.

    BalasPadam
  25. alaaa...sian nye abg ben..hehe..
    saba nyew..
    rasa nye ada benda yang terguris hati dy dari abg ben..
    kita tak tahu sebagai manusia biasa..
    silap kita orang lain akan nampak..
    amek yang positif jadikan pedoman hidup..
    mungkin yang keruh tue abg ben tak dapat nak buang lagi..
    yang jernih abg ben taburkan oke.. ;)
    gud luck for ur future bro =)

    BalasPadam
  26. s
    a
    b
    a
    r

    y
    a

    Allah sayang a ben tu..=)

    BalasPadam
  27. kalau kita x berjaya orang tak mau kawan, kalau kita berjaya pulak kawan mula nak tikam belakang.

    kesimpulannya, kalau org yg punya hati x baik, sebaik mana pun kita, orang itu tetap pandang serong kat kita.jadi teruskan jalan ke depan dan jangan pandang belakang ben:)

    Tips nak cepat kurus

    BalasPadam
  28. susahlah kalau masih ada orang yang bersikap hasad dengki ni ek...

    BalasPadam
  29. salam ben,

    layan dia seperti biasa je ..

    pasti suatu hari nanti..tanggapan
    dia terhadap ben akan berubah..insyaAllah

    kita happy2 kan diri di hari jumaat yang mulia ini


    p/s: hari ni Anniversary day kita
    happy sangat...doakan utk kita yek ben


    ^_____________^

    BalasPadam
  30. lumrah hidup... selamat pagi.. cik ben

    BalasPadam
  31. Duri dalam daging la ni.... Kadanng-kadang kene gune ilmu buat-buat tak tau jugak bro.... susah nak puaskan hati semua orang....

    BalasPadam
  32. tapela abg ben, mungkin sorg dua yg camtu..tapi BERIBU lagi tetap ada kat belakang abg ben !! :)

    BalasPadam
  33. Eeemmmmmmm....bawak2 sabar la Ben, kita x boleh nak menahan kebencian orang kat kita....itu hak dia, biarkan je laa...kita sama2 doakan yg terbaik untuk dia dan kita juga..hehehe

    BalasPadam
  34. Harap2 saya dijauhkan dari semua tu...amin.

    BalasPadam
  35. sabar je la ek..
    dlm hidup nih bukan semua orang sukekan kita... yg penting kita menikmati kehiduapan nih cam biasa..

    BalasPadam
  36. as salam....
    hm..selagi mana kita mampu tegur, kita tegur dia..
    tak ke mananya kan..
    kalau gitu, sampai bila la macam tu.
    hmm..

    BalasPadam
  37. Tiada guna bersahabat sekiranya tiada keikhlasan dalam diri.

    BalasPadam
  38. sabo je la... duduk di atas dibenci-benci... duduk di bawah dicaci maki...

    itu semua lumrah...

    relek2 sudah abg ben,
    myetech9[dot]com @ Enchik Nine

    BalasPadam
  39. hurm.biasalah.mungkin die takle nak tgk abg ben lebh dr die.

    btw.suke bace blog abg ben yg slamber gile.
    senang2 lawatlah kejap blog sy
    dyapunyabelog.blogspot.com

    assalamualaikum(:

    BalasPadam
  40. ermm, siapa la agaknya yerr..rezeki masing2... mesti ada sbb tu kan? sabar yer...

    BalasPadam
  41. adat manusia tak boleh tgk org senang kan..

    eh..kalau tak dipecahkan ruyung, manakan dapat sagunya kan..kan abg beng? :D

    BalasPadam
  42. aku pun sangat heran punya banyak blog yg aku follow tapi yg follow balik cuma 6 org jer,.
    tak baik kan diorang tu,..
    ermm tetibe lari tajuk

    BalasPadam
  43. aku pun sangat heran punya banyak blog yg aku follow tapi yg follow balik cuma 6 org jer,.
    tak baik kan diorang tu,..
    ermm tetibe lari tajuk

    BalasPadam
  44. sedey nye baca antri nih. takpe abg ben, biar apa dia nak kata.
    Allah maha Adil :) chill ok?

    BalasPadam
  45. pedulikan orang yg mcm tu, dia tak akan kemana pun klu hasad dengki dok bertapak dalam diri

    BalasPadam
  46. @mcm ni lahsaya dh follow blog awak, jom la follow blog saya yg x seberapa pula ...

    BalasPadam
  47. bakooo jer orang yg macam tuh...hehehe

    sabow jela neh abg ben

    BalasPadam