Demam pilihanraya ..

by - April 26, 2011

 

Demam pilihanraya di Sarawak , dah kebah.. skang ni dalam internet pulak !! Demam pilihanraya DIGI .. Macam macam hal laaa.. huhu.. ngan aku aku terlibat  ..

Aku tak suka masuk menda menda ni .. Bukan apa.. dari sekolah dulu aku tak gemarkan jadi calon .. Kalau nak , biar dipilih terus .. hehe... Aku tamo la nanti ada yang bermasam muka .. Tengok kawan kita undi orang lain sedangkan dia cakap dia sokong kita.. haaa.. kecik la ati ai kan.. Tapi tu zaman sekolah .. bukan zaman blog ni ..

Zaman blog ni kita tak tau hati orang camana ... Nampak ok.. tapi ? Nampak brutal tapi ada taman dalam hati.. macam macam laa .. bukan senang nak nilai orang ..

Malam ke 4 ... aku berada kembali ke tangga ke 2 setelah tengahari tadi berjaya merampas tahta no 1 buat sementara.. ok la kan ? Bagi gak saingan ..

Hurm.. aku suka bersaing gini.. kalah sekali pon puashati.. janji menguji kewibawaan aku sebagai calon .. Aku bukan spesis berdiri tegak dan biarkan kawan kawan pangkah aku .. Maaf ! aku bukan spesis syok sendiri .. aku kena berusaha .. berkempen setiap saat sebab calonnya bukan aku seorang je.. ni bukan satu lawan satu.. tapi beratus wooooooooooooooooo.. mencabar lak tu ..

Apa yang menariknya ialah strategi masing masing ... bagaimana cara promosi undian / kempen setiap blogger buat .. haaa.. Ada yang belum mulakan kempen mereka.. Agaknya saja bagi 10 tiang dulu kot pastu baru kejar ?? hahahha..

Contest ni cuma selingan bagi aku dalam dunia blog .. Menang atau kalah tu adat.. Yang penting biar bermaruah .. jgn kasi cicir .. Aku bawak nama aku dan nama kawan kawan blogger yang lain .. Mereka juga berusaha untuk aku.. Bukan takat tolong tepuk bahu jer.. tapi tolong tolak belakang aku untuk bergerak.. Haaaa... Bayangkan laaa..

Bukan mudah sebenarnya meraih undi ni jika kita tidak ada kawan .. jangan ingat muka cun atau kacak , semudah tu je leh dapat undi ? Heloooo .. tolong laa... atau dok pk kita popular pastu diorg akan undi kita ?? hehhehhe.. Mintak maaf la yer... buka buka mata tu.. tengok kat Celebrity Online tuuu.. cabaran kat sana pon dasat woo..

Ok ok.. korang dah undi ? Aku tau belum... kalau belum.. tak reti reti buat buat terklik ??? Meh SINI

You May Also Like

15 comments

  1. chayok chayok... teruskan berkempen dan tunaikan janjimu terhadap rakyat jelata... hahaha =)

    BalasPadam
  2. btol tu bro..menang kalah x penting..jnji dpt test market..keh3..time ni ar nk perkenal kn blog kite..me,noob..sile eri tnjuk ajar..pasal strategi tu,keh3..stiap org ada strategi msg2..
    me folower plg ciput dlm top10 bloger of the year..tp xsangka strategi me bkesan.,.^_^" ...

    BalasPadam
  3. selamat pagi abg ben...
    sepanjang saye berblog ni kan ,apa yang saye perhatikan ..ben ashaari lah orang yang paling gigih berblog...idea unik....semoge mendapat apa yang diimpikan dalam berblog...

    BalasPadam
  4. Pilihanraya ibarat peperangan , perlu strategi untuk menang.

    JOm Joint.Blog akan di pamerkan ke page yang mempunyai 16000 fan page
    Peraduan
    FARISZ@AZ.Com FanPage

    BalasPadam
  5. salam~peminat abg ben neh haha~
    emm tah bile la dpt msuk contest hebat cenggini..tp abg ben da hebat,insyAllah ade peluang besar nk menang hehehe neway,kalo abg ben rase xde keje nak wat,jempot la terjah belog sy eh hehehe http://suhasimplelife.blogspot.com/

    p/s : mennti knjungan abg ben hehe

    BalasPadam
  6. dah buat2 tertekan dan dah tervote pun abg ben..semoga berjaya.. :)

    BalasPadam
  7. Bro Ben.... target kita sebenarnya sama kan? Bukan nak menang sangat pun... Tapi berbaloi.... mendadak beza nya.....he he...

    UNDI BRO BEN!

    aku nyer setakat rank 20 je kot..huhu

    BalasPadam
  8. afunben hahaha..

    selamat berkempen abg ben :)

    Azwa Shamsuddin

    BalasPadam
  9. good luck..
    tp hari ni terundi anwar hadi lak..
    huhuhuhu
    nak pancing undi gak la leh x??
    http://www.wwwow.my/Detail.aspx?cd=260411012041708
    calon gmbr terbaik je.. hehehehe

    BalasPadam
  10. gud luck to bro ben!!
    wee!!
    vote!!

    ☆┌─┐ ─┐☆
    ☆│▒│ /▒/
    ☆│▒│/▒/
    ☆│▒ /▒/─┬─┐... HYE!!HYE!!
    ☆│▒│▒|▒│▒│ PEACE!!!....
    ┌┴─┴─┐-┘─┘
    │▒┌──┘▒▒▒│
    └┐▒▒▒▒▒▒
    ❤salam singgah dari mummy weiyda❤
    ❤eppy blogging ya!❤
    ٩(•̮̮̃•̃)۶
    hi fwenz!! keep it up blogging ya!! Kalo free meh ler singgah my blog..--> mummylovers blog

    BalasPadam