KENAPA AKU JOIN DIGI-BLOGGER OF THE YEAR

by - April 25, 2011

 

Ada yang kata aku gila glamer ? Teringin sangat nak menang ? Hahahah... ok.. aku bagitau la kenapa aku nak join dan  nak pastikan aku berada di TOP 3 !

imageIni  adalah penyumbang trafik aku sejak bermulanya contest ni .. Perhatikan no 6  tu .. Korang rasa yang masuk tu dari mana ? Apakah mereka itu pembaca sedia ada atau pembaca baru ???

imageApakah cara untuk menarik trafik hanya melalui blogwalking ?? Ingat , yang join contest ni satu Malaysia ! Pelbagai blogger yang punya pembaca tersendiri akan join .. Inilah masa untuk 'curik' pembaca mereka !

Dengan berada di TOP 10 , pastinya mereka yang masuk ke web WWWOW ni akan masuk ke blog blog yang punya ranking tertinggi .. 

Sebab itulah aku senantiasa berkempen agar tidak tercorot ! Ianya cuma satu permainan .. Hadiah pon bukanlah lumayan pon .. Dan kalau nak gila glamer , baik aku buat GEGAR 1O RIBU BLOG !

Sebab tu aku kata , gunakan segala peluang yang ada untuk mencuri pembaca baru .. Sasaran aku adalah 2 tahun .. ni baru setahun lebih .. Aku masih lagi dalam 'beta' ... Percubaan.. Tengok blog aku pon tau.. basic jer .. haih ..

Aku kecewa tadi bukan sebab aku jatuh rank tapi kecewa bila 'rakan'  yang aku kenali bercerita beria pasal aku tapi tak sepatutnya menyokong aku .. Kalau korang ? Ye .. aku tau korang tak kisah .. Tapi aku kisah ..

Kesimpulannya , dengan masuk ke DIGI CONTEST telah menaikan lagi pembaca baru blog aku sebanyak 19% sehari .. amacam ? Sapa bijak sekarang ? Akukah yang gila glamer ? atau aku punya strategi sendiri tanpa perlu blogwalking 24 jam ?

You May Also Like

16 comments

  1. org yg ckp gila glamer tu sbnrnye jeles.. juz ignore.. :)

    uisshhhh.. first time komen.. selama ni silent reader je.. keh3

    BalasPadam
  2. trus usaha abg ben..
    strategi memg perlu tuk brjye dlm hdup..
    huhhuhu.. :)

    BalasPadam
  3. ben!...join sbb nak naekkan trafic...bagus laa...!

    BalasPadam
  4. gogogo abg BEN...mambang akan join taun depan xD ...ekekeke....

    http://violencexx.blogspot.com/

    BalasPadam
  5. dr awl knal abg. ben nih mmg penuh dgn strategi saje..ermm bagus jadi fasilitator abg. ben nih...

    BalasPadam
  6. abg Ben hebat!! abg Ben hebat..syieda support dr blkg... nti mng banje syieda mnom teh o ais limau ^_^

    BalasPadam
  7. Memang satu strategi yang bijak. Nak juga guna cara ni, nak masuk. Tapi blog masih tak layak la..haha..Memang letih nak blogwalking hari hari...Nak jemput pembaca tu yang payah sikit..Bijak la bro ni..kehkeh...Apapun..Selamat berjaya..Setiap orang inginkan kemenangan..

    BalasPadam
  8. yeahh. apa-apa pon kitorang tetap sokong abg ben..

    =P

    BalasPadam
  9. teruskan usha2 peluang baik,.

    BalasPadam
  10. strategi yg bijak...as blogger yg sedang mencuba mcm saye dgn merendah diri nye salute bro ben...n at last...bro explain ur vision finally...yeahhhhh

    BalasPadam
  11. btol tu master ben..ek,lain kali print screen skali ar yg ranking no4 tu..adoi..keh3

    BalasPadam
  12. dalam 3 top , yang first tu baru jelajah ke blog dia.

    jika tidak menang sekurangnya dapar promosi blog.

    Sebab Mata Lelaki Gemar Lihat Badan Wanita


    Kenapa perempuan suka tayang body pada lelaki

    .

    BalasPadam
  13. Yezza.... itu ler matlamat... :)

    BalasPadam
  14. abg ben terbaikkk!!
    apa2pun matlamat itu kearah kebaikan!!
    chayok2!!

    ☆┌─┐ ─┐☆
    ☆│▒│ /▒/
    ☆│▒│/▒/
    ☆│▒ /▒/─┬─┐... HYE!!HYE!!
    ☆│▒│▒|▒│▒│ ..PEACE!!!....
    ┌┴─┴─┐-┘─┘
    │▒┌──┘▒▒▒│
    └┐▒▒▒▒▒▒

    ✿ salam singgah dari mummyweiyda✿
    ✿eppy blogging ya!!✿

    Kalo free meh ler singgah my blog..--> mummylovers blog

    BalasPadam