Serius .. aku tak minat nak tengok !

by - April 29, 2011

 

Ramai mungkin dok mengadap tengok tv .. tengok majlis perkahwinan si putera raja England tu haa.. Kenapa aku tak layan ? Entah.. aku mmg tak gemar tengok..

Bukan apa ... ini pendapat aku je la.. mungkin ada yang tengok , suka suka je.. best.. pastu ada yang mula berangan nak bersanding buat lagu tu .. kan ? Tak salah .. hehe.. berangan bererti nak gak kalau berpeluang ..

Entahlah.. bagi aku diorng tu mengajar kita jadi pembazir .. Dari apa yang agama Islam ajar , segalanya biarlah sederhana .. Tapi diorg seolah olah saja nak mencemari pemikiran orang Islam ..

Ya .. aku tau .. mmg .. sekadar tengok je. apa salahnya.. Tapi tengok kita tu tengok berisi lebih lagi anak anak dara.. Ada la yang pasang angan angan nak kawin ngan orang orang kaya dan berduit.. nak buat kawin ala ala garden la.. dalam laut laa.. macam macam gaya la ..

Tapikan lebih baik duit yang banyak banyak tu buat majlis yang mana fakir miskin dijemput sama .. anak anak yatim gitu.. diorg pon happy gak kan ..

Aku kawin ? aku buat kecik je.. panggil kawan kawan jer terdekat dan sedara mara .. Aku sedar aku sapa .. Tapi yang berduit tu , apa salahnya kan .. bersanding sambil buat amal jariah ..

Maaf la.. aku bukan kolot ..tapi dah penat tengok kita dok diajar jadi pembazir dan jadi fanatik terhadap gaya dan fesyen dunia skang ni.. Makin lalai dan jauh tersesat..termasuk aku gak la.. huhu ...

Kalau korang suka , tak pe la.. ini cuma pendapat aku jer .. kenapa aku tak tengok majlis pekahwinan diorng tu haa...

You May Also Like

37 comments

  1. saye tengah sedih abang bengg,.. dak william curang :(

    BalasPadam
  2. btoi tuu abg Ben.. akk kat opis syieda ciap ckp ex die kawen arinie...
    padahal org tuu lgsg xknal die...

    ^_^ syieda suke kawen sedang2 je..xmembazir...lau z name nye riak

    BalasPadam
  3. kak liza pun tak de sanding2 pun. sempoi! memikir tentang nak guna duit utk perkara2 penting dulu.

    BalasPadam
  4. hahaha..yuyu kat atas ni lawak ah..

    abg benten,kita tengok jer..nak buat cm dorang takdelah mampu...hihihi....

    BalasPadam
  5. hehe agak laa..buat besar besaran bagai macam certain org2 kat msia jugakla..bajet ratus riban juta2 tuk majlis kawen je..patutnya kawen bia sederhana,hidup slps kawen tuh lagii banyak nak guna duet..huhu..sy tgk jap td sbb nak tgk kate middleton tuh..cantik giler pastu dah x tgk,smbg stdy :p

    BalasPadam
  6. membazir harta negara dan membazir duit rakyat

    BalasPadam
  7. membazir harta negara dan membazir duit rakyat

    BalasPadam
  8. sokong bro Ben....kahwin yang tak membazir adalah kahwin yang paling berkat.... isu nih yer....ISU.....he he he.

    BalasPadam
  9. majlis perkhawinan yang sederhana lebih diingati..aku setuju dengan pendapat bro..wat simple2 sudah..janji sahabat2,saudara mara dan orang datang..lebih meriah kan..makcik2 pakcik2 pun singgah datang membantu..

    BalasPadam
  10. Y.z sedih ditinggalkan william...hahahha...betul tu Abang Ben Ashaari....buat ikut kesederhanaan...bukan ikut nafsu...hari ni lpak pasar malam putrajaya x????hhehhehee

    BalasPadam
  11. aku tengok sebab sub tugas aku..ahahaha...Amanah untuk teruskan keje ...Baru tadi tau detail2 perkahwinan ni :P

    BalasPadam
  12. ooo No memang setuju sesangat enBen oooi..kita yg duk megah2 kan depe dapat apa?..melopong sampaikan lalat masuk mulut tak sedo haha..tu tak cite bab hantaran lagi..No pun sama time kawen dolu2 sebab kita sedo esok2 kita nak idup lagi bukan nak perabis hari tu je..

    BalasPadam
  13. terfikir jugak dengan kata-kata abang ben.membazir je semua tu.bersederhana adalah lebih baik

    BalasPadam
  14. hahhahha.. mesti rmai yg trase tu... good la abg ben

    BalasPadam
  15. Yes... Memang membazir... Tp kalau cakap cm tu jawapannye sekali seumur hidup... Oh Tidak!

    BalasPadam
  16. betul betul...jgn jadi kawan syaitan..membazir..qila kawen pon buat kecik2 je..baik simpan duit lg bgus.

    BalasPadam
  17. betul tu abg ben..even saya nie remaja umur 18, saya tengok x trlintas pun nak khwin mcm tu nanti. Sedar diri x mampu..x elok membazir.kan kan?

    BalasPadam
  18. abang ben, akak office saya sanggup cuti half day semata nak tengok william kawen. mencarutt je ah. haha

    BalasPadam
  19. Mas pun tak minat tengok...bosan!!

    BalasPadam
  20. betul setuju...kawan2 sibuk nak tengok willian kawin...[dalam hati berkata,..best sangat ke smpai dari minggu lepas tggu royal wedding ni?]

    BalasPadam
  21. ED tengok sikit je masa akad nikah will & kate.. hehe..

    BalasPadam
  22. hahahaa

    kite pon tak tengok langsong
    sebab ayah kite tutop astro sampai adek kite hbes UPSR..
    memang tak boleh nk tgok tv langsonglahhhhh
    hahaha

    BalasPadam
  23. ala..sebelum tgk live tu pun org dah membaazir dah..dah lama dah org melayu buat mjlis kawin membazir..

    dari dulu org membazir panggil kugiran..bagi bunya telur..bagi telur je sudah..kalau boleh saya pun nak buat majlis camni..tapi ikot kemampuan la..jgn terlalu terkongkong dgn satu2 bende je..

    ni pndpt saja je..

    BalasPadam
  24. mari layan bloggggg..
    sunyi ler alam maya mlm ni..smua pakat tgk tv ni ;)

    BalasPadam
  25. x minat ga.. sebab umah banjir...huhuu..

    BalasPadam
  26. betol3x... hahaha besederhana lebih baik mcm abg ben kita... huhu

    BalasPadam
  27. taw xpe gile bosan ..............

    BalasPadam
  28. atien pun tak tengok. blogwalking sudah..

    BalasPadam
  29. Tak salah pun tengok. Kalau rasa tak sesuai dengan cara hidup kita, tak payah ikut style mereka. At least kalau tengok, kita tahu perkembangan semasa, nanti orang tanya sapa Kate Middleton, sapa Prince William, itu pun tak tau.

    BalasPadam
  30. saya pun x minat nk tgok..heheh

    BalasPadam
  31. sbb ape ea dorg buat besar2 an? aku x dapat bayangkan kalau dorg wat kecil2 lan. msti rakyat dorg marah.

    BalasPadam
  32. roomate I (Cik Pulau) pun layan wedding tu dari blog2 yang update pasal royal wedding tu je. hehehehe.....
    tapi I suka tgk majlis kahwin~

    :)

    BalasPadam
  33. alahai tgk je kot, just nak amek pngalaman tgk sejarah berlaku secara life. esk leyh citer kat anak2 ye x...mcm tgk olimpik gitew. btw, mmg sokonglah bab kawen cara Islam ni. sederhana. I like~

    BalasPadam
  34. sy sokong abg ben... :)
    membazir je..

    BalasPadam
  35. masa mak dia kawen, aku tgok. anak dia kawen pun aku tgok. tak rasa apa2 pun. kalau diorang nk membazir pun biarlah sbb itu hak mereka. dah keluarga diraja....mesti rakyatnya tertunggu2 peristiwa bersejarah ini dan bangga dgn bakal raja & permaisuri mereka. itu yg aku rasalah......

    BalasPadam
  36. abg ben.. skrg trend remaja pakai brand bendera union jack.. boleh tak sd nak sedikit ulasan dari abg ben bagi remaja yg suka trend dengan pakaian melambangkan bendera union jack..

    BalasPadam
  37. abg ben jeles erk?? hehe

    BalasPadam