Putrajaya - bandar yang ku sayangi ..

by - April 29, 2011

Alhamdulillah ...kenyang sudah .. makan kat Precint Diplomatik .. Makan pe kat situ ? Heheh.. tu nanti aku update kat blog aku yang satu lagi ( link ) ..

Hehe.. makan kat sini semua murah murah .. sbb tu aku suka tinggal kat sini .. Jiran jiran aku semua bagus bagus.. keje gov semua laa... pakai keta mewah mewah .. sebab tu diorg mampu hidup kat sini ... Gaji sebagai penjawat awam dah lebih dari cukup.. kira tak perlu dah buat keje tambahan ..

Yelah .. dengan gaji yang ada tu , boleh bayar macam macam .. Nak g kerja , parking nak bayar kan ? nasib baik la ada gaji yang tinggi tu .. Alhamdulillah .. terima kasih kerajaan .. Anda mmg pentingkan rakyat .. Pastu baru baru ni , minyak tak jadi naik lagi kan ? Syukur.. tak pe.. esok esok naik pon tak pe.. janji ari ni tak naik ..

Tu tambang ERL tu bila nak naik ? lama tak naik dah tu.. nasib baik kementerian aku tu nak pindah Putrajaya dah.. kira kalau naik pon aku tak terasa la.. orang lain terasa la.. tak pe.. janji bukan aku .. kan ? ;)

Pastu makan kat sini pon ada cukai kan ? Dengarnya sewa kedai pon mahal .. jadi kalau nak makan sini pon kira mahal la.. nak murah kalu g Bangi laa.. sana murah .. Putrajaya ni bandar 5 bintang .. haaa.. yang duduk sini semua banyak duit okeh ! Tu pasal duit aku tak abis abis ..

Apa pun , Putrajaya yang cantik lagi permai ini .. mmg aku suka dan sayang .. naik la berapa pon aku tetap sayang .. Tunggu pilihanraya je nanti .. Tetap pangkah kerajaan .. I luv u laa.. cer naikkan lagi apa yang patut naik .. I like ...

You May Also Like

16 comments

  1. sangat tensi dengan keadaan kos sara hidup yang tinggi diputrajaya nie..... huhuhu tetiap bulan cecukup makan jer BA.... huhuhuhu.. Tapi Alhamdulillah sebab masih lagi boleh makan disaat hujung bulan walaupun ala kadar sahaja.. masih ternanti2 ganjaran untuk kita yang berkhidmad untuk negara

    BalasPadam
  2. ye ke makanan kt Pj murah2.. bukan gedabak mahalnye ke en ben... hahaha

    BalasPadam
  3. aikk..tadi nak pangkah PAS la PKR la..mana satu nih..

    saya tetap sokong k'jaan,sebab dah 11 thn saya sekeluarga makan reski dr kerajaan..

    BalasPadam
  4. heee fai kerja kat putrajaya 4 bulan da , fai tahu la maksud abang bemm tu ^^

    hihihi .

    penuh tersirat .

    BalasPadam
  5. Ayat tak hingat, sabar ajer ler........

    BalasPadam
  6. saya pun sayang putrajaya... tak jammed... sedap mata memandang... tambang bas 50sen jer... hikhikhik... tp sewa mahal.. tu yang duduk sekali 5 org...makanan pun mahal...tu yang rajin masak... hehehe

    BalasPadam
  7. huu, nasib baek tak duk pj..

    BalasPadam
  8. I LIKE. This is the first entry of u bro Ben yang i like the most...hahaha. I totally agree lah...because I LOVE PUTRAJAYA TOO. Walaupun dalam hati...banyaknye komen!!! (tentang kos sara hidup la)

    BalasPadam
  9. dari sehari ke sehari nak gputrajaya.. atk pg pg lagi

    BalasPadam
  10. dari sehari ke sehari nak gputrajaya.. atk pg pg lagi

    BalasPadam
  11. ye..ye...sayang sangat putrajaya....makanan MURAHHHH la sangat..sampai hari2 bawa bekal gi keje...hu..hu...sayur ikat besar 2 jari dah RM1.50....amacammmm?....sayangggg la snagat kan...heeeeee.......

    BalasPadam
  12. entri santai yang lagi satu lebih menarik minat aku.. aku suka yang plot2...nampak lebih comel...errrr...

    BalasPadam