Bila blogger sengaja mencari salah ..

by - April 29, 2011

 

Lama aku tunggu.. aku dah bukak 2 blog.. sebelum ni dok kritik kaw kaw blog aku .. tanya kenapa aku buat itu ini .. Dulu blog aku lain ..skang lain .. suruh aku wujudkan blog lain la.. macam macam la dia komen ..

Pastu bila aku dh wujudkan blog baru dan dah masuk 10 entri aku rasa.. satu komen pon tak de pulak.. Namun masih dok kritik kat sini ..

Itulah aku kata.. kalau dah mmg gemar mencari lubang untuk mengkritik , maka dia akan terus mengkritik.. Namun bila ternampak kebaikkan atau kelebihan , dia diamkan ..

Tugas blogger bukan juri untuk mengkritik blog lain 100% manakala blognya sendiri hampeh ... Kalau kita tengok pengkritik yang sediada di dalam dunia ini , mereka sendiri telah berjaya dan layak untuk mengkritik seadanya..

AKu terima kritikan dengan secara terbuka selagi mereka berhemah dan bijak mengunakan kata kata .. Mmg benar kritikan akan membina tapi tolonglah adil .. Jangan kritik sebab CEMBURU atau PHD... Cemburu untuk membina kejayaan , kita boleh tau .. tapi jika sebaliknya.. awak ada agama.. ada pegangan..fikir fikirkan...

You May Also Like

24 comments

  1. cool down je lah,. saya pun lagi teruk terkena, tapi tak layan langsung pun, wat keje sendiri jer,
    kalo orang tanye lebih2 pun sy cakap ye lah tu,.
    pastu wat hal sendiri,.
    jgn dilayan sangat org2 mcm tu,. dan jangan dibuat entry2 mcm ni lama2 nanti org akan muak,.
    dan org akan cakap ape ni blog org tak puas hati ke ?,.
    sori la yer sy cakap mcm ni bukan saje2 je,. sebab saya nampak mcm ada byk juga le entry2 tentang tak puas hati tu,..

    BalasPadam
  2. jgn mara2 bro

    mnusia mmg

    tak puas sokmo

    smpai satu mase kite lelah

    lelah nk puaskn hati

    dia puas hati bile bjaya membuatkan bro tnduk atas komen die..

    jadi dia nk buat lebih lagi..provok

    spya dia dikenali bro dgn lbih lg

    pndgn je

    BalasPadam
  3. manusia tak pernah puas abg ben..ada je nak cari silap orang..

    BalasPadam
  4. nak mengkritik...biar berasas... dan untuk kebaikan bersama...kan..kan..

    BalasPadam
  5. haha.. biasa la en. ben.. semua atas dasar PHD dalam diri tu... sepatutnye kita kena nengok kejayaan orang sebagai cabaran dalam hidup kita :)

    BalasPadam
  6. biasa la ben...its hard to please everybody

    BalasPadam
  7. sebab dengki pon kebarangkalian juga abang ben ~

    BalasPadam
  8. assalam..betol tu abg ben..saya sokong..yeahh..
    emm biala,, orang memang selalu tengok salah orang lain berbanding nak tengok silap diri sendiri,,ape2 je la,..haishh...
    yang penting abg ben memang blogger hebat..hehe..disukai ramai ! hidop ! tetibe,,=[

    BalasPadam
  9. dyeorg jeles sebab ramai yg suka baca blog abg..

    BalasPadam
  10. SalaM aBG BeN...

    iGNoRe Je La DoRaNG Tu... WaT SeMak KePaLa Je...

    BalasPadam
  11. kaki kritik ni memang... =)

    BalasPadam
  12. huuuuu~

    betul tu ,

    kalau nak kritik kaw-kaw pon , mintak la izin dulu, :P

    BalasPadam
  13. smakin lama dunia smakin berubah T___T


    http://eyjalukman.blogspot.com/2011/04/perubahan-dalam-hidup.html

    BalasPadam
  14. uncle abg ben~
    biakan mereka dengan perangai gila meeroyan tuh :)
    terus suksess!

    BalasPadam
  15. org mcm ni tak pernah puas hati dgn apa yg org lain ada...

    tak perlu dgr ape org lain kata perkara yg tak berasas...

    abg ben, teruskan je ape yg abg ben dah usahakan ni..keep it up :D

    BalasPadam
  16. betul abg ben, naseb blog saya tak famous utk dikritik haha. salam singgah abg ben (:

    BalasPadam
  17. buat je byk2 segmen,. aritu masih tak puas hati sbb tak dapat nak join,.kate traffic hits bila buat segmen kan,.. ermmmmm

    BalasPadam
  18. biarkan je manusia macam 2.. memang takde mase depan nye diorang.. salah orang je cari tapi diri sendiri hampeh. rilex ben, steady :)

    BalasPadam
  19. SALAM

    macam lagu Elite (tak ingat tajuk dia),

    dalam dunia ramai yang memuja, ramailah yang iri hati,
    yang lebih suka mencari kelemahan walau lebih banyak kelebihan :)

    anyway, tu yang buat blogging lebih seronok. kalau asyik kena puji je mau kita mendongak tak tunduk-tunduk, sekurang-kurangnya bila ada orang mengeji dan mengutuk mungkin boleh mengajar kita untuk tunduk sikit. i'm just saying.

    in blogsphere ni, tak penah kena lagi la. lagipun my blog ni tak diuar-uarkan. HAHA. i'm just too afraid to be criticized.

    have a great day Malaysia!

    BalasPadam
  20. manusia, memang suka mengkritik. kesalahan diri sendiri memang tak pernah nampak tapi kesalahan orang lain gak yang dorang akan gali ker akar umbi.

    BalasPadam
  21. as salam..
    teringin benar tengok blog pengkritik tu. hm..
    bila mata dikaburi syaitan, hati dikaburi dunia bila tak berhati2..

    >__<

    iklan entri 2 kat blog HAHAHA

    copycat(sandaran-Nya bagi backlink pahala. tak mau?huhu..

    BalasPadam
  22. pengkritik macam tu jadikan batu utk kita pijak dan melonjak lebih tinggi.

    x pe..Ben kan tabah :)

    BalasPadam
  23. kalau ada orang dengki tandanya adalah yang kita lebih dari dia..

    BalasPadam