BEN ASHAARI tumpang blogger femes ok !

by - April 24, 2011

 

Hurm... BEN ASHAARI naik dengan gunakan blogger femes eh ? Tak usaha sendiri .. Menumpang populariti blogger blogger lain terutamanya MAT GEBU ..

Aah.. serius ..mmg betul..selama ini Mat Gebulah banyak promot blog aku tu haa... aku mana ada usaha langsung .. takat buat entri biasa biasa gini , semua blogger boleh kan ?

Yelah , aku kan baru je berblog ... baru setahun .. kan kan ? Orang yang cakap pasal aku ni , dah berkurun lamanya berblog.. dia naik tanpa bantuan sapa sapa ...

Pergh... dasat siut... Serius.. mmg betul.. blogger banyak bantu aku .. Dari bawah sampai sekarang , mmg blogger bantu aku .. Ada aku nafikan ? Tapi nak tanya la... kita buat blog ni , sapa yang bantu sapa ? apakah kita sendiri berenang sampai ke kejayaan ? Eh ? Apakah media itu bukan bantuan ? apakah syarikat pengiklanan itu bukan bantuan ? Atoiiiii... Cakap kasi pandang cermin laaa ..

Nak kira lama , aku ada websites aku sendiri nun tahun 1998/99 tu haaa.. aku dah ada pembaca aku sendiri ... Aku tak kecoh pon.. aku promote sendiri kat MIRC .. okek jeee.. tarak pon sombong ... berlagak DIVO pon jauh sekali ..

Jangan menidakkan orang lain dengan mengatakan kejayaan itu atas usaha kita 100% .. Artis pon bergantung pada wartawan .. Dan paling utama ialah , pembaca blog kita .. disebabkan merekalah blog kita dikenali ..

JANGAN SOMBONG LA MAKCIK !

You May Also Like

43 comments

  1. Spoken like a true blogger.. :)

    BalasPadam
  2. aduss...jgn dsentap ye pkcik...biorkan je deme tuuu...

    BalasPadam
  3. yup! totally agree with you abg ben!

    BalasPadam
  4. orang yang dengki dengan org lain mmg selalu rugi.

    so, keep writing bro ! :)

    BalasPadam
  5. saya baru je nak komen 'takde pembaca blog dia takkan naik, takkan dikenali" tapi abg sendiri dah cakap.. Hak hak..

    Tah Hapo2 la Makcik nih!! Menci menci menci!!!

    BalasPadam
  6. sabar ye. haha adat la manusia. tak senang tengok kejayaan orang lain. relax janji kita tahu mana landasan kita :)

    BalasPadam
  7. betul tu..sokong sangat,
    facebook pon membantu jugak kan..hehe
    saling tolong menolong la..

    BalasPadam
  8. mane ada sombong pakcik !

    tak baik sombong2 ni...setuju sgt lah..sekurang-kurangnya bagi kredit sikit kat mereka yg dah bantu..

    BalasPadam
  9. Hidup bermasyarakat perlu saling tolong-menolong, bantu membantu dan saling sokong menyokong...

    Saya sokong Encik Ben...

    BalasPadam
  10. setuju dgan "pakcikk" ben ! hahaha ^^

    BalasPadam
  11. Mak cik!! jangan la sombong! [tibe-tibe jer]

    BalasPadam
  12. Sabar je lah . sebenarnya dia jealous :)

    BalasPadam
  13. makcik mane laa uw ??
    ye laa,dah berjaya eh ... so,lupe la kan ... kesian para penyokong mak cik,mereka uw patotnye di hargai laa mak cik ..hehehhe

    BalasPadam
  14. Tiada yang benar melainkan yang benar-benar belaka.

    BalasPadam
  15. Hehe.. Nak tergelak baca.. Sbb orang tu nak jatuhkan abg beng.. Tapi last2 kena tembak balik.. tu la.. Nak memburu tapi peluru tak betul..
    Budak kembar dah jadi besar.

    BalasPadam
  16. btul tu abg BEN.....tapi tanpa penulisan dan juga idea kreatif kite, org lain juga x kn datang nk singgah kt blog kite....bagaimana kita mencorakkan blog kita, itulah kehidupan kita.....sbnarnye semue org terlibat secara lgsung atau tidak lgsung dlm pembikinan dari tahap bawah hingga ke atas blog kita itu...yg paling byk membantu kita disini ialah internet la, tanpa internet x dpt lah kite nk berbelog2 ni..hehehe.... :) macehhhh....(serupa buat ujian akhir taon lakk xD )thx yg sudi jadi rakan mambang :)))))

    http://violencexx.blogspot.com/

    BalasPadam
  17. bro, nk tanya, mat gebu dgn bro mana lg lama dlm blog? umur korang sama kan?

    Entri terkini :
    Nabil Bakal Jadi Maharaja Lawak

    BalasPadam
  18. nak tumpang glemer tu,
    sy ade buat segmen baru,..
    kalau nak tau klik le saya

    BalasPadam
  19. ooo.. kepada 'makcik' rupe nyee...

    ade web sendiri since 1998?? time tu saya darjah 4 kot.. air hidung pun meleleh lagi... ehhehehehee..

    BalasPadam
  20. uik.. abg ben un men chatting kat mirc ka??? server mane??? ce citer ce citer.. hik33

    BalasPadam
  21. ahaha sabar la pakcik, xbek ngamuk2, kjayaan kite Allah s.w.t yg bagi, org nak blagak biar la dia, keburukan yg dia buat mmg akan reflect blek kt diri dia, klo x kt dunia kt akhirat..so, xyah la mara2, sabar je, sabar kan dpt pahala~haha

    BalasPadam
  22. ahaha sabar la pakcik, xbek ngamuk2, kjayaan kite Allah s.w.t yg bagi, org nak blagak biar la dia, keburukan yg dia buat mmg akan reflect blek kt diri dia, klo x kt dunia kt akhirat..so, xyah la mara2, sabar je, sabar kan dpt pahala~haha

    BalasPadam
  23. smoga pakcik ben terus kekal berusaha dlm dunia blog .
    aja aja fighting ! haha

    BalasPadam
  24. haha.. tu cemburu la tuh tgk blog en ben famos ;D

    BalasPadam
  25. makcik ? kantoi beliau yang kepo tu seorang wanita . .wakakaka,,

    BalasPadam
  26. gile hebat kalau boleh naik dengan sendiri tanpa ade sokongan daripada mane2 pihak... huhu

    BalasPadam
  27. grrr...pok cik beng kita marah larr..
    sabaw yer pok cik bengg...
    biasa lar tuh..
    lumrah kehidupan...wee!!

    salam singgah dari mummy weiyda
    eppy blogging ya!!

    Kalo free meh ler singgah my blog..--> mummylovers blog

    BalasPadam
  28. makcik tue jeles ngn abg ben arr tue.

    BalasPadam
  29. SalaM aBG BeN...

    SeTuJu NGaN aBG BeN... (^_____^)V

    BalasPadam
  30. haiyoooooooooooo...ape lagi yg org tak pueh hati neh...nak kena cepuk laju2 eh...sibuk ar..pi jaga lappy sendiri lah oii...cettt
    tumpang ke tak tumpang ke itu cara masing2 lah janji tak jadi kacang lupakan kulit..dah takleh pakai sebenarnya..kite yg buang kulit kacang tu..hahahha..cheer up bro!!

    BalasPadam
  31. nasibla aku bukan makcik, jadi aku tak sombong ya..

    jangan malu2xnak pigi bl0g aku ^^

    BalasPadam
  32. ish, mok cik oiiii..jangan dok berblog ja..gi goreng pisang nu..hahahahhaah...sabo...sabo..

    BalasPadam
  33. yeah...! setuju setuju.. style lak entry nihh.. haha..

    Mak Cik balik balik.. shuh shuh..

    BalasPadam