Suai kenal blogger .. Berminat ?

 

Makin hari makin ramai blogger baru .. Aku sendiri dah tak terkejar nak bukak entri lama untuk check sapakah kawan baru kita tu .. Maaf yer , ada yang aku terlepas pandang ..

Maka , sekali lagi aku buat hari ini memandangkan hari ni ramai cuti dan malas nak keluarkan ? Mari kita berkenalan sesama kita .. Apa yang aku nak buat ialah , hebahan .. Cara hebahan paling mudah ialah menerusi entri .. Jadi jika rasa rasa korang blogger yang baru dan berminat nak sertai segmen ni.. sila silakan la yer .. Yang pernah buat tu , tak yah la buat lagi .. hehe.. sbb apa , tugas korang ialah g berkenalan dengan diorng .. Kasi sokongan moral skit.. ok ?

Caranya mudah ke ... buat satu entri .. dalam entri tu mesti ada

  1. HEADER image
  2. Tajuk entri  SUAI KENAL BLOGGER .. ANDA BERMINAT ? dan linkkan ke entri yang ini .. entri blog aku ni haa.. ok ?
  3. Dan tinggalkan sepatah kata buat rakan rakan blogger yang bakal mengunjungi anda ..
  4. Tu jer... pastu tinggalkan url entri korang tu kat ruangan komen entri blog akuu ni.. Yang ni tau ! jangan tinggalkan merata rata ..

OK.. bila tamat ? Sampai basi segmen ni tau .. selagi aku tak tutup selagi tu terbuka .. ok ?

Tujuan buat entri adalah cara paling pantas mewarwarkan sesuatu segmen .. Dari satu 'mulut' ke 'mulut' .. Bukan nak kejar glamer atau popular .. Satu lagi tips buat korang ..

253 ulasan:

  1. da join...menarekss

    http://mia-norash.blogspot.com/2010/11/suai-kenal-blogger-baruanda-berminat.html

    BalasPadam
  2. thnks nway incik ben.. wanna join it too!! =)

    http://nescafeperspective.blogspot.com/2010/11/suai-kenal-blogger-anda-berminat.html

    BalasPadam
  3. hope sempat la saya ye..hehe :)
    http://aszwani.blogspot.com/2010/10/jom-parking-kat-blog-ben-ashaari.html

    BalasPadam
  4. nak join gak! hehe

    http://miss-ida.blogspot.com/2010/11/suai-kenal-blogger-anda-berminat.html

    BalasPadam
  5. Salam icik ben,
    Makasehlaa penyertaan masih terbuka tuk orang yg telah ketinggalan ketapi macam saya..:P

    http://sufeenan.blogspot.com/2010/11/suai-kenal-blogger-anda-berminat.html

    BalasPadam
  6. da buat entry..hehe
    http://alyaaboolat.blogspot.com/2010/11/suai-kenal-blogger-anda-berminat.html

    BalasPadam
  7. saya budak baru belajar.. tolong ben

    http://dairiumi.blogspot.com/2010/11/suai-kenal-blogger-anda-berminat.html

    BalasPadam
  8. Tadi dh antar komen... Ramai dah masuk... Terima kasih ben...
    Link tanda dah join

    http://jombloggingsmkbt2.blogspot.com/2010/11/suai-kenal-blogger-anda-berminat.html

    BalasPadam
  9. Uncle Ben ...
    kita pun nak join jugak orientation ni..hehe

    http://iamdya.blogspot.com/2010/11/suai-kenal-blogger-anda-berminat.html

    BalasPadam
  10. hai EN BEN....saya budak baru belajar...nak tumpang gak kat sini....

    http://shamiju.blogspot.com/2010/11/suai-kenal-blogger-anda-berminat.html

    mekasih......

    BalasPadam
  11. err salam abg ben, boleh masuk lagi tak sebenarnye ni. takpe letak je eh. tapi pelis pelis masukkan .terima kasih sgt2!


    http://notonlyboutme.blogspot.com/2010/11/suai-kenal-blogger-anda-berminat.html

    BalasPadam
  12. http://tieykahituaku.blogspot.com
    jalan2 la blog kita

    BalasPadam
  13. ada kesempatan lg x??hehehe...

    http://farah-diaz.blogspot.com/2010/11/suai-kenal-blogger-anda-berminat.html

    BalasPadam
  14. best nye... good job sebab anjurkan segmen ni :)

    http://nfahk.blogspot.com/2010/11/suai-kenal-blogger-anda-berminat.html

    BalasPadam
  15. abg ben..
    sy join taw..
    sbb sy still new dalam berblogging ni..=))

    http://aniskhalilah.blogspot.com/2010/11/suai-kenal-blogger-anda-berminat.html

    tQ. ^^

    BalasPadam
  16. wowwww byk gle komen kt cni....
    tumpang komen jgk bole?
    nk skodeng2 cni ni.....

    BalasPadam
  17. sy da wat entry pasal suai kenal abg ben tue.. mekaceh ye =)

    http://eeinapreety.blogspot.com

    BalasPadam
  18. salam.. love to join.. ;)
    thanks for the opportunity..

    http://ance-mylifey.blogspot.com/2010/11/newbies-blogger-orientation-interested.html

    BalasPadam
  19. MR Ben!! boley join lagi tak ni??
    macam lambat sangat jer nih
    T_T

    BalasPadam
  20. Im done ! Have fun while viewing my blog ! ;pp

    http://akulahacap.blogspot.com/2010/11/suai-kenal-blogger-anda-berminat.html

    BalasPadam
  21. alamak , jauh nya aku tertinggal .

    salam semua .

    BalasPadam
  22. abg ben, ada hajat ni.. =b
    nak jemput abg ben singgah n follow blog faizs.. =)

    http://blogfaizs.blogspot.com/2010/11/sesi-suai-kenal-blogger-berminat.html

    sape2 yang rajin nak follow silakan.. ^-^

    BalasPadam
  23. nak mencuba nasib juga~

    http://natasha1987.blogspot.com/2010/11/suai-kenal-blogger-anda-berminat.html

    BalasPadam
  24. da j0in :)

    http://na3c.blogspot.com/2010/11/suai-kenal-blogger-anda-berminat.html

    BalasPadam
  25. terima kasih abg ben kerana buat promosi untuk blogger..
    http://allrielzone.blogspot.com/2010/11/suai-kenal-blogger-anda-berminat.html

    BalasPadam
  26. salam abng Ben
    saya join.. :D

    http://lovemydiary90.blogspot.com/2010/11/suai-kenal-blogger-anda-berminat.html

    BalasPadam
  27. korgggg.....aku sgt blur...bantu laH aku yg serba kekurangan dan sgt daiF ini....ngaaa..

    http://missgaban.blogspot.com/2010/11/suai-kenal-bloggerberminat_11.html

    Tolonnnnnnnnnn.....

    BalasPadam
  28. korgggg.....aku sgt blur...bantu laH aku yg serba kekurangan dan sgt daiF ini....ngaaa..

    http://missgaban.blogspot.com/2010/11/suai-kenal-bloggerberminat_11.html

    Tolonnnnnnnnnn.....

    BalasPadam
  29. mai mai mai!!!
    weeee :)))

    http://anaivegirlslife.blogspot.com/2010/11/suai-kenal-blogger-berminat.html

    thx abg ben!

    BalasPadam
  30. aku nak join,,,aku nak ilmu,,,aku baru lagi dalam dunia blog ni,,,bnyak x faham

    BalasPadam
  31. nak join gaks........

    http://akmaldiariez.blogspot.com/

    BalasPadam
  32. http://misznanamicon.blogspot.com/2010/11/suai-kenal-blogger-anda-berminat.html

    abang ben..da wt entry tok abg ben...
    visit me bax pliz...

    BalasPadam
  33. ok sy sudah buat..

    http://cintaakudankamuselamanya.blogspot.com/2010/11/suaikenal-bloggeranda-berminat.html

    BalasPadam
  34. selamat kenalan..blogger baru kat sini..baru belajar...www.loverushas.blogspot.com..

    BalasPadam
  35. MJ pun nak join jugak..=)

    jemput datang ye..
    http://blogsukesuki.blogspot.com/2010/11/suai-kenal-bloggeranda-berminat.html

    BalasPadam
  36. http://naimorange.blogspot.com/

    BalasPadam
  37. http://zarryn.blogspot.com/2010/11/suai-kenal-blogger-anda-berminat.html

    BalasPadam
  38. http://elynkerchicks.blogspot.com/2010/11/suai-kenal-bloggeranda-berminat.html

    BalasPadam
  39. Hye! Saya blogger baru..
    nama saya yaya

    http://yayaitsmystory.blogspot.com/2010/11/suai-kenal-bloggeranda-berminat.html

    BalasPadam
  40. http://yayaitsmystory.blogspot.com/2010/11/suai-kenal-bloggeranda-berminat.html

    ini link saya: yaya :)

    BalasPadam
  41. abg ben, hope that it's not too late for me to join this.

    http://cikmaikunk.blogspot.com/2010/12/suai-kenal-bloggeranda-berminat.html

    BalasPadam
  42. hadoiiyaii...nak wat link pun achik failed neh....
    http://dudsjourneyolife.blogspot.com/

    BalasPadam
  43. saya harap ada yg sudi menjenguk blog saya...ada yg suka baca novel tak? kalau ada, apa kata cuba baca novel pertama saya Salahkah Aku? dr Aimee Nour, terbitan Karnadya. Ada kisah cinta dan misteri ala-ala Sidney Sheldon gitu!:)

    http://karyaaimee.blogspot.com/2011/01/suai-kenal-blogger-anda-berminat.html

    BalasPadam
  44. bagus la idea ni. sangat mmbantu blogger2 br cam sy ni..

    http://wanwanidiary.blogspot.com/2011/01/suai-kenal-blogger-anda-berminat.html

    BalasPadam
  45. Assalamualaikom..lama tak menjengah blog Ben..almaklum lah akak ni bz memanjang, jarang2 post entri2 terbaru bekaitan resepi kt blog akak.tp akak tetap gak beminta nk suai kenal dengan Ben dn para Blogger2 yg lain.hrp2 cuti sekolah ni dapat lah akak luangkn masa mengepost entri2 terbaaru.akak ni buka pndai sangat nk beceloteh tapi camanapon nak try lah jugak.
    http://resepipilihan-lizaharun.blogspot.com/

    BalasPadam
  46. salam suai kenal..

    htp://mycheann.blogspot.com/2011/03/suai-kenal-bloggeranda-berminat.html

    BalasPadam
  47. salam suai kenal..

    htp://mycheann.blogspot.com/2011/03/suai-kenal-bloggeranda-berminat.html

    BalasPadam
  48. http://lovelyvioletent.blogspot.com/2011/11/suai-kenal-blogger-anda-berminat.html



    THANKS TO YOU..

    BalasPadam
  49. Saya nak kenal2 jgk dgn blogger yg lain. saya baru 1st buat blog..
    Xde sape yg nk tgk blog saya..


    http://lovelyvioletent.blogspot.com/2011/11/suai-kenal-blogger-anda-berminat.html

    BalasPadam
  50. ya Rabbi,so many bloggers *kenapa saya ketinggalan?btw do visit my blog eh:'D

    BalasPadam
  51. http://red-blusher.blogspot.com/2012/12/suai-kenal-blogger-anda-berminat.html

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009


Dikuasakan oleh Blogger.