Rabu, 11 Mei 2011

Teringin jadi blogger popular ..

 

Ada di kalangan blogger lebih lagi yang muda muda ni teringin nak jadi blogger popular .. hurm..

Aku tak nak komen sangat bab ni... Terpulang pada niat dan gaya memasing .. Pandai pandai la nak hidup kan .. Sampai masa nanti tau la yer .. hehe..

Ada yang tanya aku , best jadi blogger yang dikenali kan ? Aku jawab , sama je dikenali atau tidak.. Takde beza.. Takde yang menariknya pon.. kecuali jika blogger tu syok sendiri.. tu yang menarik tu..

Pelbagai cara dibuat untuk dikenali .. tapi bila dah dikenali , baru menyesal tak sudah .. 'Mereka' datang menganggu.. Tepuk dahi la pulak pasni ..Baru nak suarakan betapa menyesal bila dah popular ..

Bagi aku , popular atau tidak dalam dunia blog ni , bukanlah penting.. Yang penting , bagaimana kita bawak diri dalam dunia blog ni .. Kalau rasa popular tu membuatkan kita rasa bangga diri atau angkuh atau perasan bagus , lebih baik sedian entri entri yang bisa membuatkan pembaca tersenyum... menangguk atau kagum dengan blog korang.. 

Tapi kalau entri biasa biasa je , maka baiknya cool je.. Takde la orang nak kutuk sangat kan.. hehehe .. Dan seperkara yang perlu kita tau , belum tentu blog kita ni popular , semua orang kenal ! Tang tu akan memalukan diri sendiri..

Aku bukan blogger popular.. bukan kejar populariti.. Aku cuma 'jual nama blog aku untuk mereka kenali.. dan mudah untuk berurusan satu hari nanti..

16 komen :

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine berkata... [Reply to comment]

tertarik nagn ayat2 .. mase lom popular teringin sangat2 nak jadi popular, bile dah popular, "saya xmintak nak jadi popular cam sekarang ni"

miss ryrinn _ angin berkata... [Reply to comment]

popular dengan usaha sendiri dan keazaman yg tggi lebih bermakna dari mengharap belas ihsan org lain tanpa usaha .



:)

waN Mohd Salim berkata... [Reply to comment]

huhuhuhuhuu belum try jadi blogger popular belum tahu .. pentingkan niat dalam 1 hal je bang ..

THE LEKAT LEKIT STORY berkata... [Reply to comment]

byk kelebihan bila di kenali & byk juga keburukkan yg menyusur selepas tu.. apapun stp kejadian ada kelebihan & kekurangannya. Nak popular ke.. nak glamour ker tak salah tp biarlah di landasan yang betul. Yg ptg kena ada identiti & kekuatan tak kira la apa tema sekalipun santai, serius.. apa2 je la yg ptg blh jd kekuatan pd blog kita

Ujang9897 berkata... [Reply to comment]

suka gila entri ni...penuh makna dan sesuai untuk semua blogger baca..

tq bro..., rindu nak SPAM komen dekat sini..hehe..dah abis cuti ni boleh la menyibuk balik..



"tunjuk ajar ku sifu"


=)

Kumiko Ryou | Farah Amira berkata... [Reply to comment]

stuju3..:)....

NadiRah berkata... [Reply to comment]

best pe jadi popular..
suma entry kita org baca..
tujuan berblog mmg utk dibaca pon kan..
lagi 1, bila dah femes...
org2 yg suka kita pon akan doakan yang terbaik utk kita.. ^^

Firdnurjue berkata... [Reply to comment]

teringin jugak la nak ramai orang jenguk blog kita, tapi bila baca ntry nie terfikir plok, tak pelah tak popular..asalkan ikhlas berblog,
lagipun blog jue bese-bese jea..:-)

Rahmad berkata... [Reply to comment]

banyak orang blogging cuma nak kejar fofular jer macam artis..

niat blogging dh x iklas dh..

Revablogspotlive berkata... [Reply to comment]

saya teringin nak jd popular,,tp saya malas..bila saya malas,,saya xde entri..saya tulis entri bila saya tgh mood y sgt2 tertekan,bila saya sgt2 bahagia..bila saya sedang2 saya xmenulis entri..lalu how to i get~ to be FAMOUS pacik? haiyoii..
konklusinya,sy xkan pernah jd famous..agagaga =,=

Nazz@Purple berkata... [Reply to comment]

sebaik nya blogging utk mengisi masa lapang dan berkongsi sesuatu ngan org lain..kalo matlamat kejar popular..tu yg kes copy paste entry org tu..

ani berkata... [Reply to comment]

peringatan yg cukup dalam pd yg mahu berfikir...

Muhammad Khairul Fahmi berkata... [Reply to comment]

walau bagaimanapun...yg pnting niat kita b'blog tu kena betul..

cik pulau berkata... [Reply to comment]

jangan kejar popular.
biar popular yang kejar kita..
hahaha..
abg ben cakap tak popular pun..
tapi abg ben dah cukup dikenali kat dunia blog ni..
tu yg paling penting kan.. ^^,

risa berkata... [Reply to comment]

sangat2 mendalam kata2 yg tersirat..emmmm kena balik2 pada tujuan dan niat asal kite lah kan en.ben..saye doakan en.ben terus maju ye:)

biha a.k.a PETOM berkata... [Reply to comment]

ala, popular ni bukan selama-lamanye kan? tp lbh baek glamer tu buat org suke kat kite, bukn glamer dgn sbb yg bukan2, hehe..

actully kn entry abg ben yg ni quite related dgn latest entry biha, so i decided to tagging u, muahaha

http://beehaaho.blogspot.com/2011/05/bukti-blog-aku-tak-femes.html

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI