Cerita Kreatif ..

 

Rajin nak buat  cerita berdasarkan gambar ? Hahaha.. Amacam ? Berani ? Tak masuk , serius rugi.. hahaha ... Undian tertinggi akan menang.. hadiah ? hehehe.. tkde duit.. tapi korang tau kan hadiah dia camana ..

Pada yang berminat :

Mudah jer... Buat satu entri di blog masing masing.. Agar mereka boleh g dan baca .. kemudian undi.. hehehe.. ;)

Seperti biasa .. kena ada

  1. Header ni image dengn tajuk : CERITA KREATIF dan linkkan ke entri ini ..
  2. Ini gambar gambar mengikut turutannya ..

image image

image

image

image

image

image

Ok .. ni je gambarnya .. Cerita dia mestilah berkisarkan dunia blog dan blogger baru .. Ok ?? Cun ??? Tarikh tutup? Tengah malam ni .. Cepat cepat...

Opss..tinggalkan link jawapan korang kat sini .. hehehe

108 ulasan:

  1. WOW Menarik En. Ben cuma siapalah yg kreatif nie.. chaiyok3.

    BalasPadam
  2. sekarang jugak sy nk mengarang!

    BalasPadam
  3. abg ben ; tak fhm lah kena buat cmne. kena ada smue gmbr ni kt entri yg atul kena buat ek ?? then kena cerita psl yg abg ben suruh cerita tuu ke ??

    BalasPadam
  4. @rabiatul

    aah.. buat cerita berdasarkan turutan gmbar tu .. mesti ada kaitan dengan dunia blog dan blogger baru..

    BalasPadam
  5. nak cuba jugak. hehe :)
    takda limit ke ? hihi

    BalasPadam
  6. ala abg ben nk join gk tp skg musim exm..
    x ley nk pkr crite kreatif tu..huhu;(

    BalasPadam
  7. hurmmm...errkkkkkkk..huhh,arghhhh!!!
    mencabar ni..huhu.jap nak pikir dulu.

    BalasPadam
  8. wah payah ni! tapi menarik! nak try la!

    BalasPadam
  9. tgh free trangtangtang xde buat ape ni.. so nak join.. idea2 datanglah dikau.. =b

    BalasPadam
  10. fuyooh!!!! first time mnyertai contest abg ben...memng mncabar bndew ni kalu tngok pic dia memng xdk kisah leh sngkot an tp xpew...
    saya try heheheh

    BalasPadam
  11. wooo best2. mesti nti byk cerita klaka.. hehe

    BalasPadam
  12. x boleh lepaskan peluang...mesti join

    BalasPadam
  13. nk try la..tapikan en ben, gambar tu mesti saling berkait la eh, pastu ada kena mengena dgn dunia blog dan blogger baru...fuhh mencabar tu...baekss akan cuba, harap sempat siap seblm kul 12 hehe

    BalasPadam
  14. okey bro..dah settle! hihi..

    http://familymoza.blogspot.com/2010/11/apa-nak-jadi.html

    BalasPadam
  15. abg ben. sy da siaapp.. hehe. tak kreatif tp nk isi mse lapang =))

    http://puterizyan.blogspot.com/2010/11/cerita-kreatif.html

    BalasPadam
  16. @BEN ASHAARI


    en ben kalu kita sudah post an entri pada blog saya....nak anta link cter saya uh kt komen kew apew?...


    saya blogger baru disini...

    BalasPadam
  17. bro, berapa patah perkataan ek? hahaha. lawak je. i try ';)

    BalasPadam
  18. @BEN ASHAARI


    ok suda proses pnyuntingan hehehe
    tima kasih...

    BalasPadam
  19. Wokeh, dah siap! hahaha

    http://furdunesia.blogspot.com/2010/11/cerita-kreatif.html

    Cerita Kreatif

    BalasPadam
  20. okeh! dah siap!
    sapa tiru Chekgu Ben tibai!
    HAHAHAHA

    http://iyou90.blogspot.com/2010/11/cerita-kreatif.html

    BalasPadam
  21. cube jer ..hehehe

    http://daramanisku88.blogspot.com/2010/11/cerita-kreatif.html

    BalasPadam
  22. da siap....ngeee...menepati tajuk tak?

    http://xananinos.blogspot.com/2010/11/cerita-kreatif.html

    BalasPadam
  23. dah join..


    http://ekahafizy.blogspot.com/2010/11/cerita-kreatif.html

    BalasPadam
  24. guling2 mcm tenggiling jap..hehe

    http://daramanisku88.blogspot.com/2010/11/cerita-kreatif.html

    BalasPadam
  25. Err....nie okay tak???

    http://sembil9n.blogspot.com/2010/11/cerita-kreatif.html

    BalasPadam
  26. incik ben, siappppp!!!! sila.. sila.. silaa.......

    http://gomokpendekk.blogspot.com/2010/11/cerita-kreatif.html

    BalasPadam
  27. momochan cuba juga walaupun mengetahui diri tidak kreatif langsung.HEHE

    http://nuovefiabe.blogspot.com/2010/11/cerita-kreatif.html

    BalasPadam
  28. macam mana undian dikira abg ben?

    BalasPadam
  29. dah siap jugak.

    http://permatayangdicari86.blogspot.com/2010/11/cerita-kreatif.html

    BalasPadam
  30. dah siap..hehe

    http://manyusoef.blogspot.com/2010/11/cerita-kreatif.html

    BalasPadam
  31. sudah siap.....try r baca layan saja...x best komen hehe...

    http://hikayatjimi.blogspot.com/2010/11/cerita-kreatif.html

    BalasPadam
  32. boleh tahan ramai juga peserta ni.. mantop

    BalasPadam
  33. sudah siap en. Ben, try tengok cukup syarat tak, betul format tak

    http://tengkorakemas.blogspot.com/2010/11/cerita-kreatif.html

    BalasPadam
  34. sy da siap!!
    (^^)

    http://citekosong.blogspot.com/2010/11/cerita-kreatif-contest-encik-ben.html

    BalasPadam
  35. Mr Ben...ni Lm punya.
    http://miza-zairi.blogspot.com/2010/11/cerita-kreatif.html.
    simple je LM buat..hehe.

    BalasPadam
  36. nak join juga.. nak asah otak.. takut bekarat lak..
    terjah ye..
    http://nurhafiz2009.blogspot.com/2010/11/cerita-kreatif.html


    ALL IN ONE

    BalasPadam
  37. dh siap dh...

    http://egieazira.blogspot.com/2010/11/cerita-kreatif.html

    BalasPadam
  38. nora join jugakkk.. jemput la jenguk...

    http://noraamila.blogspot.com/2010/11/cerita-kreatif.html

    BalasPadam
  39. cerita siap di tayangkan...

    http://bacto.blogspot.com/2010/11/cerita-kreatif.html

    jom tonton...

    BalasPadam
  40. aiseh tempoh 24 jam je ek? gud luck utk seme... saya tak sempat nak join sebab ada keje lak... huaaaaaaa

    BalasPadam
  41. sy dh JOIN...YIPPI~~

    http://ahmadfauzi-ahmadfauzi.blogspot.com/2010/11/cerita-kreatif.html

    BalasPadam
  42. Salam En. Ben. Mila join yer... Simple je Mila buat... :)

    http://abahmila.blogspot.com/2010/11/cerita-kreatif.html

    BalasPadam
  43. hehehe....
    try jugak aarrr..... harap2 ada yg sudi baca... ;p

    http://cikidis.blogspot.com/2010/11/cerita-kreatif.html

    BalasPadam
  44. salam en. ben :D saya nak join :D tak tahu bagus atau tidak. sama2 la kita baca ye :D

    http://www.zulikram.com/2010/11/cerita-kreatif.html

    BalasPadam
  45. cerita da siap.
    saje-saje nak join. takde lah sehebat yang lain.
    gudluck semua.


    http://shaofie.blogspot.com/2010/11/cerita-kreatif.html

    BalasPadam
  46. dah join yek =)

    abg ben baca tau xD . hehe

    http://syafiqbakhari.blogspot.com/2010/11/creative-story.html

    BalasPadam
  47. Aiyak..!!! Neves kot. Tak sempat nak join. tapi sronok baca cerita orang lain.

    BalasPadam
  48. abg ben nk join jugak..tapi malam br post..sebelom jam 12 sy post..excited ni..skank ngah cari idea..hehehe..gud luck to all contestant>>betul x eja ni wey?hehehe...

    BalasPadam
  49. waaaa sempat ke aku nak buat nie takper caiyok...

    jangan lupa kan aku kat sini ...

    http://ila-alia.blogspot.com/2010/11/cerita-kreatif.html

    BalasPadam
  50. salam Ben...

    saya nak cuba jugalah... saje2 nak join hehehe...
    http://sunniesdiary.blogspot.com/

    BalasPadam
  51. kreatif...kreatif...

    http://hanyadcnie.blogspot.com/2010/11/cerita-kreatif.html?zx=269d5b559a01a26d

    BalasPadam
  52. kreatif2....

    http://hanyadcnie.blogspot.com/2010/11/cerita-kreatif.html

    BalasPadam
  53. alhamdullilah,siap jugak,setelah cramp urat urat leher,,

    http://akudanchoki-choki.blogspot.com/2010/11/cerita-kreatif.html

    BalasPadam
  54. http://rabiatul-adawiyahcute.blogspot.com/2010/11/cerita-kreatif.html

    da siap. enj0y reading it :)

    BalasPadam
  55. Cik ben ash,
    Saya pun nak cube..

    http://sufeenan.blogspot.com/2010/11/cerita-kreatif.html

    Tak pa la naa kalau tak sekreatif mana..:P

    BalasPadam
  56. alahai...
    baru tau..
    x sempat aaaa....

    BalasPadam
  57. sekadar suka2.. :)

    http://shesnotgossipgirl.blogspot.com/2010/11/cerita-kreatif.html

    BalasPadam
  58. en ben..eka dah datang ni..nk bagi link en3 tadi...
    dah siap dah..sudi2 tgk yer.....
    tq en ben.....



    http://ekahafizy.blogspot.com/2010/11/cerita-kreatif_11.html

    BalasPadam
  59. http://alongwaniey.blogspot.com/2010/11/ba-punye-hal.html

    nak tiggalkan jejak ih

    BalasPadam
  60. blogger datang lagi bersama permalink contest
    hahaha. nahh uncle benn:

    http://akunaziem.blogspot.com/2010/11/cerita-kreatif.html

    baca okayy. baca. pastu "i followww" :D

    BalasPadam
  61. Maaf ya semua blogger. hanyalah ngarutan semata mata. hehehe selamat membaca ! ;p

    http://akulahacap.blogspot.com/2010/11/cerita-kreatif-saya-macam-karangan.html

    BalasPadam
  62. YES!!!! berjaya...

    http://nirzashah.blogspot.com/2010/11/cerita-kreatif.html

    BalasPadam
  63. Salam Ben...ini link kontes "Cerita Kreatif" ye... Jika ada rezeki, mungkin milik ku jua...ewahhh


    http://ummi-alifya.blogspot.com/2010/11/ben-ashaari-cerita-kreatif.html


    Terima kasih Ben sebab ada kontes mencabar dan menarik nih..

    BalasPadam
  64. Ben..jangan tertinggal jawapan aku nih..first contest yang aku masuk nih..mana tau ader 'rezeki' lebey..hehehe..enjoy..

    http://sayayangmenurutperintah.blogspot.com/2010/11/1001-cerita-blogger-baru.html

    BalasPadam
  65. da join ..
    sempat x ?? hehe.. lom mlm lg kn..
    baru maghrib .. :)

    http://zacky786.blogspot.com/2010/11/cerita-kreatif.html

    BalasPadam
  66. nak j0in....nak j0in....

    http://hadifar-fyda.blogspot.com/2010/11/cerita-kreatif.html

    BalasPadam
  67. hehe cuba asah bakat dalam contest incik Ben ni. meyh la bace ye semua!

    http://bellahani.blogspot.com/2010/11/cerita-kreatif.html

    BalasPadam
  68. en ben..eka da buat balik..
    jenguk k...bloggers2 len meh kelik eka....

    http://ekahafizy.blogspot.com/2010/11/cerita-kreatif_11.html

    BalasPadam
  69. salam bro!
    sorry penyertaan lambat! hehe...
    nak join jugak!

    ni entri alieff:
    CERITA KREATIF

    BalasPadam
  70. huh..penat ni br leh publish...
    http://mysweetworld-didie.blogspot.com/2010/11/cerita-kreatif.html

    BalasPadam
  71. nak join, ni url...
    http://samsulsiji.blogspot.com/2010/11/cerita-kreatif.html

    BalasPadam
  72. En. Ben saya juga sudah siap.. Semoga berjaya kepada semua hendaknya.. hanya sekadar suka suka dan kongsi utk semua.. saya ada baca yg lain mmg HEBAT!!...

    http://apezsshah.blogspot.com/2010/11/cerita-kreatif.html

    BalasPadam
  73. Salam Abg Ben,
    sy dh sertai contest ni....
    Tq yer....
    huhhuhhu...

    http://cikgufiq.blogspot.com/2010/11/cerita-kreatif.html

    BalasPadam
  74. hmm...
    entry yang xbrapa best dari saya...

    http://fadzillah-kamarudin.blogspot.com/2010/11/cerita-kreatif.html

    BalasPadam
  75. Ciao Annin-sama datang bawak utusan! :D

    http://ciaoannin.blogspot.com/2010/11/cerita-kreatif.html

    TQ Che Ben!

    BalasPadam
  76. Assalamualakum,...

    dengan muka tak malu saya nak join >_<

    http://masmawaddah.blogspot.com/2010/11/cerita-kreatif.html

    BalasPadam
  77. salam ben, nasiblah aku sempat singgah sekejap...

    kalau tak terlepas nak kongsi dgn blogger lain..

    jom, apa lagi...

    http://ruhayurazali.blogspot.com/2010/11/cerita-kreatif-versi-citarasa-rinduan.html

    BalasPadam
  78. tq. ^^,

    http://redspyder128.blogspot.com/2010/11/cerita-kreatif.html

    BalasPadam
  79. fuhhhhh...akhirnya siap gak. td dah nak balik keje..perasan lak akan N3 ni. cecepat buat mana yg patut. ni lepas dinner, cecepat siapkan..tacap skit lagik..

    kang terlepas..

    ni aku punya wahai incik ben...

    http://adiyahana.blogspot.com/2010/11/cerita-kreatif.html

    BalasPadam
  80. menarik!!nak join tp serius kena study malam ni..xpe lain kali buat la lg..cik tom akan join..huhu...good luck pd semua yg join..jgn lepaskan peluang depan mata...

    BalasPadam
  81. encik ben, miza join


    http://haycontest.blogspot.com/2010/11/cerita-kreatif.html


    jemput singgah ke blog :)

    BalasPadam
  82. Okay! dah siap cite kreatif utk Ben Ashaari....


    http://homosapiensz.blogspot.com/2010/11/cerita-kreatif-anjuran-ben-ashaari.html

    p/s: wahh..1st time join contest Ben ni.....Enjoy!!

    BalasPadam
  83. ku malu tp mau join jgk..

    http://fiaixora.blogspot.com/2010/11/cerita-kreatif.html

    hehe:p

    BalasPadam
  84. Saya sudah join..silalah baca cerita kreatif saya ni..

    Sila vote jika like ^__^

    http://sindarella84.blogspot.com/2010/11/cerita-kreatif.html

    BalasPadam
  85. Saya sudah join..silalah baca cerita kreatif saya ni..

    Sila vote jika like ^__^

    http://sindarella84.blogspot.com/2010/11/cerita-kreatif.html

    BalasPadam
  86. salam,

    kat atas tadi dah ada 95 ulasan, yang ni ntah keberapa tak tau la...

    apa pun nak juga cuba cerita yang tak berapa kreatif nihhh... tq

    http://yangbaik.blogspot.com/2010/11/cerita-kreatif.html

    BalasPadam
  87. dan saya juga taknak ketinggalan

    http://lekatlekitgurl.blogspot.com/2010/11/cerita-kreatif.html

    BalasPadam
  88. sempat lg ni.. baru kul 11 lebih sket kan abg ben.. hehe.. ni post saye.. singgah2.. =)

    http://blogfaizs.blogspot.com/2010/11/cerita-kreatif.html

    klu menang dapat trafiic light sebijik kan.. hakhak..

    BalasPadam
  89. ben,penyertaan last minit..nak join gak

    http://amirul-arif.blogspot.com/2010/11/hoi-cerita-kreatif.html

    BalasPadam
  90. abg ben! im in! sempat kan? hihi! ^_^

    http://myselfsay.blogspot.com/2010/11/cerita-kreatif.html

    BalasPadam
  91. abg BEN sebelom tengah malam..ni cerita saya yea...selamat membaca..

    http://yuyulicious412.blogspot.com/2010/11/cerita-kreatif.html#links

    BalasPadam
  92. harap-harap sempat lagi nih..
    rasanya ni penyertaan terakhir kot..

    http://saljuhumairah.blogspot.com/2010/11/cerita-kreatifben-ashaarihikayat.html

    BalasPadam
  93. En Ben, seri wangi tidor lambat ni sebab nak joint contest ni...berbaloi-baloi...harapnya.

    http://keunggulan-wanita.blogspot.com/2010/11/Cerita-Kreatif.html

    BalasPadam
  94. lagi 10min aje nak abis contest nie.. xsempatlah nak perah otak ... xpe next contest ya.. insya-allah nak try join.

    Nak tq to en.ben.. coz tlh menolong menaikkan trafik at my blog.

    Mmg berbaloi sgt2..

    thanks

    BalasPadam
  95. saya pun turut serta Join Contest Anda

    http://www.mummycute.com/

    BalasPadam
  96. http://ferry3456.blogspot.com/2010/11/cepat-cepatdah-1148pm-sempat-ke.html

    BalasPadam
  97. http://litarkehidupan.blogspot.com/2010/11/ms-156.html

    BalasPadam
  98. tak sempat wo nak join kontes neh.. uwaaaaaaaaa.... :,(

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI