Kenapa aku amik insurans ? SINGGAH 2

 

Hurm... Kenapa aku amik insurans ? Yang paling utama , aku taknak susahkan ahli keluarga aku iaitu isteri dan juga mak bapak aku .. hehe.. Bukanlah satu doa atau permintaan tapi aku kena sediakan payung .. Mana la tau aku sakit .. kena masuk hospital (Alhamdulillah , setakat ni tak pernah lagi tidur situ ) atas sakit sakit yang mana memerlukan perbelanjaan besar .. Sekurangnya adanya insurans boleh mengurangkan beban..

Aku rasa setakat ni ramai kawan kawan pembaca blog ni tau yang aku senantiasa menggunakan pengangkutan awam untuk ke pejabat dan gemar merayau di hujung minggu .. Hurm... maka aku rasa sudah tiba masanya aku lindungi diri aku dengan insurans ..  Apatah lagi sekarang ni usia aku dah semakin lanjut .. kan kan  ? Ok..cukup bab insurans tu sbg intro.. nanti cerita lagi .. hehe ..

image Tudung khas di majlis perkahwinan > lanjut di EQ

Ok... tiba masa untuk singgah menyinggah ke senarai blog terkini :

  1. ♥ kyu

  2. anizsDANbintang...

  13. Zaffadz

  14. cik ainil

  15. uNa da wiTch

  16. AiNiey Bariyyah

  17. cik lya

  18. known as shed cepet

  19. aima in luv

Alhamdulillah ... kali ni awal awal lagi dah ada blogger lelaki yang sudi sertai segmen ini .. Terima kasih buat semua .. Semoga segmen ini memberi kita rakan rakan baru di dunia maya ini ..

26 ulasan:

  1. oh nama saya distu .
    ^^ marilah berkenalan dgn saya .
    sy x sombong cuma ego jek .hehex

    terima kasih x terhingga abg ben ^^

    BalasPadam
  2. mekasih abg ben :)
    zizah no 11...tersenarai jugak blog daku ni..hehehe...
    jom follow sy plak.... :P
    syg lbh kt abg ben la ...hakhak..

    BalasPadam
  3. "merayau dihujung minggu" tu bestnya..hehhe

    BalasPadam
  4. sapa sayang bos 1 kali,bos sayang dia 2 kali..muahahaha..

    BalasPadam
  5. bagusnya Ben!! hehehe
    jom sama2 sergah si eszwan tu.. jiran tok esah kat kampus..

    tok yg ajar dia buat blog dan suh dia join segmen ni...

    harap ben dpt memberi tunjuk ajar buat kiteorg lagi.. TQ ye ben..!!!

    salam rindu dari tok esah!! heheh

    BalasPadam
  6. insurans penting tp long term mmg rugi.. hmm, sy ambik plan savings tp free attach SA (sum assured), so long term dpt byk benefit ^^

    sharing is caring

    BalasPadam
  7. dni dah beberapa hari tunggu email dari EQ mengenai tudung tu. huhu... nak tudung tu... diorang tak reply email dni. sobss...lawa sangat2!

    BalasPadam
  8. huhu.. last time dah pernah submit entry kat en ben.. tapi takdak pun dalam list en ben... huhuuh...

    slamat ari raya.. balik kb dok..

    BalasPadam
  9. waa...akhir nye..abg ben sudi letk link lya..tq abg..terharu tersuke.sume ade..nati abg ben dtg lumut lya blanje abc nak?hehe..

    BalasPadam
  10. jom berkenalan.

    http://itikantik.blogspot.com/2010/11/jom-berkenalan-khas-buat-blogger-baru.html

    BalasPadam
  11. just tolong promote kan peluang ni..

    http://ahmadfauzi-ahmadfauzi.blogspot.com/2010/11/jom-berkenalan-khas-buat-blogger-baru.html

    BalasPadam
  12. Mekasih BA!!..

    saya yang ke-6...hehe..=)

    BalasPadam
  13. isk...isk...terharu!
    touching giler bang Ben letak nama saya yg 1st...heheheh!
    Thanks bro...saya budak baru belajar....nanti ajar lagi ye..
    ^wink^

    BalasPadam
  14. huhuhu..da penat jln malam ni..sambung terjah esok plk ek..!

    BalasPadam
  15. lintas langsung dari blog BA..

    salam perkenalan dari cik ciput =)

    BalasPadam
  16. adoyai penat terjah..huhu..tpi best sbb kenal ramai blogger baru..hehe..

    **TQ en ben..entri ni sgt2 berguna =)

    BalasPadam
  17. thanks abg BA..sy dah dapat ramai kenalan baru dari segmen abg BA nie...hehe.. thanks utk semua jgk =)

    BalasPadam
  18. wahh thanks abg ben..blog saya dapat ramai kenalan baru! omg sukanya! =)

    BalasPadam
  19. wah..leh terjah member baru lagikk..tq ben..

    ye insuran memang penting..tp pemikiran sesetengah org ni..kate insuran tipu org la..ape2 la..

    BalasPadam
  20. ohyeah.. tersenarai jugak name saya di atas, TERIMA KASIH sekali lagi abg BEN,hehe..

    SALAM PERKENALAN buat semua, singgah2 la blog saye..

    sesi terjah menerjah smbg lepas raye yek, da nk bali kg..

    SALAM AIDILADHA jugak buat semua ;)

    BalasPadam
  21. Salam..bagus usaha en.ben merapatkan silratulrahim ssama blogger..tqvm dari sy..atleast muncul juga disini..Barak'Allah..

    BalasPadam
  22. salam abg ben. terima kasih sbb senaraikn nama saya..
    kpd semua blogger semoga ukhwah yg kita bina nie berkekalan....

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009


Dikuasakan oleh Blogger.