Tips : Keyword

 

Haaaa.. cepaatt je mai no ... hehehe...tak per...  Demi korang , aku bocorkan rahsia turun temurun ni .. huk huk .. korang jangan lupa aku bila korang dah berjaya masuk suratkhabar dah la yer.. huwaaa...

image

Gini.. kenapa penggunaan bahasa dalam blog perlu betul dan lengkap ? Sbb bila orang google, dia akan guna perkataan yang penuh .. Contoh la SEBENING KERINGAT .. kalau korang buat SEBENENG K'NGAT atau sbng kgt tu , rasa rasa korang sangkut tak ?

Pada yang nak berjinak jinak dengan SEO ni , mulakan dengan penulisan bahasa yang betul dan tepat ..  Kalau korang perhatikan kat dalam gambarajah tu , macam macam sangkut kan ? Sbb dalam blog aku , aku cerita macam macam .. Ok ? Faham ? Nasi kandar satu okeh ? Aku mau pulang ..

Esok malam , sapa nak lepak kat PRECINT DIPLOMATIK , ALI BISTRO , roger aku.. okeh ?

20 ulasan:

  1. Aku pun mau pulang. BYE. Hehe ..

    BalasPadam
  2. aku pun mau pulang.....

    thanks la sifu sbb inf0 ni..

    BalasPadam
  3. ya,, baru nak godek-godek pasal SEO ni. thanks infonya.

    blogger mesti baca:
    tandas untuk blogger

    semua mesti baca:
    berhati-hati dengan mi segera 50% halal

    BalasPadam
  4. hehehe sbnarnya ta paham pun pasal seo tu..agaknya baru lagi kat blog ni kot..sebab tu tak paham sangat hehehe..

    BalasPadam
  5. itu sudah semestinya....thx en ben...:)

    BalasPadam
  6. haha memang pulun cri cerekarama SEBENING KERINGAT semalam

    BalasPadam
  7. saya pun tengah belajar pasal keyword jugak nih. pening kepala.

    BalasPadam
  8. tips yang betul2 membantu. terima kasih encik ben!

    BalasPadam
  9. good tips untuk semua lahhh...
    aku blogger baru
    kna banyak belajo la kan...

    BalasPadam
  10. kurangkan mengguna bahasa sms dlm entry ataupun tajuk...

    BalasPadam
  11. alamak....nape tak bagitau awal2 bro. aku kat KB lagi nie. Lain kali kalu ada wat perjumpaan lagi, roger2 yer

    BalasPadam
  12. keywords i xpernah lain selain ben ashaari..

    BalasPadam
  13. thanks memang tips menarik dan wajib untuk blogger..

    Cikyam

    BalasPadam
  14. Betul tu.. Bila terlalu singkat sampaikan susah nak fahammm

    BalasPadam
  15. tak pandai sgt pasal SEO ni..
    tp alhamdulillah.. ada jgk keyword yg melekat.. btw. selamat hari raya :D

    BalasPadam
  16. tq bangben for the tips! selama nie duk tulih short form.. nice.. camni upanya

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009