Dapur Tanpa Sempadan...

Khamis, 18 November 2010

Tips : Keyword

 

Haaaa.. cepaatt je mai no ... hehehe...tak per...  Demi korang , aku bocorkan rahsia turun temurun ni .. huk huk .. korang jangan lupa aku bila korang dah berjaya masuk suratkhabar dah la yer.. huwaaa...

image

Gini.. kenapa penggunaan bahasa dalam blog perlu betul dan lengkap ? Sbb bila orang google, dia akan guna perkataan yang penuh .. Contoh la SEBENING KERINGAT .. kalau korang buat SEBENENG K'NGAT atau sbng kgt tu , rasa rasa korang sangkut tak ?

Pada yang nak berjinak jinak dengan SEO ni , mulakan dengan penulisan bahasa yang betul dan tepat ..  Kalau korang perhatikan kat dalam gambarajah tu , macam macam sangkut kan ? Sbb dalam blog aku , aku cerita macam macam .. Ok ? Faham ? Nasi kandar satu okeh ? Aku mau pulang ..

Esok malam , sapa nak lepak kat PRECINT DIPLOMATIK , ALI BISTRO , roger aku.. okeh ?

20 komen :

kakchik@ella berkata... [Reply to comment]

Aku pun mau pulang. BYE. Hehe ..

Just Me! berkata... [Reply to comment]

aku pun mau pulang.....

thanks la sifu sbb inf0 ni..

miya berkata... [Reply to comment]

ya,, baru nak godek-godek pasal SEO ni. thanks infonya.

blogger mesti baca:
tandas untuk blogger

semua mesti baca:
berhati-hati dengan mi segera 50% halal

zianazone berkata... [Reply to comment]

hehehe sbnarnya ta paham pun pasal seo tu..agaknya baru lagi kat blog ni kot..sebab tu tak paham sangat hehehe..

meriahceria berkata... [Reply to comment]

itu sudah semestinya....thx en ben...:)

paw/paw berkata... [Reply to comment]

haha memang pulun cri cerekarama SEBENING KERINGAT semalam

teddyuna berkata... [Reply to comment]

tips menarik!

Eazy Izzuddin berkata... [Reply to comment]

yup2..
keyword itu penting..
xD


New Entry:
Hal Jubah Konvo

eiela berkata... [Reply to comment]

saya pun tengah belajar pasal keyword jugak nih. pening kepala.

Syeeda Sobbihi berkata... [Reply to comment]

tips yang betul2 membantu. terima kasih encik ben!

akulah gerek nya berkata... [Reply to comment]

good tips untuk semua lahhh...
aku blogger baru
kna banyak belajo la kan...

belalang hijau berkata... [Reply to comment]

kurangkan mengguna bahasa sms dlm entry ataupun tajuk...

eelobor berkata... [Reply to comment]

alamak....nape tak bagitau awal2 bro. aku kat KB lagi nie. Lain kali kalu ada wat perjumpaan lagi, roger2 yer

Mohd Sukur Ibrahim berkata... [Reply to comment]

keywords i xpernah lain selain ben ashaari..

Cik Yam Cyber berkata... [Reply to comment]

thanks memang tips menarik dan wajib untuk blogger..

Cikyam

Ms and Mr Red Ribbon berkata... [Reply to comment]

tunjuk ajar ku SEO sifu!

Yan berkata... [Reply to comment]

Betul tu.. Bila terlalu singkat sampaikan susah nak fahammm

rainbowskittle berkata... [Reply to comment]

tips hebat !

Amirrah Zawani berkata... [Reply to comment]

tak pandai sgt pasal SEO ni..
tp alhamdulillah.. ada jgk keyword yg melekat.. btw. selamat hari raya :D

Mr Ceym berkata... [Reply to comment]

tq bangben for the tips! selama nie duk tulih short form.. nice.. camni upanya

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI