TIPS popularkan blog ..

 

Ada blogger tanya aku .. bagaimana nak popularkan blog ? Aku pon kata balik .. blog aku tak popular , camana nak bagi tips gitu , ye tak ?  Kang orang kata lak , blog sendiri tak popular tapi sibuk bagi tips pasal tu .. huhu.. malu weh...  mana aku nak sorok muka , kan kan ?

Dah tu camana blog aku boleh meriah pengunjungnya ? huih.. tu mana aku tau .. yang aku tau , aku update dan terus update sampai la ada yang sampai naik muntah darah baca entri aku .. haa.. apa lagi nak kata kan ? Itulah hakikatnya ... kena la terima yang aku suka update.. sbb tu kot ?

Ada rahsianya bagaimana nak popularkan blog ni .. Tapi cara ni korang akan nampak 'murah' dikalangan blogger lain la.. Nak tau ? Ok .. sila beli e-book aku .. RM5 je satu .. amacam ? Tensen ? Hahaha.. aku guwau jer ..

Tips dia gini .. senang banget .. Kalau nak popularkan blog korang tu , caranya korang popularkan blog orang lain dulu ... Faham tak ? Haa.. sangat mudah .. POPULARKAN BLOG ORANG DAN SECARA AUTOMATIK BLOG KORANG AKAN POPULAR ! Tu jer tips aku.. Cuba fikirkan...

31 ulasan:

  1. Rajin comment blog orang, join contest, rajin update blog rajin blogwalking & tinggalkan jejak kat blog orang... bak kata pepatah nak berjaya kena rajin.. so akibat kerajinan membaca tip2 uncle Ben ni nampaknya ada progress dh blog kita.. Yang di sebut kat kat atas adalah apa yg selalu kita buat

    BalasPadam
  2. huhuh...dah pasang arkib blog...3681 en3...weii dah bleh cetak buku teks ni...

    BalasPadam
  3. Ok..tq utk tips tu Mr Ben..Anda telah popularkan blog LM juga..ramai juga dah kenalLM..Alhamdulillah..satu hadiah yg bermakna buat LM dr anda..tq tq tq

    BalasPadam
  4. huhuhuhu.....tp blog kamu mmg femes la.tidak dapat dinafikan lg.

    BalasPadam
  5. kalau dah popular tapi tak sedar dh popular cmne ben?hehe

    BalasPadam
  6. tgk..btul x aku ckap?
    aku refresh dah ader entri ni..
    hahaha..cam robot la bro Ben ni..
    tgk jam dah pukul brape?
    still bleh update ag..hak3..superb la
    btw, thanks sbb sudi follow..
    sngat teruja dn terharu.. (-_-!)

    BalasPadam
  7. mendalam tips tue walau 1 je..

    ade org ckp ben mempergunakan blogger baru kan?tp cik tom rs salah tue..rsnya sama2 mempergunakan sesama sendiri untuk kebaikan bersama jugak..atau ayat cun saling bekerjasama bukan mempergunakan ;)

    cam blogger baru guna populariti blog ben utk pomote blog diorg pada org yg dah kenal ben..pd ben pulak gunakan blogger baru utk pomote ben pada org yg xkenal lg blog ben..so kesimpulannya sama2 dpt kebaikan..tiada istilah ambil kesempatan or rasa xpuas hati.

    sori kalau komen ni terlebih sudah tp ni sekadar pendapat cik tom je ;)

    BalasPadam
  8. setuju(x pernah tak setuju).. cari member blogger ramai2.. bila dah kenal ramai... secara automatiknya kawan akan lawat kita.. dpt trafik free..

    BalasPadam
  9. aku sedang mempopularkan blog ben ni,, heh..jgn kaco aku,,

    BalasPadam
  10. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  11. what u give, u get back.. betul3x..
    ben.. popularkan la blog jz d sni.. huhuhu.. byk dh mis contest ben. rugi woo.. tak pun.. camne nak jadi penaja khas cam AYUCINTA tu ke..

    BalasPadam
  12. hehehe, mmg betul. rasanya aku pernah guna taktik tu secara tak sengaja. tetiba jer ramai pengunjung datang ke blog aku. tapi datang pada hari tu jer. walaupun tak ramai (kurang 100 pelawat sehari), aku tetap rasa gembira kerana masih ada orang yang sudi membaca. malah beberapa entri aku pasal aduan juga mendapat perhatian daripada pihak berkenaan. sehinggakan mendapat email secara peribadi daripada pihak terbabit untuk aku keluarkan entri berkenaan. sedangkan aku rasa blog aku takde lah popular & ramai yang membaca pun. walau sedikit pembaca, tetapi berkesan. itu dah cukup buat aku.

    BalasPadam
  13. thank you encik ben :D

    moral of encik ben's entry is


    RAJIN BLOGWALKING DAN TINGGALKAN TRACE !
    yes...got it. tq encik ben :D

    BalasPadam
  14. Betul2....setuju, lagi satu ego nak kena letak tepi yea...mcm BA nya blog ni femesss sehhh..orang kampung den pun tau dahh..susah guaa nak jawab!!

    BalasPadam
  15. saya rasa satu je cara utk popularkan blog a.k.a traffics mencanak=BLOG WALKING...cara lain xberapa nk nampk dan berkesan..mybe sehari dua je popular. pastu sunyi dan sepi...

    jika tak BW..jgn harap traffics nk naik...itu pendapat utk blog saya...lagipun..blog saya hanya dikunjungi rakan2 blogger yang sama..yang dalam blog list saya... yang salu saya bertukar komen dgn mereka..itu shj

    adalah tak sampai 20 org..blogger yang lain berkomen2 jugak..

    bagi saya..nk popularkan blog=up traffics=BW..

    lainlah blog mr ben...meme fofular do'oh..kato oghe klate...blogger lain akan maghi sokmo doh...nok2 mace ambo blogger baghu nok aktip..asal up date je...jujuk oghe baco dih....mace lah ambo..hehe
    [harak mr ben pehe ambo tulih kok klate ni..hehe]

    hepi2 blogging...

    BalasPadam
  16. Memang rajin sungguh en. B.A nih update! sehari je dh bpe nih? huhuhu... dasat...

    BalasPadam
  17. Terima kasih atas tips Ben. Nampak simple tapi bernas. Cakap dari hati memang masuk ke hati.

    BalasPadam
  18. tu la...yg penting niat...tol x..

    BalasPadam
  19. betul tu.. ade blogger nama dia syafiqsulaiman pun cakap dekat saya cam tu gak.. InsyaAllah akan saya amalkna.. :)

    BalasPadam
  20. Weh aku bru on Blog.... Meh ar popularkan Blog aku.... heheheee

    BalasPadam
  21. woww..mcm2 tips abg ben bagi kan..haha...

    tq sifuu!!!

    BalasPadam
  22. @Lelaki Iniyer betul tu


    http://arilimpian.blogspot.com/

    BalasPadam
  23. perkongsian ilmu yang berguna..tabik kena kesungguhan anda..TQ

    BalasPadam
  24. owhhh..gitu rupenye..tq ye..paham suda..hehe..

    jemput ke http://warnawarniituindah.blogspot.com/

    BalasPadam
  25. Thanks a lot bagi advise.Saya appreciate sgt2

    BalasPadam
  26. Buat juga apa yang abg ben bagitau tu.. lagipun blog popular ni boleh jadi satu inspirasi

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009