Sabtu, 20 November 2010

TIPS popularkan blog ..

 

Ada blogger tanya aku .. bagaimana nak popularkan blog ? Aku pon kata balik .. blog aku tak popular , camana nak bagi tips gitu , ye tak ?  Kang orang kata lak , blog sendiri tak popular tapi sibuk bagi tips pasal tu .. huhu.. malu weh...  mana aku nak sorok muka , kan kan ?

Dah tu camana blog aku boleh meriah pengunjungnya ? huih.. tu mana aku tau .. yang aku tau , aku update dan terus update sampai la ada yang sampai naik muntah darah baca entri aku .. haa.. apa lagi nak kata kan ? Itulah hakikatnya ... kena la terima yang aku suka update.. sbb tu kot ?

Ada rahsianya bagaimana nak popularkan blog ni .. Tapi cara ni korang akan nampak 'murah' dikalangan blogger lain la.. Nak tau ? Ok .. sila beli e-book aku .. RM5 je satu .. amacam ? Tensen ? Hahaha.. aku guwau jer ..

Tips dia gini .. senang banget .. Kalau nak popularkan blog korang tu , caranya korang popularkan blog orang lain dulu ... Faham tak ? Haa.. sangat mudah .. POPULARKAN BLOG ORANG DAN SECARA AUTOMATIK BLOG KORANG AKAN POPULAR ! Tu jer tips aku.. Cuba fikirkan...

31 komen :

THE LEKAT LEKIT STORY berkata... [Reply to comment]

Rajin comment blog orang, join contest, rajin update blog rajin blogwalking & tinggalkan jejak kat blog orang... bak kata pepatah nak berjaya kena rajin.. so akibat kerajinan membaca tip2 uncle Ben ni nampaknya ada progress dh blog kita.. Yang di sebut kat kat atas adalah apa yg selalu kita buat

azhar berkata... [Reply to comment]

huhuh...dah pasang arkib blog...3681 en3...weii dah bleh cetak buku teks ni...

Lydia Miza(Aidyl Azim) berkata... [Reply to comment]

Ok..tq utk tips tu Mr Ben..Anda telah popularkan blog LM juga..ramai juga dah kenalLM..Alhamdulillah..satu hadiah yg bermakna buat LM dr anda..tq tq tq

farra aidah berkata... [Reply to comment]

huhuhuhu.....tp blog kamu mmg femes la.tidak dapat dinafikan lg.

Nur berkata... [Reply to comment]

owh..macam tuh eh...:D

sembil9n berkata... [Reply to comment]

Setuju! :D

Mohd Sukur Ibrahim berkata... [Reply to comment]

kalau dah popular tapi tak sedar dh popular cmne ben?hehe

JuanYuan berkata... [Reply to comment]

tgk..btul x aku ckap?
aku refresh dah ader entri ni..
hahaha..cam robot la bro Ben ni..
tgk jam dah pukul brape?
still bleh update ag..hak3..superb la
btw, thanks sbb sudi follow..
sngat teruja dn terharu.. (-_-!)

Tomato Gurl's Life berkata... [Reply to comment]

mendalam tips tue walau 1 je..

ade org ckp ben mempergunakan blogger baru kan?tp cik tom rs salah tue..rsnya sama2 mempergunakan sesama sendiri untuk kebaikan bersama jugak..atau ayat cun saling bekerjasama bukan mempergunakan ;)

cam blogger baru guna populariti blog ben utk pomote blog diorg pada org yg dah kenal ben..pd ben pulak gunakan blogger baru utk pomote ben pada org yg xkenal lg blog ben..so kesimpulannya sama2 dpt kebaikan..tiada istilah ambil kesempatan or rasa xpuas hati.

sori kalau komen ni terlebih sudah tp ni sekadar pendapat cik tom je ;)

Mr Ceym berkata... [Reply to comment]

setuju(x pernah tak setuju).. cari member blogger ramai2.. bila dah kenal ramai... secara automatiknya kawan akan lawat kita.. dpt trafik free..

Fariq berkata... [Reply to comment]

aku sedang mempopularkan blog ben ni,, heh..jgn kaco aku,,

... berkata... [Reply to comment]
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
JZ Business World berkata... [Reply to comment]

what u give, u get back.. betul3x..
ben.. popularkan la blog jz d sni.. huhuhu.. byk dh mis contest ben. rugi woo.. tak pun.. camne nak jadi penaja khas cam AYUCINTA tu ke..

haszuraidah ishak berkata... [Reply to comment]

btol..btol..saya sokong..hehehe

eelobor berkata... [Reply to comment]

hehehe, mmg betul. rasanya aku pernah guna taktik tu secara tak sengaja. tetiba jer ramai pengunjung datang ke blog aku. tapi datang pada hari tu jer. walaupun tak ramai (kurang 100 pelawat sehari), aku tetap rasa gembira kerana masih ada orang yang sudi membaca. malah beberapa entri aku pasal aduan juga mendapat perhatian daripada pihak berkenaan. sehinggakan mendapat email secara peribadi daripada pihak terbabit untuk aku keluarkan entri berkenaan. sedangkan aku rasa blog aku takde lah popular & ramai yang membaca pun. walau sedikit pembaca, tetapi berkesan. itu dah cukup buat aku.

luvYOU berkata... [Reply to comment]

thank you encik ben :D

moral of encik ben's entry is


RAJIN BLOGWALKING DAN TINGGALKAN TRACE !
yes...got it. tq encik ben :D

Mat Gebu berkata... [Reply to comment]

Betul2....setuju, lagi satu ego nak kena letak tepi yea...mcm BA nya blog ni femesss sehhh..orang kampung den pun tau dahh..susah guaa nak jawab!!

sarah-najwan berkata... [Reply to comment]

saya rasa satu je cara utk popularkan blog a.k.a traffics mencanak=BLOG WALKING...cara lain xberapa nk nampk dan berkesan..mybe sehari dua je popular. pastu sunyi dan sepi...

jika tak BW..jgn harap traffics nk naik...itu pendapat utk blog saya...lagipun..blog saya hanya dikunjungi rakan2 blogger yang sama..yang dalam blog list saya... yang salu saya bertukar komen dgn mereka..itu shj

adalah tak sampai 20 org..blogger yang lain berkomen2 jugak..

bagi saya..nk popularkan blog=up traffics=BW..

lainlah blog mr ben...meme fofular do'oh..kato oghe klate...blogger lain akan maghi sokmo doh...nok2 mace ambo blogger baghu nok aktip..asal up date je...jujuk oghe baco dih....mace lah ambo..hehe
[harak mr ben pehe ambo tulih kok klate ni..hehe]

hepi2 blogging...

Lelaki Ini berkata... [Reply to comment]

huhuh..
betul2!

Blackwinter berkata... [Reply to comment]

Memang rajin sungguh en. B.A nih update! sehari je dh bpe nih? huhuhu... dasat...

Dr Mohd Hafiz bin Dato' Osman berkata... [Reply to comment]

Terima kasih atas tips Ben. Nampak simple tapi bernas. Cakap dari hati memang masuk ke hati.

fAiRy PrInCesS berkata... [Reply to comment]

oo gitu.. hehehehe

aneep90 berkata... [Reply to comment]

tu la...yg penting niat...tol x..

Izzatie Natasha berkata... [Reply to comment]

betul tu.. ade blogger nama dia syafiqsulaiman pun cakap dekat saya cam tu gak.. InsyaAllah akan saya amalkna.. :)

Nurul Ashikin berkata... [Reply to comment]

Weh aku bru on Blog.... Meh ar popularkan Blog aku.... heheheee

Nazura Naa berkata... [Reply to comment]

woww..mcm2 tips abg ben bagi kan..haha...

tq sifuu!!!

Aril Impian berkata... [Reply to comment]

@Lelaki Iniyer betul tu


http://arilimpian.blogspot.com/

mohd C-Exor berkata... [Reply to comment]

perkongsian ilmu yang berguna..tabik kena kesungguhan anda..TQ

warna warni berkata... [Reply to comment]

owhhh..gitu rupenye..tq ye..paham suda..hehe..

jemput ke http://warnawarniituindah.blogspot.com/

zakiah berkata... [Reply to comment]

Thanks a lot bagi advise.Saya appreciate sgt2

MissNadia berkata... [Reply to comment]

Buat juga apa yang abg ben bagitau tu.. lagipun blog popular ni boleh jadi satu inspirasi

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI